به گزارش خبرآنلاین، یک ماه پیش بود که از گعده اصولگرایان قم لیستی بیرون آمد که با هیچ منطقی به جز منطق پایداری همخوانی نداشت. خروجی این لیست سه اسم «زاکانی، امیرآبادی و ذوالنوری» بودند که تنها حلقهای که از درون جامعه مدرسین حوزه علمیه قم میتوانست حامی آن باشد طیف آیتالله مصباح یزدی بود. این اعلام لیست در حالی صورت گرفت که جامعه مدرسین یکی از پایگاههای اصلی رهبری اصولگرا که در جریان انتخابات و معرفی کاندیدا همیشه به عنوان یک مرجع به آن نگاه میشد در سکوت کامل فرو رفته بود.
درست چند هفته بعد از قیل و قالها بر سر آن لیست که حتی شورای وحدت هم زیر بار آن نرفت، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم سکوتش را شکست و بیانیهای صادر کرد که در آن صراحتا اعلام کرد که قرار نیست در انتخابات مجلس شورای اسلامی به طور مصداقی ورود کند. بنا براین بیانیه اعضای شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بیست و پنجمین جلسه این شورا که به ریاست آیتالله یزدی برگزار شده بود بر لزوم عدم ورود مصداقی به انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه قم تاکید کردند.
شکاف در جامعه مدرسین
سکوتی که چند سالی است جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در آن فرو رفته است از آن موضوعاتی است که به نظر میرسد مورد حمایت همه اعضای این تشکل مهم روحانی نیست و نگاه های چندگانه نسبت به این مشی جامعه مدرسین وجود دارد. موضوعی که آیتالله مسعودی خمینی نیز پیشتر به آن اشاره کرده بود و به خبرآنلاین گفته بود: « متاسفانه از روزی که جامعه مدرسین دو طبقه شدند و شکافی میان آنها ایجاد شد و آیات آذری قمی، مهدی روحانی، امینی، میانکی و جوادی آملی از جامعه مدرسین خارج شدند، جامعه مدرسین دیگر نتوانست آن جامعیت خود را حفظ کند لذا در آراء نگاه های مختلفی شکل گرفت. در این میان برخی آرای شخصی خود را هم دخالت دادند. لذا من میخواهم بگویم اگر جامعه مدرسین میخواهد برقرار و تاثیرگذار باشد باید سعی کند آن کسی که از هر جهت به درد جامعه می خورد آن فرد را تعیین و معرفی کند.»
او میگوید: «مجلس ما مجلس اسلامی است. من نظرم این است که افرادی که میخواهند به مجلس بروند باید حداقل از نظر علمی سطح بالایی داشته باشد یک نفری که کتاب های اولیه لازم را نخوانده است و میخواهد سمتی در مجلس بگیرد معلوم است که نتیجهاش چه میشود؛ باید فردی باشد که از نظر علمی عدهای او را قبول داشته باشند میخواهد. من به جامعه مدرسین گفتهام وکلایی که میخواهد از قم به مجلس بروند لااقل باید مجتهد متجزی باشند چرا از بزرگان و علما در تعیین کاندیدا استفسار نمیکنند؟!»
او میگوید: «یکنفر از آن طرف دنیا بلند میشود و میآید اینجا و میشود کاندیدای قم. درحالی که نماینده قم را باید قمیها بشناسند و علمای قم بر آن صحه بگذارند. سابق یکی میخواست نماینده قم شود دارای درجه و وجههای مانند آقای آذری قمی بود امروز هم باید به همین صورت باشد. لذا این شکافی که به وجود امده باید رفع شود و از سوی دیگر سلیقههای فردی کنار گذاشته شود تا این مشکلات مرتفع شود.»
بیانیهای دیگر در راه است؟
به نظر می رسد رویکرد منفعل این روزهای جامعه مدرسین چیزی نیست که مورد وفاق همه اعضای آن باشد. در همین راستا یکی از اعضای این تشکل به خبرآنلاین میگوید: بعد از بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه صحبتی در میان اعضا مطرح شد که برخی از اعضا در جریان مشورت با مراجع و علمای قم افرادی را به عنوان کاندیدا به مردم استان قم معرفی شود.
او میگوید مردم همواره از جامعه مدرسین انتظار داشتند که در چنین بزنگاههایی وارد میدان شود و گزینههای قابل اعتماد را معرفی کند لذا این کنارهگیری نمیتواند توجیهپذیر باشد.
این عضو جامعه مدرسین این را هم میگوید که هنوز نظر قطعی درباره این ایده وجود ندارد و این احتمال هم هست که با بیانیه دوم مخالفت شود اما اگر قرار باشد به وظیفه اصلی اساسی خود عمل کنیم نمیتوانیم نسبت به انتخابات مجلس شورای اسلامی و اینکه چه کسی قرار است نماینده مردم قم در مجلس باشد بیتفاوت باشیم.
۲۷۲۱۶