اختلاف نظر شدید مجلس و آموزش و پرورش به دلیل تغییر سیستم آموزشی درایران، گویا به این زودی ها تمام نمی شود.ظواهر امر نشان می دهد این تازه اول کشمکش است.

امید کریمی: از هفته پیش که حاجی بابایی اعلام کرد امسال آخرین دوره برگزاری سال اول راهنمایی است، تاکنون مجلس از غیرقانونی بودن شش سال شدن دوره ابتدایی گفته و البته اموزش و پرورش هم بر قانونی بودن این تصمیم تاکید می کند.

این بحث تا جایی پیش رفت که امروز حاجی بابایی بخش تازه ای از تغییر ساختار اموزشی را اعلام کرد؛ دوره ابتدایی به دو دوره سه ساله تقسیم می شود. او گفت: "طبق این طرح یک معلم 3 سال اول دوره ابتدایی را تدریس می کند. در گذشته نیز این شیوه را در برخی از مناطق داشته ایم و تقسیم مقطع ابتدایی به دو دوره 3 سال قطعی است و مانعی هم برای اجرای آن وجود ندارد."

به گفته وزیر آموزش و پرورش، براساس این طرح، دانش‌آموزان پایه اول تا سوم در یک مدرسه و دانش آموزان پایه سوم تا ششم ابتدایی در یک مدرسه دیگر درس می خوانند،

 نکته اینجاست که حاجی بابایی گفته این طرح از سال آینده شروع می‌شود: در واقع سند تحول بنیادین این مقطع را نظام دوره ای تعریف کرده است.

 

هم معلم داریم هم کتاب

او همچنین درباره برنامه ریزی وزارت آموزش و پرورش برای تامین فضای آموزشی پایه ششم ابتدایی گفت: تا ابتدای مهر ماه سال آینده دو هزار پروژه آموزشی ساخته می شود و در خصوص تامین معلم و کتابهای درسی هیچ مشکلی نداریم. جداول مربوط به توضیح این موارد تا دو هفته آینده بیرون می‌آید که در آنها جزئیات فعالیت عوامل اجرایی و آموزشهای معلمان تشریح می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش گفته که طرح تغییر ساختار اموزشی، در مدت 5 سال اجرا می شود: "با توجه به اینکه در این مرحله کلاس ‌پنجمی‌های امسال در سال آینده به پایه ششم ابتدایی می‌روند، بنابراین دانش‌آموزی نداریم که سال آینده به اول راهنمایی برود و سال پس از آن دوم راهنمایی نخواهیم داشت و به این ترتیب طی پنج سال ساختار جدید به طور کامل مستقر می‌شود اما به طورکلی دوره راهنمایی از جهت ساختار هیچ تغییری نمی‌کند و سه پایه به همراه سه پایه دبیرستان مستقر خواهد شد."

 

نامه عباسپور به لاریجانی

اما این تاکید وزیر آموزش و پرورش درحالی شنیده می شود که از آن سوی ماجرا، علی عباسپور تهرانی، رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، تغییر یکباره به 6-3-3 را غیرقانونی می داند.

او امروز در نامه ای به علی لاریجانی، رییس مجلس نوشت: "شورای عالی انقلاب فرهنگی حذف دوره پیش دانشگاهی و کلیات تقسیم دوره های تحصیلی نظام آموزش و پرورش به یک دوره 6 ساله و دو دوره 3 ساله را تصویب نمود و در ادامه مقررگردید که وزارت آموزش و پرورش در مدت 3 ماه برنامه و سازکارهای مربوط به این موضوع را تهیه و تدوین و برای بررسی و تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه نماید. البته این تصمیم مورد اعتراض اینجانب بود زیرا براساس بند 2 ماده 6 قانون تشکیل شورای عالی آموزش و پرورش و ماده 12 قانون اهداف و و ظایف وزارت آموزش و پرورش باید هرگونه تغییر نظام آموزشی به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد. اما در آخرین مراحل تصویب سند تحول در نظام آموزش و پرورش که حضرت عالی ریاست جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی را به عهده داشتید بحث تغییر نظام آموزشی در سند تحول مطرح شد. جنابعالی فرمودید که اگر این تغییر نظام در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به تصویب برسد مشکلی ندارد و چون نظر نهایی در مورد گردش کار در مجلس با ریاست محترم مجلس است، اینجانب سخنی نگفتم و پیشنهاد جنابعالی مبنی بر اینکه تغییر در نظام آموزش و پرورش به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد مطرح و به تصویب رسید."

