ایسنا نوشت:

رییس‌کل بانک مرکزی از آماده شدن گزارش این بانک به شورای پول و اعتبار با هدف افزایش نرخ سود سپرده‌ها خبر داد.

محمود بهمنی با اشاره به حرکت نقدینگی به سمت بازار ارز اظهار کرد:‌ در حال نهایی کردن گزارشی به شورای پول و اعتبار هستیم که براساس آن نرخ سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار افزایش بیابد.

وی گفت: وقتی نرخ سپرده‌ها افزایش بیابد، مردم ترجیح می‌دهد نقدینگی را در بانک‌ها نگهداری کنند و منابع مردم به سمت بانک‌ها هدایت می‌شود. چون نقدینگی سرگردان به سمت سفته‌بازی می‌رود و موضوعاتی که امروز در بازار ارز شاهد هستیم، به همین دلیل بوده است.

رییس‌کل بانک مرکزی تاکید کرد: فکر می‌کنم با تصویب افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی در شورای پول و اعتبار نقدینگی به سمت بانک‌ها می‌آید و در صورت لزوم اوراق مشارکت هم منتشر خواهیم کرد.

بهمنی گفت: بازار در شرایطی است که اگر سپرده‌ها با نرخ‌های بالاتری در بانک‌ها جذب شود، بخش عمده نقدینگی 300 هزار میلیارد تومانی به سمت بخش‌های مختلف اقتصادی، صنایع و کشاورزی هدایت خواهد شد و با رشد تورمی مواجه نخواهیم بود.

وی درباره تغییر در نرخ سود تسهیلات گفت: در مورد تسهیلات عقود مبادله‌ای که نرخ آن مشخص و غیر قابل تغییر است اما بانک‌ها در تسهیلات عقود مشارکتی اگر پیش‌بینی سود بیش از 17 درصد دارند می‌توانند آن را پس از مشخص شدن سود پروژه دریافت کنند و محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

 به گزارش ایسنا در بسته سیاستی ـ نظارتی سال 90، نرخ سود علی‌الحساب سپرده‌ها تا سه ماه معادل‌ شش درصد، سه تا 9 ماه روی هشت درصد،‌ بالای 9 ماه و کمتر از یک سال روی 10 درصد تعیین شد.  سود علی‌الحساب سپرده‌های یک ساله 12.5 درصد، دوساله 13 درصد، ‌سه‌ساله 13.5 درصد، چهارساله 14 و پنج‌ساله به میزان 15 درصد تصویب شده است.

/3131

منبع: ایسنا