یک کارشناس خاورمیانه اظهار داشت موضع‌گیری‌های شفاف راشدالغنوشی، به عنوان پدر اسلام‌گرایی در تونس، در قبال مسائل مختلف داخلی و خارجی سبب شد تا نظر شهروندان بیشتر جلب شود و النهضة بتواند پیروزی چشمگیری به دست آورد.

سیدعبدالامیر نبوی پژوهشگر ارشد مرکز پژوهشهای علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه در یادداشتی برای خبر آنلاین موضع‌گیری‌های غنوشی در دو بعد داخلی و خارجی را مورد بررسی قرار داد.


داخلی: تعهد به روند و نتایج رقابتی آزاد و دموکراتیک، تاکید بر آزادی بیان و مذهب و مخالفت با هرگونه افراط‌گرایی، عدم دخالت اسلام‌گرایان در زندگی خصوصی مردم به ویژه مساله پوشش زنان، تاکید بر حقوق و نقش سیاسی زنان، ترجیح نظام سیاسی پارلمانی به عنوان نماد اقتدار و نظارت مردمی، لزوم رفع مشکلات اقتصادی به ویژه بیکاری.

خارجی:رعایت تعهدات خارجی تونس، تقویت همکاری با ایالات متحده و اتحادیه اروپا.
اغلب این نکات را، که در مصاحبه‌های متعدد غنوشی تکرار می‌شد، شاید بتوان در یک تعبیر کلیدی جای داد: "ترکیه به عنوان الگو". به عبارت دیگر، غنوشی با طرح تجربه ترکیه به عنوان الگویی برای اسلام‌گرایان تونسی کوشید رویکرد حزب خود به مسائل داخلی و خارجی را با تجربه اسلام‌گرایی میانه‌رو در ترکیه مشابهت‌سازی کند و بدین‌وسیله نشان دهد تعهد وی و هم‌فکرانش به دموکراسی امری واقعی و راهبردی است، نه ساختگی و تاکتیکی. در این میان، نباید از ویژگی‌های علمی و شخصیتی غنوشی به عنوان نویسنده‌ای اصیل و متفکری جدی غافل شد، به ویژه مخالفت دیرینه وی با اسلام‌گرایی رادیکال و اقدامات خشنی که تحت نام دین صورت می‌گیرد، سبب شد غنوشی به عنوان یکی از نمادهای اسلام‌گرایی میانه‌رو درآید.

متن کامل این یادداشت را اینجا بخوانید.

26149
 

منبع: خبرآنلاین