امروز، دوشنبه، باران دست از سر تهران برداشت، ولی تا آخر هفته قرار است دوباره باران رحمت الهی بر سر پایتخت نشینان ببارد و باز ترافیک گریبان مردم را بگیرد.
نظر سنجی خبرآنلاین از مردم درباره اینکه چرا باران، خیابانهای تهران را قفل می کند با استقبال خوب کاربران مواجه شد.
بخشی از کاربران با اظهار اینکه مردم و به خصوص رانندگان ناشی، یک طرف مشکل هستند، به همشهریانشان خرده گرفتند چرا روز بارانی، به جای چتر، ماشین شخصی بیرون می آورند و عده ای نیز با مقایسه ایران و ژاپن، از مشکلات تهران نوشتند که در شرایط مشابه روزهای بارانی سرزمین آفتاب تابان، ذره ای از این مشکلات دیده نمی شود.
کاربری که خود را "بنده خدا" معرفی کرده، در این باره می نویسد: "چطور در کشوری مانند ژاپن که باران مثل دوش حمام میبارد موضوعی به نام آب گرفتگی وجود ندارد و تمام آب باران به داخل کانال های زیر زمینی هدایت میشود ولی در ایران هنوز سیستم قدیمی جوبهای کنار خیابان وجود دارد که به گفته مسئولین مردم در آنها آشغال میریزند اولا چرا از کانال سرپوشیده با تعبیه دریچه مناسب استفاده نمیکنید ثانیا من خودم چندین بار در خیابان به همراه فرزندم برای انداخت یک کاغذ بیسکویت در داخل سطل زباله کلی مسیر طی کردیم تا به یک سطل آشغال رسیدیم."
"سام" در جواب او گفته: " یک دلیل یک خطی: مردم به جای آوردن چتر با خود اتومبیل می آردند و حجم زیاد اتومبیل = با ترافیک سنگین"
کاربر بی نام دیگری، نظر مشابهی دارد: "شاید همه مسائل بالا درست باشد ولی مهمتر از همه فرهنگ رانندگی و بی توجهی به قانون است که متاسفانه در جامعه خیلی رایج شده است ".
دوست دیگری که نامش را یادش رفته بگوید، مخالف این نظر را دارد: "بنظر بنده علاوه بر استفاده از خودرو شخصی در روزهای بارانی نداشتن نظم ترافیکی است و مهمترین عامل کوچک بودن ناوگان حمل و نقل عمومی است .چطور توقع داریم خانواده ای با داشتن خودرو در روزهای بارانی باید از حمل و نقل عمومی استفاده کند وساعت زیر باران بماند و گواه نظر بنده خیل مسافران سردرگم در خیابان های تهران است."
کاربر که دوست نداشته اسمش را بنویسد، می گوید، کار، کار راننده های ناشی است که فرهنگ رانندگی شان باعث مشکل می شود: "قفل شدن خیابانها چه در روزهای عادی چه روزهای بارانی متاثر از رانندگی فوق العاده وحشتناک ما شهروندان محترم و متمدن است.وقتی رانندگی میکنیم فکر میکنیم ما فقط در این شهر وجود داریم و همه باید به احترام ما بایستند. فقط نگاهی به رمپهای بزرگراهها بیندازیم. آنقدر خودرو کنار هم قرار میگیرد که حتی یک لاین به سختی برای خودروهای که مستقیم میروند، باقی می ماند.ولی متوجه نیستیم که اگر اینجا بطور مورب و با عبور از روی موانع وارد رمپ شدیم و از سرعت تردد سایر خودروها کاستیم، در جای دیگر رانندگان دیگر همین کار را انجام میدهند و نتیجه این میشود که با بارش چند قطره باران مسیر نیم ساعته رادر 2 ساعت طی میکنیم.ای کاش کمی فرهنگ رانندگی داشتیم."
کاربر فهیمی که خودش را "ایرانی" معرفی کرده، تحلیل جامعی درباره مشکلات تهران در بارندگیها دارد. ایرانی می نویسد:
1- آسفالت خیابانها اکثرا بدون شیب مناسب بطرف جویها و انهار میباشد ، در برخی از خیابانها جداول حاشیه ئی نیز باعث جلوگیری از جریان اب به جویها میباشد.
2-طرح های نیمه تمام گذاشته شده جمع آوری آبهای سطحی.
3-آسفالت بد برخی از معابر شهری که ایجاد گودی ودر نتیجه تجمع آب شده و جدای خطر تصادم باعث کندی ترافیک میشود.
4-چنانچه قشر زحمتکش نظافتچیان شهرداری مواد زائد را فقط جاروب ننمایند وحتما جمع آوری کنند شاید 30% از معضل گرفتگی حل شود.
5-خرید و نصب آشغال خرد کن در گلوگاههای مسیر جویها و انهار میتواند تا 60% گره گشا باشد.
6- باور کنید بهمین سادگی است ،آسفالت بدون گودی،هدایت آب به جویها و انهار موجود،تعریض و تعمیق همین جویها،تکمیل طرحهای نیمه تمام جمع آوری آبهای سطحی،نصب آشغال خردکن،آموزش."
کاربر دیگری که در حد یک کارشناس کامل حمل و نقل و مدیریت شهری اظهار نظر کرده، ولی یادش رفته اسمش را بنویسد، می گوید از نظر وی، ترافیک خیابانهای تهران در روزهای بارانی به دلایل زیر است: "1) منتهی شدن بزرگراه های چند بانده به خیابان های کم عرض در واقع عدم تناسب خروجی های اتوبان ها به نسبت طول و عرض آن. 2) وجود خروجی های غیر کارشناسی دارای زاویه که باعث قفل شدن عبور و مرور می شود 3) عدم التزام مسافران و مسافر بران به رعایت حدود توقف. 4) چراغ های راهنمایی که اغلب موقع بارندگی قطع می شود یا اتصالی دارد 5) نبود به موقع مامور راهنمایی در معابری که قفل شده است 6) تصمیم غیر کارشناسی ماموران حاضر در معابر قفل شده. 7) عدم پیش بینی وقوع بارندگی برای پاکسازی جوی ها و راه آب ها از طرف مسوولان خدمات شهری8) چاله ها و دست اندازهای متعدد در معابر اصلی. 9) عدم پیش بینی خروج آب های جاری روی پل های هوایی و جمع شدن آب در این معابر. 10) نبود خط ویژه ی مواقع بارانی با نظارت نیروهای راهوار برای مسافران"
امیدواریم در روزهای بارانی آینده، رانندگان، مسئولان شهرداری، تاکسی رانها و تمام افرادی که می توانند ترافیک را تسهیل کنند، دست و آستین بالا بزنند تا وقت و عمر شهروندان بیش از این در ترافیک، فنا نشود.
45/233
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۰ - ۱۵:۳۰
کاربران خبرآنلاین درباره روزهای بارانی و قفل شدن خیابانها، اظهار نظر کردند
منبع: خبرآنلاین