رقیه یادگاری در گفتگوی اختصاصی با خبرآنلاین مرکزی با اشاره به آمار فوق بیان کرد : این شاخص در دوازده ماهه منتهی به شهریورماه ۹۸ در استان مرکزی ، ۲۳.۸ درصد بوده که رشد حدود ۰.۷ درصدی را در مهرماه به همراه داشته است.
وی ادامه داد : تورم نقطه به نقطه در مهرماه سال جاری و نسبت به زمان مشابه سال ۹۸ ، ۳۷.۷ درصد است که پایین تر از این شاخص در کشور ( ۴۱.۴ درصد ) می باشد.در شهریورماه امسال نیز نرخ تورم نقطه به نقطه در کشور ۳۴.۴ و در استان ۳۰.۹ درصد بوده است.
یادگاری با اشاره به اینکه نرخ تورم بر اساس قیمت حدود ۴۵۰ قلم در بخش خوراکی و آشامیدنی، دخانیات، پوشاک و کفش، مسکن، آب، برق، گاز، لوازم خانگی، بهداشت و درمان، حمل و نقل، ارتباطات، تفریحات، آموزش، هتل و رستوران در هر ماه بررسی میشود ، تاکید کرد : از دیدگاه اقتصادی و آماری ، متوسط رشد قیمت اقلام و کالاها در دوازده ماهه منتهی به هر ماه شاخص و ملاک مناسب تری برای سنجش تورم است .
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به تورم نقطه به نقطه و همچنین متوسط رشد ۱۲ ماهه قیمت اقلام مختلف در مهرماه سال جاری بیان کرد : نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به اقلام خوراکی و آشامیدنی حدود ۳۲ درصد ، نان و غلات ۴۱ درصد و میوه و سبزیجات حدود ۵۰ درصد برآورد شده .
وی میانگین افزایش قیمت ۱۲ ماهه گذشته ( منتهی به مهرماه ۹۹ ) را در اقلام خوراکی و آشامیدنی ۲۰ درصد ، حمل و نقل ۵۵ درصد ، پوشاک و کفش ۳۰ درصد ، مسکن ۱۹ درصد ، اجاره بها ۱۸ درصد ، بهداشت و درمان ۲۳ درصد ، کالاهای بادوام ۴۵ درصد و کالاهای کم دوام ۳۳ درصد عنوان کرد.
یادگاری در خصوص متوسط درآمد خانوارهای شهری و روستایی استان در سال گذشته نیز اظهار داشت : میانگین درآمد ماهانه خانوارهای شهری استان در سال گذشته حدود ۳.۵ میلیون تومان بوده که پایین تر از این شاخص در کشور ( ۴.۵ میلیون تومان ) و در رتبه ۲۳ کشور قرار دارد .میانگین درآمد ماهانه خانوارهای روستایی استان هم حدود ۲.۴ میلیون تومان و در رتبه ۱۹ کشور است .
به گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی ، میانگین هزینه های ماهانه خانوارهای شهری و روستایی نیز در سال گذشته ، ۳.۲ و ۲.۶ میلیون تومان بوده که در جایگاه ۱۷ و ۴ کشور قرار داریم.
48