گروه اقتصادی: قرارداد تولید ریل ملی میان شرکت راه آهن و ذوب آهن اصفهان صبح امروز در محل شرکت راه آهن امضا شد.
به گزارش خبرنگار خبر آنلاین حسن زیاری، مدیرعامل شرکت راهآهن در این مراسم اظهار کرد: « در حال حاضر 8هزار و 600 کیلومتر خط ریلی مورد استفاده است که 30 الی 40 درصد این خطوط نیازمند بازسازی هستند که بازسازی آنها به حدود 400 هزار تن ریل نیاز دارد. »
وی افزود: « اگر بخواهیم سه تا چهار ساله این خطوط را بازسازی کنیم، 150 هزار تن ریل نیاز داریم . بر اساس برنامه چشمانداز بیستساله باید 25 هزار کیلومتر راهآهن جدید بسازیم که اگر قرار باشد سالی هزار کیلومتر ریل بسازیم، برای هر کیلومتر 120 تن ریل نیاز داریم. در واقع سالانه نزدیک به دو میلیون تن ریل باید در خطوط به کار گیریم. »
زیاری در ادامه گفته های خود به نیاز 400 هزار تن ریل برای خطوط درون شهری اشاره کرد و گفت: « در کنار این خطوط جدید باید برنامههای توسعهای برای ایجاد خطوط معادن و شهرکهای صنعتی را نیز در نظر بگیریم که حدود چهار هزار کیلومتر ریل نیاز داریم. لذا سالانه بیش از 400 هزار تن ریل برای خطوط درونشهری میخواهیم . »
زیاری همچنین از مشخص شدن برنده مناقصه برقی کردن راهآهن تهران - مشهد در آینده نزدیک خبر داد و گفت: « سه کیلومتر برنامه ساخت قطار برقی صوفیان - تبریز به شرکت صنام واگذار شده است که این اقدام بسیار تاثیرگذار در قیمت گذاری مناقصه قطار برقی تهران- مشهد داشت. »
زیاری ادامه داد:« با توجه به دستور صریح رئیسجمهور وزارت خانههای راه و صنایع موظف شدهاند تا برنامه بیشتری برای بخش راهآهن در آینده تدوین کنند. »
همچنین مدیرعامل ذوبآهن اصفهان نیز در این مراسم گفت:« اعداد اعلامی از سوی راهآهن اعداد مصرفی است و نشان میدهد که هر 100 هزار تن ریلی که در داخل تولید میشود، 150 میلیون دلار صرفهجویی ارزی دارد. البته این رقم طی سه ماه گذشته بیشتر بود، چرا که برای هر 500 هزار تن ریل 750 میلیون دلار صرفهجویی ارزی میشد. »