دستگاههای پرس قرص در صنایع مختلفی از قبیل داروسازی، تولید مواد شوینده، لوازم آرایشی و بهداشتی و ... کاربرد دارند. انواع مختلفی دستگاههای پرس قرص در بازار وجود دارد که از لحاظ ظرفیت تولید، دقت، سرعت، سایز و اندازه قرصهایی که تولید میکنند، متفاوت هستند. انواع مدلهای دستگاه پرس قرص را در یک دستهبندی کلی به دو نوع دستی و اتوماتیک تقسیم میکنند.
در صورتی که قصد خرید دستگاه پرس قرص را دارید، بهتر است با کارایی انواع دستی و اتوماتیک آن آشنا باشید. با مطالعه مطالب پیش رو، با دستگاه قرص ساز دستی و اتوماتیک آشنا خواهید شد. ابتدا تعریف کاملتری از این دستگاه را ارائه دادهایم. سپس با بهترین دستگاه پرس قرص دستی و هیدرولیک نیز آشنا خواهید شد.
دستگاه قرص ساز چیست؟
دستگاه قرصساز (Tablet Maker Machine) دستگاهی است که با فشردهسازی و پرس مواد پودری و گرانولی، آنها را به قرص تبدیل میکند. این دستگاه برای تولید انواع قرص از قبیل تولید قرص نمک، تولید قرص نفتالین، تولید قرص ماشین لباسشویی، تولید صابون و انواع قرصها در اشکال و اندازههای مختلف به کار برده میشود.
دستگاههای پرس قرص به طور گسترده در صنایع مختلف از قبیل صنایع تولید دارو، صنایع شیمیایی، محصولات پاککننده، گلولههای صنعتی، تولید مواد آرایشی و غذایی مورد استفاده قرار میگیرند.
روش کار دستگاه قرصساز
همانطور که گفتیم، دستگاه قرصساز برای تولید انواع قرص به کار برده میشود. عملکرد این دستگاه به گونهای است که مواد پودری دانهبندی شده را با استفاده از دو مشت و یک قالب به هم فشرده میکند. این فشردهسازی تا جایی ادامه خواهد داشت که مواد به هم متصل شود؛ بنابراین انواع قرصها بر اثر فشار ترکیبی دو مشت و یک قالب تولید میشوند.
دستگاههای قرصساز قابلیت اندازهگیری دقیق میزان پودری که داخل حفره را پر میکند را دارند. این دستگاهها با کنترل عمق دقیق منگنه تحتانی، میزان پودر را اندازهگیری کرده و مقدار اضافی موارد را از بالای قالب میتراشند. در این وضعیت منگنه زیرین نیز به پایین کشیده شده و به صورت موقتی پوشانده میشود. این عمل برای جلوگیری از ریختن مواد است.
انواع دستگاه قرصساز
انواع دستگاه قرصساز یا پرس قرص را در یک دستهبندی کلی در دو دسته دستگاه قرص ساز دستی و دستگاه قرصساز اتوماتیک دستهبندی میکنند.
دستگاه قرصساز دستی
دستگاه پرس قرص دستی، دستگاهی با کارایی بالا، قیمت مناسب و مقرونبهصرفه است. این دستگاه برای کارگاههای تولیدی قرص کوچک کاربرد دارد؛ بنابراین اگر قصد خرید دستگاه پرس قرص را دارید، بهتر است ابتدا ظرفیت تولید خود را ارزیابی کنید و در صورتی که در وضعیت فعلی تیراژ تولید قرص شما پایین (کمتر از 5 تن) است، با خرید یک دستگاه تولید قرص دستی، هزینههای اولیه خود را پایین بیاورید. در ادامه ویژگیهای کلی دستگاه پرس قرس دستی را بیان کردهایم.
ویژگیهای دستگاه پرس قرص دستی
همانطور که اشاره کردیم، مدلهای مختلفی از دستگاه پرس قرس در بازار موجود است. قرصساز دستی بهعنوان یکی از انواع دستگاههای پرس قرص، دستگاهی سبک وزن با کاربری آسان است. این دستگاه بهراحتی جابجا میشود و ظرفیت تولید 500 الی 1500 عدد قرص در ساعت را دارد. دستگاه قرصساز دستی قادر است قرصهایی با سایز زیر 9 میلیمتر تولید کند.
کاربردها و طرز کار دستگاه پرس قرص دستی
کار با دستگاه پرس قرص دستی بسیار آسان است. هر کاربری به راحتی میتواند قالب دستگاه را تعویض کند. این دستگاهها بیصدا و کم مصرف هستند. قابلیت حمل آسانی دارند و بهترین دستگاه برای پرس قرص، تولید خوراک آبزیان، تولید کود، و ... هستند.
