تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۰ - ۰۴:۴۶

جام جم نوشت:

با تصویب آیین‌نامه اجرایی بند (91) قانون بودجه سال 1390 کل کشور توسط هیات دولت، صندوق تامین اجتماعی مکلف شد از این پس حقوق بازنشستگی افرادی را که حداقل 10 سال حق بیمه تامین اجتماعی پرداخت کرده‌‌اند و واجد شرایط این آیین‌نامه هستند، پرداخت کند.با اجرایی شدن این قانون، پیش‌بینی می‌شود گام بلندی در جهت رفاه و تامین اجتماعی قشر زیادی از بیمه‌شدگان که به هر دلیل نتوانسته‌اند سقف پرداخت سنوات بیمه خود را تا 20 سال پر کنند، تامین شود.

پیش از این بسیاری از بیمه‌شدگان که به دلیل بیماری و ازکارافتادگی، تعطیلی سازمان یا نهادی که در آن کار می‌کردند، امتناع کارفرماها از پرداخت حق بیمه آنها و دلایل دیگر، قادر به ادامه پرداخت بیمه نبودند، نمی‌توانستند از حق بیمه خود بهره‌مند شوند و در واقع پرداخت 10 ساله یا بیشتر حق بیمه آنها برای گذران دوران پیری به دردشان نمی‌خورد.

کارشناسان بر این باورند با اجرای مصوبه هیات وزیران اکنون گام مثبتی برای حل مشکلات این دسته از بیمه‌شدگان برداشته می‌شود.

پایگاه اطلاع‌رسانی دولت روز شنبه اعلام کرد: هیات وزیران در جلسه دوم شهریور ماه، بنا به پیشنهاد مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و به استناد بند (91) قانون بودجه سال 1390 کل کشور، آیین‌نامه اجرایی بند یادشده را تصویب کرد.

برابر این آیین‌نامه اجرایی، از میان تمامی مشمولان بند (91) قانون بودجه سال 1390 کل کشور، افرادی که از اول فروردین تا 29 اسفند سال جاری دارای حداقل 60 سال تمام سن برای بیمه‌شدگان مرد و حداقل 55 سال تمام سن برای بیمه‌شدگان زن باشند، یا دارای حداقل 10 سال تمام سابقه پرداخت حق بیمه به صندوق تامین اجتماعی بوده یا به تشخیص کمیسیون‌های موضوع ماده (91) قانون تامین اجتماعی، در سنین کمتر از موارد فوق ازکارافتاده شده‌اند، ولی از حق مستمری برخوردار نمی‌شوند، می‌توانند درخواست بازنشستگی کنند.

همچنین، افرادی که کمتر از 10 سال حق بیمه پرداخت کرده‌اند، می‌توانند با پرداخت مابه‌التفاوت حق بیمه اعم از حق کارگر و کارفرما تا 10 سال، به نرخ سال جاری از امتیاز بازنشستگی برخوردار شوند.

بر اساس این مصوبه، مبنای کسر حق بیمه ماهانه بیمه‌شدگان موضوع این آیین‌نامه که کمتر از 10 سال حق بیمه پرداخت کرده‌اند، حداقل حقوق و دستمزد مصوب شورای عالی کار در سال 1390 است.میزان مستمری بازنشستگی متقاضیان بهره‌مندی از مفاد این آیین‌نامه با رعایت مفاد ماده (77) قانون تامین اجتماعی و تبصره آن، محاسبه و تعیین می‌شود.

مستمری قابل پرداخت معادل مستمری استحقاقی بیمه‌شده، یعنی متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه است. این‌گونه مستمری‌بگیران از شمول ماده (111) قانون تامین اجتماعی خارج هستند.

 آیین‌نامه که اگر دارد

با وجود نگرانی برخی کارشناسان از امکان سوءاستفاده از این قانون، جواد زمانی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس معتقد است شرط سنی 60 سال برای مردان و 55 سال برای زنان در این آیین‌نامه سبب می‌شود کمتر کسی به طمع اشتغال مجدد اقدام به بازنشسته کردن خود بر اساس این آیین‌نامه کند.

زمانی می‌گوید: این آیین‌نامه به منظور نهادینه کردن فرهنگ استفاده از بیمه‌ها در کشور و بخصوص برای کسانی است که به دلیل افزایش سن، از کار افتاده شده‌اند و سازمان‌های بیمه‌گر می‌توانند با استناد به این آیین‌نامه آنها را حمایت کنند.

او امکان سوء استفاده از این قانون را رد نمی‌کند، اما در گفته‌هایش به شرایط ایده‌آل گریز می‌زند که مسلما ما تا آن فاصله زیادی داریم.

زمانی تاکید می‌کند: بر خلاف باور عمومی، هزینه‌های خانواده به دلیل بازنشستگی اعضای شاغل آن کاسته نمی‌شود و حتی در مواردی بیشتر هم می‌شود و مسلما اگر حقوق بازنشستگی افراد کافی باشد، کسی ناچار نمی‌شود برای تامین هزینه‌هایش پس از بازنشسته شدن به دنبال شغل دیگری بگردد.

30145

منبع: جام‌جم‌آنلاین
"