انتخاب کابینتهایی که هم از زیبایی برخوردار بوده و هم با دکور خانه و لوازم ما هماهنگ باشند و در عینحال جادار و کاربردی باشند نیز کاری چالشبرانگیز اما شیرین است. برای آن که بتوانیم کابینتهای خوب و باکیفیتی انتخاب کنیم، لازم است با مدل و سبک کابینتها آشنایی نسبی داشته باشیم و بدانیم هر کدام برای چه فضاهایی مناسب هستند.
معمولا دو سبک کلی در طراحی کابینت آشپزخانه رایج است که با نامهای کابینت کلاسیک و کابینت مدرن شناخته میشوند. این دو، از اصلیترین سبکها در دکوراسیون خانه و آشپزخانه هستند و سایر نمونهها، تلفیقی از این دو به حساب میآیند.
کابینت کلاسیک چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
سبک کلاسیک، همانطور که از نامش پیدا است، دارای نمادها و المانهای سنتی و کلاسیک است. کابینتهایی که در این سبک طراحی و تولید میشوند از نظر ظاهری، نمایی فاخر و مجلل دارند و انواع منبت، وجوه تزیینی و کندهکاریهای ریز و درشت در ظاهر آنها دیده میشود. انواع کابینت کلاسیک در خانه و آشپزخانههای بزرگ و مجلل کاربرد دارند و نباید در فضاهای کوچک و نقلی از آنها استفاده شود؛ زیرا باعث شلوغی، شلختگی و کوچک دیده شدن فضای آشپزخانه میشوند.
بررسی کابینت کلاسیک از نظر رنگ و سایز
کابینتهای کلاسیک از نظر سایز، معمولا در ارتفاع کوتاهتری نسبت به سبک مدرن ساخته میشوند. این مدل معمولا خیلی کشیده نیست و بالای کابینتها، با انواع تاجهای زیبا و منبتکاری شده، تزیین میشود تا زیباتر دیده شوند. در مقابل، عمق کابینتهای کلاسیک بیشتر از کابینتهای مدرن در نظر گرفته میشود. کابینتهای کلاسیک معمولا در رنگهای سنگین و سنتی ساخته میشود؛ رنگهایی مثل سفید، خاکستری، قهوهای، مشکی و کرم در این سبک بسیار کاربرد دارند. در برخی مدلها، از المانها و تزئینات منبت کاری شده به رنگ طلایی، یا نقرهای نیز استفاده میشود تا بر زیبایی و شکوه کار افزوده شود. استفاده از متریال طبیعی، مانند سنگ و چوب، از دیگر ویژگیهای سبک کلاسیک است که باعث میشود زیبایی و غنای فضای آشپزخانه افزایش یابد.
کابینت مدرن چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
برخلاف کابینت کلاسیک، که در خانهها و آشپزخانههای بزرگ و مجلل کاربرد دارد، کابینت مدرن را میتوان در هر آشپزخانهای با هر متراژی تعبیه کرد. سادگی، اولین ویژگی کابینت مدرن است و همین خصوصیت است که استفاده از آن را در هر فضایی ممکن میسازد.
کابینت مدرن، از نظر ظاهری بسیار ساده است و تزیینات و جزئیات در آن به حداقل میرسد؛ به حدی که در صورت تمایل میتوان از کابینتهای بدون دستگیره نیز استفاده کرد. با توجه به این که آشپزخانههای امروزی نسبت به گذشته متراژ کوچکتری دارند، کابینت مدرن در منازل آپارتمانی بیشتر دیده میشود. همچنین در این سبک، به دلیل سادگی و پرهیز از جزئیات، هزینه تمام شدهی کابینت آشپزخانه اقتصادیتر است.
بررسی کابینت مدرن از نظر سایز و رنگ
در کابینت مدرن، هیچ محدودیتی در انتخاب رنگ کابینتها وجود ندارد. از رنگهای سرد و تیره، تا رنگهای گرم و روشن، همه در مدلهای مختلف کابینت مدرن جای دارند. حتی در صورت تمایل میتوانید از چند رنگ به طور همزمان نیز استفاده کنید. به طور کلی، سبک مدرن به این دلیل به وجود آمد که از محدودیتها و بایدها و نبایدهای رایج فاصله بگیرد؛ بنابراین در سبک مدرن، با محدودیت کمتری در انتخاب طرح و رنگ کابینت مواجه خواهید بود.
کابینتهای سبک مدرن، از نظر سایز و ارتفاع نسبت به کابینتهای کلاسیک، کشیدهتر و باریکتر هستند. در صورتی که تمایل داشته باشید، میتوانید این کابینتها را تا سقف امتداد دهید تا از فضای آشپزخانه به شکل بهینهتری استفاده شود. چنانچه فضای آشپزخانهتان محدود است، با تعبیه کابینتهای یکسره، که از زمین تا سقف امتداد دارند، میتوانید فضای بیشتری فراهم آورید تا لوازم و وسایل آشپزخانه را با نظم بیشتری در آن چیدمان کنید.
تفاوت کابینت کلاسیک و مدرن از نظر جنس
همانطور که اشاره شد کابینت کلاسیک، سبک فاخر و تجملی است؛ به همین دلیل بیشتر با متریال طبیعی مانند سنگ و چوب ساخته میشود. متریالی که برای ساخت این کابینت به کار میرود باید به نحوی باشد که قابلیت ابزار خوردن، نصب منبت و گل دکوراتیو و سایر وجوه تزیینی بر روی آن وجود داشته باشد. به همین دلیل، این کابینتها قابلیت ساخت با موادی مانند هایگلاس یا امدی اف را ندارند. کابینت روکش چوب، کابینت تمام چوب و کابینت ممبران از اصلیترین متریالی هستند که در ساخت کابینتهای سبک کلاسیک کاربرد دارند.
اما در مورد کابینتهای مدرن، دست طراحان باز است تا از متریال مختلفی برای ساخت آن استفاده کنند. چوب طبیعی، ممبران، امدیاف، هایگلاس و .... از رایجترین نمونههایی هستند که به عنوان کابینت مدرن به بازار عرضه میشوند.
چه مدل کابینتی برای آشپزخانه ما مناسب است؟
اگر چه حضور کابینتهای شیک بر زیبایی خانه میافزاید، اما آنچه باعث زیبایی و دلنشین بودن فضای آشپزخانه میشود، هماهنگی بین تک تک اجزا است. اگر سبک و طراحی منزلتان کلاسیک است و البته فضای کافی در آشپزخانه وجود دارد، بهتر است از کابینتهای کلاسیک یا نئوکلاسیک استفاده کنید. اما در صورتی که چیدمان منزلتان به سبک مدرن است، انتخاب کابینت کلاسیک گزینه مناسبی نخواهد بود.
هماهنگی و وجود هارمونی بین اجزای خانه، کابینتها و به طور کلی، سبک چیدمان منزل از مهمترین اصولی است که در زیبایی دکوراسیون نقش دارد. مدل کابینتها، چه مدرن باشد و چه کلاسیک، در ذات خود زیباییهای بسیاری دارد که اگر درست و بهجا مورد استفاده قرار گیرد، بر زیبایی منزل شما خواهد افزود.
از همراهی شما با این محتوا سپاسگزاریم. امیدواریم مطالب بیان شده، در معرفی و شناخت کابینت آشپزخانه مفید واقع شده باشد.