به گزارش خبرآنلاین، این کتاب از ابتدا برای دو جلد نوشته شد که جلد اول آن به چاپ رسید و جلد دوم هم توسط انتشارات سورهمهر به زودی منتشر میشود. مباحث مربوط به جلد اول این کتاب بیشتر به مباحث تاریخی و نوازندگی سنتور میپردازد و روش ساخت این ساز در سه مقاله از استادانی چون ابوالحسن صبا، سیروس ساغری و یعقوب ثروین نیز مطرح شده است.
جلد دوم این کتاب در 2 بخش تدوین شده است. در بخش اول ساختار سنتور و تأثیر اجزاء آن در صدادهی سنتور مورد بررسی قرار گرفته؛ همچنین طرحهای انجامشده برای بهبود سیستم نگهدارنده کوک و نیز اقسام طرحهای انجامشده برای رفع محدودیتهای صوتی سنتور در مرکبنوازی و... بررسی شده است. بخش دیگر کتاب هم به مصاحبه با سنتورسازان برجسته و درج تجربیات ارزنده آنها در بهبود صدادهی و ساخت سنتور اختصاص دارد.
گفتنی است جلد اول این مجموعه که پیش از این منتشر شد براساس جنبههای مرتبط با سنتور، بهطور موضوعی، تنظیم و طبقهبندی شدهاند. کلیات، تاریخچه و معرفی تفصیلی گونههای سنتور در ایران و جهان، کوکهای کلاسیک و ابداعی برای سنتور، تکنیکهای نوازندگی و طرز نواخت سنتور، آموزش سنتور، نتنویسی در آثار سنتور و روش ساخت این ساز سرفصلهای جلد اول را دربر میگیرد.
کتاب «مجموعه مقالات درباره سنتور» در زمینه تحقیقات درباره سازهای ایرانی نخستین اثر مفصّل و مبسوط منتشرشده است که بهطور متمرکز به بررسی جنبههای مختلف معطوف به «یک» ساز ملی میپردازد و از نظر محتوایی مشابه یک دایرهالمعارف سنتور است که به تازگی به چاپ دوم رسیده است.
291/60