فضای مجلس هم به نحوی نیست که تمام نمایندگان قانع یا توجیه شده باشند زیرا  وقتی برنامه دولت بررسی کارشناسی می شود، می بینیم برنامه موثری برای مهار پیامدهای فراوان حذف ارز ترجیحی ،پیش بینی نشده است.

جواد مرشدی : حذف ارز ترجیحی یکی از طرح هایی است که روی دست مجلس یازدهم مانده واما و اگرهای زیادی را برای نمایندگان پدید آورده است .عده ای معتقدند دولت سیزدهم بجای اصلاح ساختار اقتصاد از سر ناچاری، درصدد حذف ارز ترجیحی است تا کسری بودجه خود را از طریق افزایش قیمت کالاهای اساسی تامین کند. منتقدان هشدار می دهند در شرایطی که همین الان هم مردم زیرفشار گرانی های طاقت فرسا هستند ، موج جدید گرانی ها در دوره پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی ، نارضایتی های اجتماعی و تجمعات اعتراضی خیابانی احتمالی را درپی خواهد داشت. .در حالی که در شرایط کنونی با وجود اینکه هنوز ارز ترجیحی حذف نشده قیمت‌ها در برخی کالاها رو به افزایش است و این موضوع نشان دهنده حساسیت بازار و جامعه به این مسئله است .

دولت و حامیان حذف ارز ترجیحی با قاطعیت از پیش بینی اقدامات لازم برای کنترل گرانی های پس از حذف این ارز سخن می گویند و تلاش دارند تا نظر مثبت نمایندگان را جلب و با رفع نگرانی های آنان ، رای لازم را در صحن مجلس بدست آورند. آیا دولت در تلاش خود برای اقناع بهارستانی ها موفق بوده است؟

یکی از اعضای کمیسیون تلفیق در گفت و گو با خبرآنلاین تاکید کرد:  تا این لحظه هنوز  مجلس برای رای دادن به حذف ارز ترجیحی قانع نشده  و تا زمانی که پیامدهای حذف ارز ترجیحی و راهکارهای موثر برای مهار گرانی ناشی از آن شفاف و اطمینان بخش نشود،  مجلس به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی رضایت نخواهد داد. 

شهریار حیدری ضمن ناکارآمد دانستن برنامه دولت برای مهار گرانی های پس از حذف ارز ترجیحی  از پیشنهاد کمیسیون تلفیق به دولت برای ارائه طرح جایگزین کارشناسی خبر داد.

برنامه دولت حریف موج گرانی ها نخواهد شد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به اینکه برنامه ارائه شده از سوی دولت برای حمایت از معیشت مردم مقابل گرانی ناشی از حذف  این ارز ، کارشناسی شده نیست و ناکارآمد است، افزود : وقتی کاملا مشخص است حذف ارز ترجیحی هم تورم ایجاد می کند و هم یارانه پیش بینی شده از سوی دولت ، حریف موج گرانی ها نخواهد شد ، طبیعی است که مجلس تاکید ویژه ای روی ضرورت ارائه برنامه کارشناسی و موثر از سوی دولت داشته باشد. 

نمایندگان هنوز  قانع یا توجیه نشده اند

این عضو کمیسیون تلفیق در پاسخ به اینکه دولت برنامه خود برای حذف ارز ترجیحی را چه زمانی به مجلس ارائه کرده گفت:تقریبا سه چهار ماهی است که این بحث به مجلس آمده و در کمیسیون های تخصصی مورد بررسی قرار گرفته ،از جمله در کمیسیون امنیت ملی نیز نمایندگان دولت توضیحاتی دادند که کمیسیون توجیه و قانع نشد .ضمن اینکه فضای مجلس هم به نحوی نیست که تمام نمایندگان قانع یا توجیه شده باشند زیرا  وقتی برنامه دولت بررسی کارشناسی می شود، می بینیم برنامه موثری برای مهار پیامدهای فراوان حذف ارز ترجیحی ،پیش بینی نشده است.

بیشتر بخوانید:

دولت جز یارانه  نقدی برنامه دیگری ارائه نداده است

حیدری در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا  اخیرا، دولت برنامه جدید و اصلاح شده ای در زمینه حمایت از معیشت مردم پس از حذف ارز ترجیحی  ارائه داده گفت :ما خواهان این هستیم که دولت به صورت شفاف بیاید و مشخص کند که چگونه می تواند ارز ترجیحی را حذف و تورم را مهار کند ،به نحوی که کالاها گران نشود.همانطور که گفته شد این طرح تورم زاست و دولت هم بجز یارانه برنامه دیگری ارائه نداده است ، روی این طرح دولت کار کارشناسی انجام نشده و همانطور که گفته شد هر چه ابعاد آن را بیشتر بررسی می کنیم به نتایج بدتری می رسیم.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه اگر یارانه مناسب با تورم باشد اشکال ندارد ولی اگر قرار باشد کالاهای استراتژیک صد درصد یا  شاید بیشتر گران شوند و دولت ۵۰ درصد یارانه دهد این فشار بر مردم را درمان نمی کند و اکثریت مردم تحت فشار قرار خواهند گرفت .

۳۰۰ هزارمیلیارد درآمد حذف ارز ترجیحی جیب ملت خواهد رفت یا دولت؟

وی ادامه داد: اگر بناست ارز ترجیحی حذف شود دولت باید یک برنامه مشخص ارائه دهد .اگر بخواهند بگویند این چهار قلم را حذف می کنیم و سودش را به مردم می دهیم درست نیست ،مردم می گویند تورم و گرانی نباشد افزایش یارانه نمی خواهیم .دولت باید برنامه ای شفاف ارائه دهد که چگونه می خواهد ۳۰۰ هزارمیلیارد در آمد حاصل از اینکاررا هزینه کند ،آیا به مردم خواهد داد و یا برای هزینه های خود استفاده می کند و بخشی را به مردم می دهد؟ 

۲۱۲۱۲

منبع: خبرآنلاین