کشاورز با طرح موضوع پایین آمدن آستانه تحریک پذیری مردم و بالا رفتن آمار دعوا و جرم، نوشته است:
" اگر بنده در قبال رویدادها و حوادث ناگوار و تکاندهنده، واکنش احساسی - و طبعا غیرکارشناسانه - نشان بدهم شگفتآور نیست، زیرا از شهروند عامی و عادی توقع اظهارنظر عالمانه و عادلانه نباید داشت. چه شهروند عامی و عادی در اینگونه موارد عکسالعمل غریزی و فوری خود را، بر مبنای برداشتهای فوری و کارشناسی نشده، بروز میدهد، اما از سیاستگذاران و مدیران و دولتمردان و اهل علم و نظر، برخورد واکنشی و فوری پذیرفته نیست."
وی در ادامه افزوده است: " بنابراین، به نظر میرسد اینکه به لحاظ وقوع قتلهایی که در آن از چاقو و کارد استفاده شده مثلا پیشنهاد شود قانونی تصویب کنند که مردم برای کارد و چاقوی آشپزخانه خود هم باید جواز بگیرند، یا به همین علت مدت رسیدگی به اینگونه پروندهها را محدود و بازپرس را به صدور قرار نهایی در مهلت معین - ولو بدون اینکه تحقیقات کافی کرده باشد و مانند اینها، اگر این پیشنهاد از ناحیه امثال ما - مردم عادی کوچه و بازار - مطرح شود قابل اغماض است و باعث ترتب آثاری هم نمیشود، اما اگر اینگونه توصیهها از زبان دولتمردان و بزرگان و خواص شنیده شود، قابلقبول و حتی قابل توجیه نیست. "
کشاورز در خصوص مقررات تعیین شده جدید اظهار کرده است : " با مقررات آیین دادرسی کیفری و حقوق جزا شوخی نمیتوان کرد. این مقررات ماحصل تحولات و تطورات طولانی تاریخی و اجتماعی هستند و نباید تحت تاثیر جو با شتابزدگی تغییر داده شوند. فراموش نکنیم فرمایش منتسب به امیرالمومنین علی(ع) را که «اگر صد گناهکار از کیفر بگریزند بهتر از آن است که یک بیگناه کیفر داده شود.» ما نتایج زیانبار بازی مکرر با آیین دادرسی را به خوبی دیده و تجربه کردهایم."
وی در ادامه به نحوه خبر رسانی رسانه ها و نیز احکام صادره برای مجرمان پرداخته است.
متن کامل مطلب وی را اینجا بخوانید.