یکی از گلایههای این روزهای بسیاری از شهروندان تهرانی نسبت به وضعیت نگهداشت شهر است چرا که انباشت زبالهها در مخازن محلات و معابر مختلف منظرهای ناخوشایند را به تصویر میکشد که گویای بیتفاوتی مسئولان مربوطه نسبت به تمیزی شهر است.
این وضعیت نسبت به سالهای گذشته تفاوت قابل ملاحظهای پیدا کرده و بسیاری از شهروندان بر این باور هستند که شهر مانند گذشته تمیز نیست و مخازن زباله در محلات و معابر و جویهای آب بعد از مدتی طولانی تمیز میشوند و بعضاً تا زمانی که دست به دامن ثبت گزارش در سامانه ۱۳۷ نشوند اتفاقی رخ نمیدهد. هرچند در برخی موارد نیز تماس با این سامانه نیز بیحاصل است. با این حال زهرا صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در این باره نظر دیگری دارد.
وی اظهار کرد: اگر نگاهمان واقع بینانه باشد، تهران شهر تمیزی است و درست نیست که در یک مساحت ۷۰۰ کیلومتری اگر در کوچهای زباله باقیمانده یا بهداشت یک مخزن رعایت نشده بگوییم تهران شهر کثیفی است.
صدراعظم نوری افزود: شهر تهران در مقایسه با سایر شهرهای ایران، شهرهای همسایه و حتی کشورهای اروپایی واقعا تمیز است؛ شهرداری روزانه هزینههای زیادی را برای تمیز نگهداشتن شهر متحمل میشود و در برخی نقاط روزانه ۳ بار نسبت به جمعآوری زباله اقدام میکند این در حالی است که در بسیاری از شهرهای دنیا و برخی کشورهای اروپایی زبالهها ۲ الی ۳ بار در هفته جمعآوری میشود.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران درپاسخ به این پرسش که میزان تولید زباله این شهرها نیز کمتر است و متناسب به تولید زباله جمعآوری صورت میگیرد، گفت: لزوماً اینطور نیست؛ بخشی از این مسئله فرهنگی است و ما نیز باید در این زمینه فرهنگسازی و آموزش داشته باشیم.
وی تصریح کرد: مردم نیز باید در این زمینه با ما همراهی داشته باشند، به این معنا که هر زمان که زباله تولید کردند آن را از خانه بیرون نگذارند. علاوه بر این اگر تفکیک زباله انجام شود میتوان زبالههای خشک را چندین روز در خانه نگهداشت، بنابراین وقتی زباله تر و خشک در مخازن ریخته نشود علاوه بر کاهش هزینهها شاهد کاهش حجم زباله نیز خواهیم بود.
صدراعظمنوری خاطر نشان کرد: همچنین این فرهنگ باید نهادینه شود که هرآنچه استفاده میکنیم نباید در محیط رها کنیم، بسیاری از مشکلاتی که شهرداری ها از جمله شهرداری تهران با آن مواجه هستند، رها سازی زبالهها در محیطهای عمومی به ویژه پلاستیک و بطری است که در گرفتگی کانالها و مسیلها تاثیر میگذارد.
وی افزود: رهاسازی زبالهها در کانالها و جویها هنگام بارندگی مشکلی ایجاد میکند و حتی میتواند منجر به ایجاد سیلاب شود. بنابراین لازم است همه در این زمینه حساس و فعال باشیم و پیمانکاران نیز با تعهد بیشتری کار را دنبال کنند.
رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران، تصریح کرد: شهروندان میتوانند به عنوان ناظر به ما کمک کنند و هرجا متوجه نقص یا کوتاهی شدند، آن را گزارش کنند. یعنی اگر قرار است یک مخزن زباله هر روز تخلیه و به صورت هفتگی شستوشو شود اما این امر انجام نمیشود یعنی پیمانکار به تعهدش عمل نکرده و شهروندان باید آن را گزارش کنند تا پیمانکار مورد بازخواست قرار گیرد.
۴۷۲۳۷