به گزارش خبرآنلاین، عمده نمایندگان بر این باور بودند که دولت بر مبنای افزایش قیمتهای موجود حداکثر تا 30 میلیارد تومان می تواند از این محل درآمد دشاته باشد و افزایش آن تا 62 هزار میلیارد تومان، به منزله افزایش دوبرابری قیمتهای موجود است که فشار تورمی زیادی دارد.
احمد توکلی نماینده تهران از مخالفان این بند از بودجه بود که با اشاره به اینکه رئیسجمهور در هشت مورد قانون هدفمند کردن یارانهها را رعایت نکرده است، گفت: افزایش قیمتها بیش از شیب مصوب مجلس و عدم توجه به بخش صنعت و تولید و کشاورزی، بخشی از رویکرد غیرقانونی دولت است. اما رئیس جمهور حتی در دیدار با نمایندگان خواستار افزایش دوباره قیمتها برای ارائه یارانه نقدی بیشتر به مردم شد که جای تعجب دارد.
رئیس مرکز پژوهش ها ادامه داد: دولت همه پول درآمد از آزاد سازی یارانهها را به خانوارها داد و کمتر از یک هشتم سهم تولید را پرداخت کرد که سبب رکود تولید شده است.
وی با بیان اینکه نرخ تورم سهماهه آخر سال 89 به 3.4 درصد رسیده که بیش از دو برابر سالهای گذشته است، ادامه داد: من هشدار میدهم. اگرچه دولت نظرات کارشناسی ما را استهزا می کند ولی من برای نظرات کارشناسیم، سوگند نمی خورم. تنها اعلام خطر کرده و هشدار میدهم که مردم تحمل این سطح از گرانی را طی دو سال ندارند.
توکلی با بیان اینکه اگر این قانون شتابزده اجرا شود ناگزیر از عقب نشینی خواهیم بود، خواستار توجه با به تحمل گرانی از سوی مردم شد و افزود: تعجب می کنم که کمیسیون تلفیق چگونه با درخواست دولت برای افزایش سقف درآمدی دولت از محل هدفمند کردن یارانهها موافقت کرده و از 30 هزار میلیارد درآمد محتمل، آن را به 62 هزار میلیارد تومان افزایش داده است؟
/29