خبرگزاری فارس:
مردان شاداب و سلامت میتوانند، شادابی در خانواده و جامعه را تقویت کنند اما افزایش سن ازدواج و افزایش طلاق در کشور از جمله عوامل اختلالات روانی مردان است.
محمداسماعیل مطلق، مدیر کل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت امروز در نشست خبری "هفته ملی سلامت مردان " اظهار داشت: یکی از عمدهترین دلایل عدم مراجعه مردان به پزشک، موانع فرهنگی است.
وی گفت: عدم مراجعه به موقع مردان به مراکز درمانی موجب میشود تا بیماری آنها پیشرفت کند و پس از این مرحله به پزشک مراجعه میکنند؛ به همین دلیل، سن امید به زندگی در مردان 71،8 درصد و برای زنان 73 درصد است.
مدیر کل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: از سال 1385 با همت رئیس انجمن اورولوژی ایران هر ساله، نخستین پنجشنبه اسفند را روز "سلامت مردان " نامگذاری کردهاند، اما در سالهای بعد با کمک سایر ارگانها نظیر شهرداری، معاونت بهداشت و معاونت درمان وزارت بهداشت و انجمنهای علمی، روز سلامت مردان به "هفته سلامت مردان " تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: سلامت دهان و دندان، بیماریهای شایع در کلیه و مجاری ادار، پروستات، بیماریهای روانی، شغلی و سلامت روانی و فیزیکی از جمله عناوینهای ایام هفته سلامت مردان است.
مطلق با اشاره به آمار سلامت مردان تصریح کرد: حوادث ترافیکی، 5 برابر و اعتیاد، در مردان 10 برابر زنان است همچنین خشونت و خودکشی در مردان 3 برابر نسبت به زنان بیشتر است.
وی با بیان اینکه 30 درصد از مردان فعالیت فیزیکی کمی دارند، ادامه داد: به همین دلیل، از سال 1385 یک روز در سال، به عنوان "سلامت مردان " در نظر گرفته شده است.
مطلق خاطرنشان کرد: بررسیها نشان میدهد بیش از 40.2 درصد مردان دارای اضافه وزن و عارضه چاقی هستند؛ همچنین 32 درصد مردان نیز دخانیات مصرف میکنند و 30 درصد آنها فعالیت فیزیکی و ورزشی اندکی دارند.
وی با بیان اینکه شعار امسال هفته سلامت مردان، "حرکت برای سلامت مردان " است، اظهار داشت: اگر مردان بتوانند از 24ساعت، فقط 20 دقیقه را صرف سلامت خودشان کنند، بسیاری از امراض از آنها دور خواهد شد.
مطلق گفت: توجه ویژه به سلامت مردان به خاطر مسائل جنسیتی نیست، بلکه اگر زن و مرد را دو رکن خانواده تلقی کنیم، مردان شاداب و سالم میتوانند شادابی در خانواده را تقویت کنند.
وی افزود: کشور ما از نظر ساختار جمعیت، جوان است و از طرفی به سمت سالمندی حرکت میکند؛ توجه بیشتر در میانسالی باعث میشود که سالمندان سلامتی بیشتری داشته باشند، از این رو باید به سمت سلامت مردان گام برداریم.
الهام میرزا محمدی، معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت نیز در ادامه این نشست به بیماریهای شغلی مردان اشاره کرد و گفت: مردان به خاطر وضعیت جسمانی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای شغلی قرار میگیرند و با توجه به اینکه مشاغل سخت و زیان آور بیشتر بر عهده مردان است، آسیبهای بیشتری نیز متوجه آنها میشود.
همچنین، عباسعلی ناصحی، مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت در امور سلامت روانی و اجتماعی وزارت بهداشت نیز در این نشست با بیان اینکه افزایش آمار طلاق در کشور از عوامل اختلالات روانی مردان به شمار میرود، خاطرنشان کرد: این مسئله باعث افسردگی و اقدام به خودکشی در میان مردان میشود.
وی افزود: افزایش سن ازدواج در جامعه نیز یکی دیگر از عوامل خطرزای بروز اختلالات روانی در مردان است، البته این مسئله در مورد زنان نیز صدق میکند.