باید در انتظار نگاه تیز و تا حدی نگران ایران خودرو به این بازدید بود.

 رسول شقاقی: بازدید روز سه‌شنبه وزیر صنایع از  گروه خودروسازی سایپا قبل از هر چیز نشان دهنده تثبیت سیاست‌های حاکمیتی این وزارتخانه در جاده مخصوص و حذف نگاه بنگاه‌داری از صنایع خودرویی است.

سایپا چندی پیش با کمک مردان مالی خود و در پی خرید و فروش‌هایی پیچیده، سهم سازمان گسترش و نوسازی (ایدرو) را به حدی کاهش داد که اینک سه عضو هیات مدیره و از جمله رئیس در اختیار خود سایپایی‌هاست.

قبل‌تر ایدرو در برنامه‌های جدید تصمیم به واگذاری بنگاه‌های اقتصادی و فعالیت در پروژه‌های توسعه‌ای مطابق نقش سازمانی خود گرفت. این سازمان زمستان سال گذشته نیز در نامه‌ای به شرکت بورس خواستار فروش باقیمانده سهام در ایران خودرو و سایپا شد تا دو خودروساز اصلی از مدیریت دولتی چند ده ساله رها شوند.

از این رو می توان بازدید وزیر صنایع از گروه سایپا را که اتفاقا واگذاری پرحاشیه‌ای بود و بررسی آن همچنان در مجلس و شورای رقابت ادامه دارد تاییدی بر برنامه‌های سازمان گسترش دانست که دیگر قصد بنگاه‌داری ندارد.

این بازدید از یک جنبه دیگر نیز می‌تواند قابل توجه باشد و آن شایعات و اخباری بود که از روابط بد این خودروساز پس از خصوصی شدن با دولت خبر می‌داد. از این رو پیش بینی می‌شود سه‌شنبه حتی تعارفات و خوش‌آمدگویی‌های عادی نیز زیر نگاه تیز خبرنگاران و حاضران قرار گیرد. وزارت صنایع امیدوار است با فروش باقیمانده سهام ایران خودرو و سایپا از  انتقادات چندین ساله مشتریان داخلی که رانت دولتی خودروسازان را باعث عدم افزایش کیفیت می‌دانستند رها شود و در مقابل امیدوار است با کسب درآمد از محل فروش، قطب‌های دیگری از خودروسازی ایجاد کند.

مشارکت ایدرو در پروژه هیبرید ملی با 9 میلیارد تومان اعتبار و همچنین ایجاد یک خودروساز جدید در اصفهان با سهامی کمتر از 50 درصد آغاز برنامه‌های توسعه‌ای و نگاه صرفا حاکمیتی به صنایع خودروسازی است.

در مقابل سایپا نیز با حضور وزیر امیدوار است علاوه بر به رسمیت شناخته شدن مدیریت خصوصی، به حاشیه‌های چند وقت اخیر پایان دهد.

در این بین باید در انتظار نگاه تیز و تا حدی نگران ایران خودرو به این بازدید نیز بود. آنها قطعا همه اتفاقات سه‌شنبه را رصد خواهند کرد. 

/32

منبع: خبرآنلاین