بهترین مدلهای دستگاه تولید قرص برای تولید در مقدار پایین، دستگاههای تولید قرص دستی هستند. قرصسازهای دستی، وزن سبک، کارایی آسان و قیمت مناسبی دارند.
یک مدل دیگر دستگاه قرص ساز دستی، دستگاه پرس قرص 6 تن است. این نوع دستگاه نیز به صورت دستی کار میکند؛ اما ظرفیت تولید آن بیشتر است. دستگاه قرصساز شش تن قابلیت تولید 2500 عدد قرص در ساعت را دارد. سایز قرصهای تولید شده با این دستگاه زیر 11 میلیمتر است. این دستگاه بیصداست و قابلیت تنظیم و تغییر فشار دارد.
دستگاههای پرس قرص دستی برای تولید انواع قرصهای گیاهی از جمله قرصهای روانکننده، قرصهای تقویتی، قرصهای جویدنی و قرصهای جوشان به کار برده میشوند.
دستگاه قرصساز اتوماتیک
دستگاههای پرس قرص اتوماتیک پیشرفتهتر از دستگاههای تولید قرص دستی هستند. عملکرد، کارایی، ظرفیت و سرعت تولید قرص با استفاده از دستگاه تولید قرص اتوماتیک بیشتر است. این دستگاهها نسبت به مدلهای دستی مزایای بیشتری دارند؛ از جمله آن ها میتوان به صدای کم، مصرف مواد اولیه کمتر و تنظیمات حرفهایتر برای تولید قرص در اشکال متنوع اشاره کرد. دستگاههای اتوماتیک انواع مختلفی دارند که بسته به ظرفیت، دقت و کیفیت تولید از یکدیگر متمایز میشوند.
انواع دستگاه قرص ساز اتوماتیک
دستگاههای اتوماتیک تولید قرص بر اساس ظرفیت تولید و کارایی به انواع دستگاه قرصساز اتومات 8 تا 10 تن، دستگاه قرصساز اتومات 20 تن و دستگاه پرس قرص هیدرولیک تقسیمبندی میشوند. دستگاههای تولید قرص اتوماتیک 8 تا 10 تن و 20 تن، قابلیت تولید با ظرفیت بالا را دارند و به طور همزمان با 4 سنبه کار میکنند. برخی از مزایای دستگاه پرس قرص 20 تن نیز کمصدا بودن، سرعت بالای تولید و امکان تعویض سریع و آسان قالبهاست.
دستگاه پرس قرص هیدرولیک
دستگاه پرس قرص هیدرولیک از ویژگیهای بسیار مفیدی برخوردار است. این دستگاه قابلیت تولید قرص در ابعاد متوسط و بزرگ با تیراژ بالا را دارد. به سیستم کنترل PLC و نمایشگر تمام لمسی مجهز است.
دستگاه تولید قرص هیدرولیک در دو مدل low option و high option با پایینترین قیمت در بازار توسط شرکت ماشین سازی حسنی عرضه میشود. به طور کلی مزایای دستگاه پرس قرص هیدرولیک شامل موارد ذکر شده در لیست زیر است:
-
قابلیت تولید انواع قرص در ابعاد متوسط و بزرگ با تعداد بالا
-
مجهز به سیستم کنترل PLC و نمایشگر تماس لمسی
-
قابلیت تنظیم روی حالت Manual (حالت دستی)
-
بیصدا
-
تعویض سریع و آسان انواع قالب
-
قابلیت تنظیم رنگ
-
قابلیت رفع عیوب
-
قابلیت تنظیم فشار و کنترل فشار پرس از روی نمایشگر لمسی
-
مجهز به رادیات خنککننده روغن جهت استفاده به صورت مداوم
-
کاورکشی مناسب دستگاه
-
امکان افزایش تعداد سنبههای مورد استفاده در دستگاه
-
قابلیت تنظیم ارتفاع لایههای دستگاه
-
فیدر منحصربهفرد با عملکرد لنتی به منظور جلوگیری از ریزش مواد پودری
-
کاربری آسان نمایشگر
-
استفاده از قطعات با کیفیت جهت استفاده طولانی مدت
کلام پایانی
با توجه به افزایش اهمیت درمانهای سنتی و گیاهی در میان مردم، راهاندازی عطاری و تولید قرصهای گیاهی، یک ایده خوب برای کسبوکار با کمترین سرمایه است. مهمترین تجهیزات مورد نیاز برای تولید قرص، دستگاه قرص ساز است. این دستگاهها در انواع دستی و اتوماتیک دستهبندی میشوند.برای کسب اطلاعات بیشتر به پرتال شرکت ماشین سازی حسنی به نشانی www.novinebtekar.ir مراجعه کنید.