حوادث انتخاباتی1388و اعتراضات منتهی به خشونتهای خیابانی1396و 1398تنها بخشی از اتفاقاتی بودند که کم یا زیاد با مشابهتهای یک رویداد سیاسی میتوانستند صحنه انتقامگیری معدودی از ایرانیان از خودشان در آوردگاههای ورزشی باشد، اما در تلخترین شرایط نیز منجر به خوشحالی از باخت تیم ملی نشد.
حتی بروز برخی خوشحالیهای محل تعجب از روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق آمریکا و خروج کاخ سفید از برجام در اردیبهشتماه1397نیز مانع از شادی بیحدوحصر ایران در رویارویی فوتبال ایران با اسپانیا و پرتغال در خردادماه همان سال نشد. شادیهای پراکنده خیابانی پس از باخت دوشنبه عصر فوتبال ایران مقابل انگلیس چه تعبیری جز برخورد سیاسی با این رویداد ورزشی داشت؟ آش این تنازع در زمان حضور تیم ملی در رقابتهای جامجهانی قطر آنچنان شور شد که حداقل نقدها نسبت به رفتارهای ضدمیهنی برخی از ایرانیان نیز تحمل نشد و سنگینترین دشنامها نثار انتقادهای اعتدالی و مودبانه و از سر دلسوزی چهرهها و فعالان سیاسی شد. معترضترین جریانات سیاسی حوادث 2ماه اخیر کشور نیز تسویهحسابهای سیاسی سر تیم ملی را به نقد کشیدند و آن را خارج از رفتارهای مفید به حال وطن و آینده کشور دانستند. با این حال مخالفان افراطی این بار با تمام قوا پای فوتبالیستها را به میدان سیاست کشیدند تا از این آش و ملغمه شور و تاریک، یکبار دیگر دغدغهها نسبت به حرکتهای مبهم آنان برای آینده ایران سر به فلک بگذارد.
علی شکوریراد، دبیر کل حزب اتحاد ملت، طی توییتی در واکنش به اتفاق اخیر نوشته است: «نمیشود آنهایی را که از باخت تیم ملی فوتبال ایران خوشحالی کردند هموطن خود دانست؛ چه برسد آنها که قلب جوانان ملیپوش وطن را هدف گرفته و بیشرف خطابشان کردند یا بدون شرم پرچم انگلیس را بالا بردند. ورزش و فوتبال هم بخشی از زندگی جوانان است. ملت مظلوم ایران از دوطرف تیر میخورند.» جلیل محبی، دبیر سابق ستاد امر به معروف و نهی از منکر نیز در توییتی با اشاره به آسیب نحوه مواجهه با باخت تیم ملی مقابل انگلیس به مسئله هویت ایرانیها اشاره کرد و نوشت: «بیش از باخت تیممان از باخت هویتشان ناراحتم.»
23302