به گزارش خبرآنلاین آذربایجانغربی، حسن سپهرفر معاون اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجانغربی با اشاره به ثبت هفت اثر میراث ناملموس خوراک و غذاهای محلی آذربایجانغربی در فهرست آثار ملی گفت: در جلسه روز گذشته شورای ثبت ملی وزارت میراث فرهنگی، ۷ اثر شامل فن و شیوه گلابگیری با گستره آذربایجانغربی، کباب سنتی خوی، غذایهای سنتی یارما شیلهسی، اووماج آشی، اَیرانآشی، دوشّاب حالواسی و زنجفیل حالواسی در فهرست ملی میراث ناملموس به ثبت رسید.
وی تصریح کرد: در این میان، مراسم گلین چیخادما، مراسم خدیرنبی، شیوه تهیه قاوورما، رسم سفره سبز، بازی سنتی چلینگ آغاج یا همان پله دسته، جاجیم بافی یا ججیم توخوماق، رسم برداشت گندم با نام«حاللالیق» به صورت منطقهای، مابین استانهای آذربایجانغربی، شرقی و اردبیل به صورت مشترک به ثبت رسیدند.
سپهرفر گفت: امروزه با رشد روز افزون غذاهای آماده و خیابانی و فست فودها که در بروز انواع بیماریها و چاقی نقش اساسی داشته، توجه به خوراکهای سنتی به لحاظ طبیعی بودن آن نه تنها در سلامتی بدن مورد توجه قرار می گیرد بلکه میتواند با محوریت خلاقیت، فرهنگ و هنر محلی و بومی در استانی مانند آذربایجانغربی به لحاظ تنوع قومیتی و تفاوتهای فرهنگی، تضمین کننده مقاصد گردشگری بوده و مخاطرات زیست محیطی را نیز کنترل کنند.
وی افزود: آنچه که باید توجه همگان را بر آن هدایت کرد، رویکرد بازگشت به سنتهای گذشته در حوزه خوراک سنتی از نظر ارزشهای غذایی، در دسترس بودن مواد اولیه، تازگی، عدم استفاده از مواد شیمیایی و همچنین ارزان بودن آن برای سلامتی است.
وی تصریح کرد: استان آذربایجانغربی با دارا بودن ۴۰ اثر ثبت شده میراث ناملموس در فهرست آثار ملی و یک اثر میراث ناملموس جهانی مانند آیینهای زیارتی قره کلیسا، با ثبت این هفت اثر از استان و هفت اثر مشترک با دیگر استانهای همجوار دارای ۵۵ اثر در ردیف میراث ناملموس شد.
۴۶