یک تحلیلگر روس در مقاله ای در روزنامه تریبونا این سوال را مطرح کرده است که اگر «گزینه لیبی» علیه یکی از شرکای اساسی روسیه در خاور میانه اجرا شود، واکنش مسکو چگونه خواهد بود؟

کنستانتین مدودف در تحلیل خود با اشاره به اینکه غربی ها مایل بودند و هستند که نوع برخورد بشار اسد با مخالفان مانند قذافی باشد تا مجالی برای مداخله نظامی پیدا کنند این سوال را مطرح می کند که اگر گزینه لیبی بخواهد در سوریه اتفاق بیفتد جالب است ببینیم مسکو چه واکنشی از خود نشان خواهد داد.

او در ادامه مقاله خود با اشاره به اینکه ‌واشنگتن ‌و ‌متحدانش ‌از ‌همکاری ‌نظامی ‌فنی ‌بین ‌دمشق ‌و ‌مسکو ‌و ‌استقرار ‌پایگاه ‌نیروی ‌دریایی ‌روسیه ‌در ‌بندر ‌طرطوس ‌سوریه ‌راضی ‌نیستند، تصریح می کند که غربی ها می خواهند سوریه را به نقطه جدید تنش در منطقه خاور میانه تبدیل کنند  ناآرامی‌‌های ضد دولتی که در این کشور رخ داد، به تلفات انسانی انجامید.

ناآرامی‌‌های گسترده در سوریه روز 18 مارس در شهر درعا واقع در مرز سوریه و اردن شروع شد. بازداشت گروهی از دانش‌آموزانی که بر در و دیوار ساختمان‌‌های شهر شعارهای ضد دولتی نوشته بودند، سرآغاز این تحولات بود.  مردم برای دفاع از آن‌ها تظاهرات بر پا کردند که این تظاهرات با دخالت ماموران امنیتی سوریه به درگیری منجر شد.   طبق اطلاعات از منابع مختلف دست کم 20 نفر و حداکثر  100 نفر در طی ناآرامی های سوریه کشته شدند.

کنستانتین مدودف در مقاله خود تصریح می کند که دولت سوریه اقدامات گسترده ای را برای جلب رضایت مردم انجام داده است و تا حد زیادی نز موفق شده است بر ناآرامی ها فایق اید اما در ادامه متذکر می شود: فعلاً معلوم نیست این استدلال‌‌ها برای غرب کفایت می کند یا خیر.   16146

منبع: خبرآنلاین