هزینه برق برخی بیمارستانها پس از هدفمندی یارانه ها به 22 میلیون تومان رسیده است

امید سلیمی بنی: رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس می گوید باور نمی کند دولت، تعرفه های درمانی را ابطال کرده باشد. به گفته حسینعلی شهریاری، دولت از اهرم فشار و زور برای مدیریت نظام بهداشت و درمان استفاده می کند و این روند، منجر به وضعیت نابه سامان فعلی بیمارستانها شده که به تعبیر او "کلاف سردرگم" است. وی از افزایش 44 برابری هزینه برق بیمارستانها در سال 90 خبرداد و گفت عملا بیمارستانها در مسیر خلاف مالی پیش می روند.
گفتگوی خبرآنلاین را با نماینده زاهدان بخوانید:


امروز خبر ابطال تعرفه های درمانی منتشر شد، به جای تعرفه های فعلی، چه قانونی اکنون اجرا می شود؟
نه، اینطور نیست که تعرفه ها باطل شده باشد. ما در مجلس هم به دنبال آن بودیم تا تعرفه بخشی از بیمارستانهای غیردولتی که تعرفه های خصوصی می گرفتند، باطل شود و همه بیمارستانهای غیردولتی، تعرفه های دولتی را اجرا کنند. بخش خصوصی هم که تعرفه های خودشان را دارد. این ابطال، مربوط به تعرفه های بخش غیردولتی بوده.
 

ولی به نقل از رئیس نظام پزشکی، اعلام شده تعرفه های درمانی به طور کلی باطل شده است؟
باور نمی کنم چنین شده باشد. به هر حال، در شرایط فعلی، متاسفانه در هر دو بخش بیمارستانهای دولتی و خصوصی، نابه سامانی جدی حاکم است که هزینه تمام اینها از جیب مردم پرداخت می شود. در شرایط فعلی هر کسی هر طور دلش می خواهد رفتار می کند. در این شرایط زیرمیزی و تخلفات فراوان مالی اتفاق می افتد، بخش دولتی هر کار دلش می خواهد انجام می دهد.
 

چرا اینقدر وضعیت بهداشت و درمان کشور به هم ریخته شده است؟
با اجرای قانون هدف کردن یارانه ها، هزینه های بخشهای دولتی و خصوصی به شدت افزایش پیدا کرده است. دیروز در یکی از بیمارستانهای خصوصی تهران، بررسی می کردیم، هزینه برق برای دو ماه مصرف این بیمارستان که قبل از هدفمندی، 500 هزار تومان بود، 22 میلیون تومان شده است. هزینه گاز و آب نیز چندین برابر شده، از طرفی افزایش دستمزدها را داشته ایم و نرخ تورم نیز در جامعه وجود دارد. مخصوصا تورمی که در مایحتاج روزانه و مواد غذایی به وجود آمده، باعث افزایش هزینه های مراکز درمانی شده است. قیمت تجهیزاتی که ارز می برد، نیز افزایش یافته چون قیمت ارز زیاد شده، اگر با عدد و رقم و حساب و کتاب مشخص کنند، در این شرایط بیمارستانهای خصوصی می چرخند، ولی چطور؟ پول همه این هزینه ها را از مردم می گیرند. این مهم نیست چه تعرفه ای اعلام می شود. مهم این است که یک کار قانونی بر مبنای قیمت واقعی خدمات درمانی تعریف شود که تاکنون از آن خبری نیست.
 

با این حال، دولت استدلال می کند با اعلام قیمت واقعی تعرفه ها، مردم بیشتر باید پول بپردازند و بیشتر اذیت شود؟
قطعا همینطور است. برای همین قانونگذار پیش بینی کرده بیمه ها باید اصلاح شوند. نمی شود که نه یارانه بدهی، نه بیمه اصلاح کنی و فقط از قانون زور استفاده کنی. نمی شود بگویی که با این شرایط بیمارستان را اداره کن. متاسفانه بیمارستانها دو راه بیشتر ندارند، یا تعطیل شوند یا خلاف مالی مرتکب شوند. عملا نمی توان بیمارستانها را تعطیل کرد، پس این شرایط باعث خلاف می شود و اینطوری فشار بیشتری به گرده مردم وارد می شود. از طرف دیگر ما در بخش خصوصی و نه دولتی نظارت جدی نداریم.
بیماران از بیمارستانهای دولتی به دلایل مختلف به بخش خصوصی پاس داده می شوند و در بخش دولتی نیز پدیده شوم زیرمیزی را شاهدیم. یعنی نظام درمان و سلامت، کلاف سردرگمی است و دلیل آن نیز این است که دولت محترم نمی خواهد در چارچوب قانون عمل کند. نتیجه این می شود که هزینه درمان مردم افزایش پیدا کند و کسی هم پاسخگو نباشد.
 

پس در این شرایط اگر تعرفه های درمانی، ابطال شود، وضعیت چگونه می شود؟
این را باور نمی کنم. منطقی نیست. نمی تواند دولت این کار را کند. باید وقتی می گویید باطل می کنیم، جایگزین را مشخص کنید.
 

فکر نمی کنید بخش غیر دولتی با این حربه، به دولت فشار می آورد تا تعرفه گذاری را دوباره به سازمان نظام پزشکی واگذار کند؟
دولت با این فشارها دست و پایش را جمع نمی کند. مطمئن باشید تعرفه ها به این سادگی باطل نمی شود.
47/233
 

منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها