وزیر امورخارجه گلایه هایی از رسانه ها و خبرهایی درباره استخدام در وزارت خانه متبوعش دارد.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه رسانه‌های خارجی اقدامات وزارت خارجه در تحولات اخیر را بهتر از داخلی ها پوشش دادند معتقد است که برخی ها دیواری کوتاهتر از دیوار وزارت خارجه پیدا نمی کنند.

 در ادامه بخش هایی از گفت و گوی فارس با علی اکبر صالحی می آید: 

ظرف دو سال آینده هزار و صد نیروی جوان در وزارت خارجه استخدام می کنیم 

زمان بازنشستگی نیروهایی که اوایل انقلاب در وزارت خارجه جذب شدند فرارسیده و نیروهای جوان جایگزین آنها خواهند شد و از امسال شروع کرده‌ایم تا ظرف دو سال، هزار و صد نفر نیروی جوان استخدام کنیم. تلاش می‌کنیم نیروهای جدیدی که استخدام می‌کنیم کارشناس ارشد و دکترا باشند که بتوانیم شاکله وزارت خارجه را از نظر علمی ارتقا ببخشیم. تلاش می‌کنیم به بحث زبان اهمیت بدهیم. زبان انگلیسی، عربی و حتی زبان‌های نادر. اینها کمبودهایی بوده که در وزارت خارجه احساس می‌شده و ما ظرف دو سه سال آینده تلاش خواهیم کرد با مشاوره با نیروهای با تجربه وزارت خارجه بتوانیم وضعیت این وزارتخانه را یک ساماندهی بدهیم که بتواند به صورت سیستماتیک فعالیت کند و بسیاری از دخل و تصرف‌های شخصی در آن نباشد و در استخدامها و همه چیز شایستگی، لیاقت، تعهد به نظام و عشق به کار ملاک قرار گیرد. 

با تدارکات و مالی و اجرایی سرجمع در هر سفارتخانه 10 نیرو بیشتر نداریم

 هر سفارتخانه ما به طور متوسط 10 نیرو دارد. یعنی در کل جهان ما 1500 تا 1600 نیرو و حدود 40 سفارتخانه داریم. اگر این تعداد نفر را تقسیم ‌کنیم می‌شود 10نفر در هر سفارتخانه. از این 10 نفر یک نفر مسئول مالی و یک نفر مسئول تدارکات و بقیه هم به همین صورت مسئولیت‌های اجرایی دارند. پس شما از این سفارتخانه چه انتظاراتی دارید؟ بعضی کشورهای غربی هستند که در یک سفارتخانه 200 نیرو دارند که گاهی این تعداد به 500 نفر هم می‌رسد. حتی جاهایی به هزاران نفر می‌رسد. شما با ده نفر نمی‌توانید همان کاری را که آنها با هزاران نفر انجام می‌دهند انجام دهید. 

علی اکبر صالحی وزیر خارجه برخی از این نقدها را نمی پذیرد و عنوان می کند این موارد کلی گویی و بعضا غیر قابل اجراست. 

او می گوید از نقدهای سازنده استقبال می کنیم ولی گویا برخی دیواری کوتاهتر از وزرات خارجه پیدا نمی کنند.

او به نقد رسانه ها به عملکرد وزارت خارجه در حوادث اخیر منطقه نقدهایی وارد می داند که در این گفت‌وگو عنوان شده است. البته در این گفت‌وگو با مقدمه ای درباره سومالی اشاره ای هم به دیپلماسی عمومی ایران شد که از نظر خوانندگان محترم می گذرد. 

وزارت خارجه باید چه کند که نگویند منفعل بوده است

یک انتقادی که هست می‌گویند که وزارت خارجه در تحولات منطقه منفعل عمل کرده است. ما می‌گوییم اشکال ندارد. ما قبول داریم. شما بگویید که ما چکار کنیم که از انفعال بیرون بیاییم. چه کار بایست می‌کردیم؟ بعد که می‌پرسیم می‌گویند شما باید با مؤسسات و سازمان‌های بین المللی تماس می‌گرفتید. کاری که ما انجام دادیم. ما اصلا سند در سازمان ملل منتشر کردیم. باز می‌گوییم که دیگر چه کار باید می‌کردیم. می‌گویند که باید به کشورهای دیگر سفر می‌کردید که کردیم. 

رسانه‌های خارجی اقدامات وزارت خارجه در تحولات اخیر را بهتر از داخلی ها پوشش دادند 

باز خدا پدر و مادر رسانه‌های کشورهای دیگر را بیامرزد که اقداماتی را که ما انجام دادیم را منعکس کردند. برای مثال آقای عبدالرحمن راشد روزنامه‌نگار الشرق الاوسط نوشته بود که چرا به صالحی اجازه دادید به کشورهای خلیج فارس سفر کند و انسجام ما را به هم بریزد. این در حالی بود که در رسانه‌های خودمان مدام انتقاد می‌کنند که چرا اقدامی بیش از این نشده است. مخالفان ما حداقل حقایق را بیشتر از موافقان ما منعکس می‌کنند. 

رسانه‌های ما بجای پشتیبانی، وزارت خارجه را مقابل افکار عمومی قرار دادند

رسانه‌ها می کوشند به خصوص در این شرایط به جای اینکه پشتیبان سیستم باشند و پشتیبان دستگاه‌های سیاست خارجی‌شان باشند آمده‌اند وزارت خارجه را در مقابل افکار عمومی قرار دادند و اینگونه وانمود می‌کنند که انگار با یک دستگاه فشل روبرو هستند. آیا این به نفع جمهوری اسلامی است؟ آیا واقعا کاری بوده که انجام نگرفته؟ این چه کاری بوده که انجام نگرفته؟ حداقل بگویید چیست ما آن را انجام می‌دهیم. در حال حاضر رسانه‌ها باید نه تنها به کمک دستگاه دیپلماسی بلکه به کمک دولت بیایند. یعنی نکات مثبت را هم ببینند. 

برای وزارت خارجه سخنگو به زبان‌های مختلف را پیش بینی کرده ایم


زمانی که برای ارائه برنامه به مجلس مراجعه کردم آنجا اعلام کردم که دیپلماسی عمومی را در وزارت خارجه ایجاد خواهیم کرد. چارت وزارت خارجه را عوض کردیم و مرکزی به نام دیپلماسی عمومی پیش بینی شد که دارای دو اداره کل خواهد بود. البته هنوز شرح وظایف و جزییات مشخص نیست ولی به هر حال این کار را شروع کردیم و در رابطه با سخنگویی در وزارت خارجه هم اقداماتی پیش بینی شده است که سخنگو به زبان‌های متعدد داشته باشیم تا پیاممان را راحت‌تر به دنیا برسانیم. برای کشورهای عربی، آمریکای لاتین و... . اساسا قصد داریم شیوه ارتباط برقرار کردن با افکار عمومی دنیا را عوض کنیم. این کارها را ما انجام دادیم ولی آیا می‌شود یک شبه معجزه‌ کرد و همه مشکلات برطرف شود؟

/2727

منبع: فارس