دکتر سید احمد طباطبایی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) و استاد حقوق بین الملل و دکتر امیرساعد وکیل دانش آموخته حقوق بین الملل دانشگاه علامه طباطبایی و مشاور مرکز امور حقوقی دعاوی بین المللی ریاست جمهوری در کافه خبر حضور پیدا کردند و موضوع دریافت غرامت ایران از عراق را مورد بحث و بررسی قرار دادند .
طباطبایی در این میزگرد تصریح کرد که ایران باید بر حق خود مبنی بر دریافت غرامت تاکید کند. وی همچنین گفت:ایران باید کاملا پی گیر این حق خود باشد والا نسل های آینده همواره این سوال را خواهند پرسید که چرا ایران از حق خود کوتاه آمده است .
همچنین دکتر وکیل به این نکته اشاره کرد که مرور زمان نمی تواند بهانه ای برای محروم کردن ایران از دریافت غرامت جنگ تحمیلی باشد. وی افزود: کلیه تعهدات بین المللی رژیم بعث به قوت خود باقی است و نمی توان با توسل به این مساله غرامت جنگ تحمیلی را پرداخت نکرد.
اما کاربران خبرآنلاین پیرامون این موضوع نظرات مختلفی داشتند و برای هر کدام از آنها، جنبههای مختلفی از این مسئله مهم بود. یکی از کاربران خبرآنلاین به نام منصور، در ذیل خبر این میزگرد نوشته است: آیا غرامت 1000میلیارد دلاری زمان جنگ؛با 1000 میلیارد دلار اکنون از نظر ارزش برابری میکند؟به نظر شما اینگونه نیست که امروز قیمت طلا؛ نفت و دیگر کالاهای سرمایه ای رشد چند برابری داشته اند؟پس بایستی براساس نرخ رشد سرمایه برای این غرامت و بازپسگیری آن اقدام نمود.
حسنی کاربر دیگر خبرآنلاین به سازوکارهای دریافت غرامت از عراق پرداخته و نوشته است: قطعنامه 598 که مهمترین قطعنامه در رابطه با جنگ ایران و عراق است، مکانیزم خاصی برای برآورد غرامات و خسارات تعیین نکرده است. دبیر کل (سازمان ملل) نیز نتوانست غرامتی را تعیین کند. از طرفی جامعه جهانی معتقد به پرداخت غرامت از سوی عراق به ایران نیست و از آن حمایت نکرده است. فکر می کنید بر اساس کدام اصل و قاعده حقوقی بین المللی ایران می تواند از عراق غرامت بگیرد و عراق نیز آنرا پرداخت کند؟
مشروح مذاکرات طباطبایی و وکیل را در روزهای آینده در خبرآنلاین بخوانید.
/29219