یک متخصص تغذیه با بیان اینکه کمبود ویتامین و املاح در ماه رمضان قابل جبران بوده و مشکل چندانی برای بدن ایجاد نمی‌کند، گفت: روزه داران بهتر است وعده افطار و شام را ادغام کنند و یا یک فاصله 20 تا 30 دقیقه‌ای میان این دو وعده داشته باشند.

مسعود کیمیاگر در کارگاه روزه‌داری و سلامت ضمن اشاره به مطالعات اخیر انجام شده که تاثیرات روزه‌داری را بر قند و انسولین و چربی‌ها مشخص کرده اظهار داشت: طبق این بررسی‌ها گلوکز سرم در اولین روزهای ماه رمضان افزایش پیدا کرده که این تغییر به کاهش انسولین نسبت داده می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: روزه داری طیف وسیعی دارد و در نواحی مختلف به شکلهای متفاوت انجام می‌شود و بعضی از روزه داری‌ها صحیح و بسیاری از آنها نادرست است زیرا مواد غذایی در وعده‌های افطار و سحر به طور فشرده مصرف می‌شود.

وی تصریح کرد: ما به عنوان پزشک در این ایام با دو دسته افراد روبرو  می‌شویم دسته‌ای از بیماران خواهان مجوز برای روزه داری و گروهی نیز با نیت منع از روزه گرفتن به ما مراجعه می‌کنند که بررسی وضعیت دقیق آنها بر عهده ما پزشکان است.

این متخصص تغذیه همچنین گفت: وظیفه متخصصین این است با صراحت کامل بیماران را از خطرات احتمالی گرسنه ماندن طولانی باخبر کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به منظور کاهش مشکلات بهتر است روزه داران وعده‌های افطار و شام را ادغام کنند و در صورت لزوم تنها 20 تا 30 دقیقه بین آنها فاصله بیندازند همچنین وعده سحری باید کامل باشد و از آن صرف نظر نشود.

1717

 

منبع: خبرآنلاین