در نامه عباسپور همچنین امده است: "متأسفانه در آستانه رونمایی از سند تحول آموزش و پرورش، وزیر محترم آموزش و پرورش در مصاحبه هائی مکرر اعلام نمود که از سال آینده نظام جدید 6-3-3 اجرا خواهد شد و بر این مبنا از سال تحصیلی آینده کلاس ششم راه اندازی می گردد. اینجانب از زمان مصاحبه جناب‌ آقای دکتر حاجی بابایی با تماس با دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی سعی نمودم که مبنای قانونی این اقدام را جویا شوم ولی جز صورتجلسه مورخ 27/11/1388 که در فوق به آن اشاره شده مدرک دیگری ارائه نگردید که آن نیز هیچگونه دلالتی مبنی بر تأیید نهایی نظام 6-3-3 در آموزش و پرورش نداشت. با توجه به این امر در جلسه روز سه شنبه مورخ 22/09/1390 که جناب عالی رییس جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی بودید در تذکری اینجانب عنوان نمودم که صحبت وزیر محترم آموزش و پرورش در مورد اجرایی شدن نظام 6-3-3 در سال تحصیلی 91 مبنای قانونی ندارد و آنچه که در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است کلیات است و هنوز برنامه به شورا ارائه نگردیده است که پس از این تذکر تصویب شد که وزارت آموزش و پرورش طی 2 ماه آینده برنامه و سازو کارهای مربوط را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه تا تصمیم نهایی گرفته شود."

رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات همچنین از اطلاعیه ای از شورای عالی انقلاب فرهنگی در این باره نوشت: امروز مطلع گردیدم که دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مطالبی را عنوان کرده است که اهم آن به شرح زیر است:
اصل نظام آموزشی 6-3-3 در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است.
بر اساس سند تحول آموزش و پرورش اجرای سند تحول به عهده آموزش و پرورش و شورای عالی آموزش و پرورش گذاشته شده.
وزارت آموزش و پرورش گزارش خود پیرامون چگونگی اجرایی نمودن آن و فراهم نمودن بسترها، الزامات و زمان بندی اجرا را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد نمود.
و در ادامه اظهار نظرهای غیر مسئولانه را (اشاره به مصاحبه اینجانب در روز چهارشنبه 23/09/1390) مایه تشویش اذهان خانواده و دانش آموزان داشته است. با توجه به اینکه در سند تحول آموزش و پرورش، شورای عالی انقلاب فرهنگی مرجع تصویب کننده ذکر گردیده است لذا هرگاه تغییر در نظام آموزشی کشور به تصویب این شورا برسد، به اجرا درآید که هنوز تصویب نهایی نشده و فقط کلیات آن به تصویب رسیده است.
در بسیاری از موارد، اعلامیه شورای عالی انقلاب فرهنگی تأیید کننده مطالب عنوان شده در مصاحبه اینجانب است (در صورتیکه صحبت‌های اینجانب را مایه تشویش اذهان خانواده و دانش آموزان دانسته) و ثانیاً این اعلامیه با نوعی ابهام گویی و عدم انعکاس تمام واقعیات تلاش در جهت موجه جلوه دادن سخنان وزیر محترم آموزش و پرورش نموده است. با توجه به عرایض فوق و نظر به اینکه حضرت عالی در جلسه مورخ 22/09/1390 ریاست جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی را به عهده داشتید، همچنین جهت حفظ کیان مجلس شورای اسلامی برای دفاع از حقوق مردم خواهشمند است تذکر لازم به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی داده شود."
 

 

شورای عالی آموزش و پرورش، مرجع تصمیم گیری نیست

او همچنین درابن باره به خبرآنلاین گفت: "شورای عالی آموزش و پرورش مرجع تصمیم گیری درباره تغییرات کلان در نظام آموزشی نیست. همچنین صراحتا عنوان شده است که تحول در نظام آموزش و پرورش باید به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد. طرح تغییر تحول باید در شورای عالی انقلاب فرهنگی و با نظر اعضای آن تصویب شود."

4747

منبع: خبرآنلاین
"