به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان چهارمحال وبختیاری به نقل از روابط عمومی استانداری ، علی حیدری در یکی از نشستهای چهارمین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران در خصوص پدافند غیر عامل در شریانهای حیاتی(علت کدورت بالای چشمه کوهرنگ) با اشاره به اینکه چشمه کوهرنگ سرچشمه دو رود زایندهرود و کارون است، اظهار کرد: این چشمه در اواسط مردادماه سالجاری دچار کدورت شدید شد و بلافاصله قبل از ورود آب به مخازن کوهرنگ از مدار خارج شد.
سرپرست معاونت عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: چشمه کوهرنگ یک چشمه کارستی بوده و کارست بهمعنای حفره و غار طبیعی زیرسطحی است که طبق بررسیهای صورت گرفته نشان میدهد نوع کارست این چشمه از نوع خوردگی و انحلال تودههای سنگهای کربناته است.
وی بیان کرد: طبق گزارشات ارائه شده در سالیان اخیر هر چه به سمت جلو حرکت میکنیم، کدورت چشمه در برهههای مختلف افزایش پیدا میکند و باید یک فکر اساسی برای جلوگیری از بحرانهای احتمالی در صورت تکرار شدن این پدیده داشته باشیم.
حیدری با تاکید بر اینکه گلآلود شدن چشمه کوهرنگ کاملا هیدرولوژیکی و طبیعی است، گفت: میتوان با قطعیت اعلام کرد که در کدورت آب چشمه کوهرنگ بشر هیچ دخالتی نذاشته است.
سرپرست معاونت عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه در ایجاد کدورت چشمه آب کوهرنگ تغییرات اقلیمی و کاهش یخچالهای طبیعی موثر است، عنوان کرد: مقرر شد حوضچههای آرامش برای تهنشین شدن گل و لای چشمه، در صورت تکرار این کدورت ایجاد شود.
وی در پایان تاکید کرد: شایعات در خصوص علل گلآلودی چشمه کوهرنگ از جمله انفجار، انتقال آب از زیر زمین و ... صحت ندارد.