فراگیر شدن وب 2 روندی جدید از تولید محتوا را در بستر شبکههای اجتماعی امکان پذیر کرد.
هر چند روابط کاربران فضای مجازی رابطهای با واسطه است و نه رو در رو، اما بسیاری از مطالعه کنندگان اینترنت تمایل دارند از اصطلاح "اجتماع" برای اشاره به جمع کاربران استفاده کنند.
واقعیت این است که از چند سال پیش تاکنون با فراگیرشدن موج فناوریهای وب 2، روندی جدید از تولید محتوا در فضای سایبر آغاز شده که نقش مهمی در رشد رسانههای آنلاین داشته است.
در این شبکهها به جای مدیرسایت که در نسل اول وب مرسوم بود، کاربران تولید محتوا میکنند.
حجم اطلاعات منتشره توسط کاربران در این فضاها به قدری بالاست که به جرأت میتوان گفت هیچ وب سایت نسل اول وب قادر به تولید و انتشار این حجم انبوه از اطلاعات نیست.
شاید کمتری کسی روزی جنبه اجتماعی اینترنت را جدی میگرفت و تصور میکرد روزی را که اجتماعات اینترنتی شکل بگیرد. چرا که فرضهای اولیه درباره اثرات اجتماعی اینترنت، قطع روابط و محدود شدن افراد به روابطی غیرشخصی و رودررو بود و اجتماعات آنلاین را سدی در مقابل اجتماعات فردی میدیدند.
به هر حال به نظر میرسد اینترنت در حال خلق روابطی جدید است و به واقع خواسته و ناخواسته کانالهای ارتباطی ما را تغییر میدهد. پس بهتر است بپذیریم که جوامع جدید شکل گرفته و به جای آن که منزوی و گوشهگیر باشیم و از اجتماعات آنلاین دوری کنیم باید راهی برای ایجاد روابط جدید که حالا تقریبا جهانیشده است بیابیم.
قرار نیست شبکههای اجتماعی را تهدید ببینیم اگر بدانیم که پیوستن به این اجتماعات آنلاین ما را تواتر میکند. شاید روزگاری فیسبوک و توییتر به عنوان تهدیدی برای کشور شناخته شد اما اگر گوشهگیری کنیم جز آنکه فرصتی برای عرضه کردن افکار و عقاید مورد تایید کشور را از دست دادهایم و راه را برای کانال ارتباطی جدید بستهایم، اتفاقی نخواهد افتاد.