بعد از سرو صداهایی که زمزمه اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها ایجاد کرد، این بار بسیاری بر سر موضوعی دیگر به اتفاق نظر رسیده اند؛ موضوعی مانند اسلامی شدن دانشگاهها.
وزارت علوم پس از پشت سر گذاشتن حاشیههای بازنگری سرفصل رشته های علوم انسانی و تفکیک جنسیتی، این بار میخواهد شانس خود را برای تاسیس دانشگاه های دخترانه امتحان کند. فکر ایجاد دانشگاههای دخترانه از زمان روی کار آمدن کامران دانشجو در وزارت علوم پرورش یافت. دانشجو کسی است که با مراجعه پیاپی به علما و مراجع تقلید میخواهد دانشگاهها را از وضعیت کنونی خارج کرده و به سمت دانشگاههای اسلامی پیش ببرد. ایده ای که مراجع از آن استقبال کردهاند و حالا جزئیات اجرا ی آن هم به تایید مجلس رسیده است. گفته میشود اکثریت نمایندگان مجلس در بیانیه ای به وزارت علوم، حمایت خود را از اسلامی کردن دانشگاه ها اعلام کرده و اجرایی شدن دو درخواست را از وزارت علوم خواسته اند. گفته می شود 203 نماینده این بیانیه را امضا کردهاند و هنوز به تعداد امضاها افزوده می شود
در این بیانیه آمده است:«دانشگاه ها تا پایان سال تحصیلی با امکانات خودشان نسبت به تاسیس موسسات آموزش عالی دخترانه اقدام کنند.» آنها خواستار ایجاد یک دانشگاه تکجنسیتی همانند دانشگاه الزهرا مخصوص دانشجویان دختر بومی در هر استان شدند. به گفته سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس این اتفاق نظر و صدور بیانیه در ماه مبارک رمضان انجام گرفته است. تاسیس دانشگاه های تک جنسیتی از زمستان 88 رسانهای شد.
مدیرکل وقت دفتر آموزش های آزاد و غیرانتفاعی وزارت علوم از بررسی راه اندازی چهار دانشگاه تک جنسیتی در کشور که دو دانشگاه آن قرار بود در تهران تاسیس شود خبر داد. پیش از آن نیز وزیر علوم، اجرای طرح تفکیک جنسیتی را تنها برای موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و آن هم موسساتی که در حال اخذ مجوز برای راه اندازی هستند اعلام کرده بود. طی دو سال گذشته بارها و بارها کامران دانشجو که اسلامی کردن دانشگاهها را بزرگترین هدف خود خوانده بود از وضعیت دانشگاه ها انتقاد کرد. او حتی اعلام کرد:«دانشگاه سالن آرایش نیست.» سرانجام دانشجو که همواره از تفکیک جنسیتی دانشگاه ها و تاسیس دانشگاه های تک جنسیتی گفته بود در تابستان گذشته از اجرای طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاهها خبر داد.
دانشگاههایی چون صنعتی امیرکبیر، صنعتی شریف، شهید چمران اهواز، سیستان و بلوچستان، علامه طباطبایی، ارومیه و مازندران نیز برای اجرای آن از آغاز سال تحصیلی اعلام آمادگی کردند. با این همه، هر آنچه که از سوی وزارت علومی ها برای اجرای این طرح بافته شده بود با دستور مستقیم محمود احمدی نژاد به وزرای علوم و بهداشت رشته شد. رئیسجمهوری در نامه ای که پانزدهم تیرماه منتشر شد، این اقدام را « سطحی و غیر عالمانه» خوانده و آورده بود: «شنیده شده است که در برخی دانشگاهها، رشتهها و کلاسهای تک جنسیتی بدون لحاظ تبعات اعمال میگردد. ضروری است فوری از این اقدامات سطحی و غیر عالمانه جلوگیری شود.»
تک جنسیتی آری تفکیک خیر!
علی عباسپورتهرانی رئیس کمیسیون آموزش مجلس از جمله افرادی بود که با اشاره به هزینه های سنگین این طرح گفت:«ما نمیتوانیم این بحث ها را در شرایطی که مشکلاتی چون کمبود اعضای هیات علمی در دانشگاه ها و مشکلاتی از این قبیل داریم، مطرح کنیم.» کمیسیون آموزش حتی وزیر علوم را به بهارستان کشاند تا در این باره بررسی کند. عباسپور میگوید:« از لحاظ اجرایی اگر بخواهیم تفکیک جنسیتی انجام بدهیم، باید هزینه زیادی بابت تشکیل گروهها و کلاسها بدهیم که دانشگاههای ما توان تامین اعتبار آن و هیات علمیها هم توان اجرای آن را ندارند.»
او می افزاید:«اجرای این طرح در برخی از کلاسهای عمومی بود. در برخی رشته های علوم انسانی تعداد دخترها بسیار بیشتر از پسرهاست و یا در برخی رشته ها تعدا پسرها بیشتر است. تعداد استادان هم این اجازه را نمی دهد که این تفکیک را در همه رشتهها و کلاسها برگزار کرد. به ویژه در مقاطع بالاتر که درسها تخصصیتر میشود و تعداد دانشجوها کمتر میشود، تفکیک جنسیتی مشکل میشود.
نصیری قیداری سخنگوی این کمیسیون هم از تجمیع اسلامی شدن دانشگاه ها و تفکیک جنسیتی دانشگاه ها در یک جا گله دارد. او میگوید:«در نظام جمهوری اسلامی ایران همه چیز باید برگرفته از اسلام باشد. هیچکس منکر این نیست اما اسلامی کردن دانشگاه ها که کار بسیار یا ارزشی است باید با ظرافت انجام شود. طرح مباحثی چون تفکیک جنسیتی بحثی انسانی نیست.»
30147