زنگ بیست‌وپنجمین مانور سراسری زلزله و ایمنی در راستای شعار مدارس ایمن، جامعه تاب‌آور، هم‌زمان با سراسر کشور در ۱۱۰۰ مدرسه استان سمنان نواخته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان، اسحاق اکبری رئیس سازمان دانش‌آموزی سمنان از اجرای بیست‌وپنجمین مانور سراسری زلزله و ایمنی در ساعت ۱۰ صبح چهارشنبه ۸ آذر ۱۴۰۲ در ۱۱۰۰ مدرسه این استان خبر داد و گفت: این مانور هم‌زمان با سراسر کشور پس از نواختن زنگ زلزله از رادیو در راستای شعار مدارس ایمن، جامعه تاب‌آور برگزار می‌شود.

اکبری هدف از اجرای این مانور سراسری را افزایش سطح آگاهی دانش‌آموزان در برابر مخاطره زلزله، عنوان و اظهار کرد: با توجه به افق چشم‌انداز برنامه‌ی مدرسه ایمن، جامعه تاب‌آور، مانور نمادین زلزله و ایمنی با مشارکت مردم و با رویکرد جامعه‌محور در مدرسه آیت‌اله کاشانی مهدیشهر اجرا می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به تحصیل بیش از ۱۳۰ هزار دانش‌آموز در مدارس استان افزود: برگزاری مانورها و آموزش‌ها می‌تواند نقش بسزایی در افزایش آمادگی دانش‌آموزان و هم‌چنین والدین آن‌ها داشته باشد؛ چراکه دانش‌آموزان، آینده‌سازان این کشور هستند و توجه به این قشر بایست در اولویت قرار گیرد و از طرفی دانش‌آموزان، چه در محیط مدرسه و چه در محیط منزل، ازجمله گروه‌های جامعه هستند که همواره در معرض خطرات ناشی از زلزله قرار دارند، به‌همین دلیل بایست به‌صورت تخصصی و به‌عنوان یک نیاز روز، مانور زلزله برگزار شود.

رئیس سازمان دانش‌آموزی استان سمنان یادآور شد: مانور سراسری زلزله و ایمنی از سال ۱۳۸۱ تاکنون در تمامی مدارس کشور و استان به‌همت سازمان دانش‌آموزی برگزار شده و این سازمان ضمن برنامه‌ریزی عملیاتی به‌منظور استفاده از ظرفیت مدارس ایمن برای ایفای نقش پایگاه پیشگیری و مدیریت بحران محلی و مشارکت در ارتقاء سطح آمادگی عمومی به‌ویژه در دانش‌آموزان و معلمان، مسئولیت اجرای مانور زلزله در سطح مدارس را با هم‌کاری سایر دستگاه‌های عضو ستاد اجرایی مانور زلزله ازجمله اداره‌کل مدیریت بحران استانداری، سازمان جمعیت هلال احمر، سازمان خدمات ایمنی و آتش‌نشانی شهرداری، مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی، فرمانداری، فرماندهی نیروی انتظامی، صداوسیما، شرکت آب برق و گاز و سایر دستگاه‌های اجرایی برعهده دارد.

اکبری تصریح کرد: کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله به‌وسیله ارتقاء فرهنگ ایمنی و مقاوم‌سازی، ایجاد آمادگی برای انجام واکنش‌های صحیح و سریع در برابر زلزله، افزایش سطح آگاهی دانش‌آموزان در مورد زلزله و سایر پدیده‌های طبیعی و... از دیگر اهداف مهم اجرای این مانور است.

وی با بیان این‌که مانور سراسری زلزله دارای دو بخش مانور مدرسه‌محور و مانور محله‌محور است، خاطرنشان کرد: در استان سمنان برای اجرای مانور مدرسه‌محور در هرکدام از ۱۱ شهرستان یا منطقه آموزشی آموزش و پرورش، ۱۰ مدرسه منتخب و یک مدرسه به‌صورت نمادین به‌عنوان مدرسه پایلوت، تعیین‌ شده و در مرکز استان نیز ۲۰ مدرسه طبق معیارهای کارشناسی دستگاه‌های ذی‌ربط، انتخاب و به‌عنوان مدرسه پایلوت اجرای مانور زلزله مشخص شدند.

اکبری در پایان سخنانش تصریح کرد: در زمان اجرای مانور، تمرین مهارت‌های چادرزنی، حمل مصدوم، پیداکردن افراد مفقود شده در زیر آوار، اطفاء حریق احتمالی و کمک‌های اولیه پزشکی به دانش‌آموزان، آموزش و تمرین داده می‌شود و در بخش مانور محله‌محور نیز والدین دانش‌آموزان به‌عنوان افراد محلی ساکن در اطراف مدارس پایلوت توسط دستگاه‌های مرتبط در زمینه‌های پیشگیری از حوادث غیر مترقبه و پناه‌گیری صحیح هنگام زلزله آموزش می‌بینند.

46