تهران امروز نوشت:

خبر واگذاری 215 هکتار از اراضی پارک ملی « بمو» در استان فارس به وزارت نفت و مسکن مهر به نگرانی شدید افکارعمومی و کارشناسان محیط زیست در کشور منجر شده است اما نگرانی به همین جا ختم نمی‌شود.

به گفته سید علی اکبر کاظمینی دبیر موسسه 13 فروردین (یکی از تشکل‌های مردم نهاد زیست محیطی در استان فارس) اسنادی وجود دارد که نشان می‌دهد بعد از گسترش پالایشگاه نفت در وسعتی 115 هکتاری لوله انتقال نفت به این پالایشگاه هم از دل پارک گذر می‌کند تا بتواند مواد مورد نیاز را از چاه‌های نفت سروستان به پالایشگاه بمو ببرد. محمد جواد محمدی زاده که سال گذشته هم با واگذار کردن بخشی از پارک ملی کویر(آفریقای کوچک ایران) به وزارت نفت برای استخراج واکتشاف جامعه محیط زیستی همگان را متحیر کرد، اکنون 115 هکتار از وسعت پارک ملی بمو -محل زندگی پلنگ‌های ایرانی - را به مسکن مهر واگذار کرده تا نشان بدهد همچنان به دنبال تعامل با مجریان طرح‌های اقتصادی است.

همین مسئله باعث شده تا بسیاری از جمله کاظمینی بپرسند که سازمان حفاظت محیط زیست چطور می‌تواند به خون چهار محیط بان شهید و جان ده‌ها مجروح برای حفاظت از پارک ملی بمو در طول 40سال گذشته بی‌توجهی نشان دهد و یکی از ارزشمندترین پارک‌ها را به وزارتخانه‌های دولتی اهدا کند. البته محمدی‌زاده در سال جدید بارها اعلام کرده که ارزش اقتصادی اراضی واگذار شده به صنایع را محاسبه می‌کند تا سازمان حفاظت محیط زیست گامی را در سال جهاد اقتصادی برداشته باشد.

او درحالی روی «جهاد اقتصادی» تاکید می‌کند که رهبر معظم انقلاب، حفاظت از محیط‌زیست را اولویت اول همه دستگاه‌های دولتی اعلام فرموده‌اند. همچنین کاظمینی می‌گوید: «محمدی‌زاده زمانی که وارد فارس شد از آمایش سرزمین سخن به میان آورد اما پارک ملی را واگذار کرد.» همین مسئله باعث شده تا او بگوید:«واگذاری پارک ملی چه همخوانی‌ای با آمایش سرزمین دارد؟»

 
پارک ملی واگذار نمی‌شود!

از سوی دیگر کارنامی مدیرکل اداره حفاظت از محیط زیست فارس گسترش پالایشگاه سابق و ساخت شهرک صنعتی را تکذیب نمی‌کند اما اعتقاد دارد که این اتفاق‌ها در خارج از محدوده پارک ملی روی می‌دهند.

کارنامی می‌گوید:«پارک ملی بمو جزو مناطق حفاظت شده و پارک‌های ملی کشور است و براساس قانون نمی‌توان هیچ دخل و تصرفی در آن انجام داد.» وی می‌گوید: «زمین پارک قابل واگذاری نیست و به شدت مخالف واگذاری‌ها هستیم.» او همچنین می‌گوید:« از بخش مسکن مهر متقاضی نداشتیم. مسکن مهر در حال ساخت شهرک لپویی است که با پارک فاصله دارد و زمین‌های پالایشگاه قرار است در آن گسترش یابد و از ابتدا هم به این پالایشگاه تعلق داشته است.»


حفر لوله انتقال گاز در پارک ملی بمو!

کاظمینی که به همراه بسیاری از حامیان محیط زیست در استان فارس انتظار داشت ورود و حضور محمدجواد محمدی زاده رئیس ساختمان سبز پردیسان در این استان به راهکاری برای نجات تالاب‌های در معرض تخریب و نابودی کامل فارس چون پریشان، ارژن، بختگان و.... شود اما براساس مدارک موجود از برنامه حفر لوله انتقال گاز از دل پارک ملی بمو به پالایشگاه در حال گسترش خبر می‌دهد.

پارک ملی 48 هزار هکتاری بمو در حالی قربانی توسعه ناپایدار می‌شود که یکی از مناطق چهارگانه طبیعی در استان فارس است و نزدیک به نیم قرن است که حفاظت می‌شود. علاوه بر آن پارک ملی بمو یکی از سایت‌های حفاظت از پلنگ ایرانی است که پروژه جهانی حفاظت از پلنگ ایرانی درآن از سال 87 توسط یک گروه از متخصصین جهانی گربه سانان اجرا می‌شود. بررسی‌های این گروه هم نشان می‌دهد که پالایشگاه و شهرک‌سازی صنعتی در گذشته هم تاثیر زیادی روی کاهش گونه‌های حیوانی و گیاهی آن داشته است.

بمو دارای 112 گونه جانوری 69 گونه پرنده‌، 21 گونه پستاندار، 19 گونه خزنده و 3 گونه دو زیست و همچنین گونه‌های مختلف گیاهی است.

30147

منبع: تهران امروز