حوادث پیش آمده بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و هزینههایی که متعاقب آن بر کشور وارد شد مایه نگرانی و تشویش بزرگان نظام و مردم را فراهم ساخته است به گونهای که بسیاری از دلسوزان نظام به دنبال راهکاری هستند تا کشور هر چه زودتر این بحران را پشتسر بگذارد.
دلسوزان نظام راهکارهای متعددی از جمله راهکار برون رفت از بحران اخیر و میانجیگری را ارائه دادند تا مشکلات پیش آمده از راهکارهای مسالمتآمیز از جمله توصیه نصیحت هر چه زودتر خاتمه یابد تا روند اعمال هزینه بر کشور متوقف شود.
اعمال راهکارهای مسالمتآمیز سیاستمداران جامعه را بر آن داشت تا گفت و گو را اولویت خود قرار دهند و با به کارگیری این اولویت بتوانند فضای متشنج جامعه را اندکی آرام نمایند.
ضرورت آرامسازی جامعه به عنوان مهمترین اولویت فعالان سیاسی در این مقطع زمانی، آنان را به این مسئله رهنمون شد که از پتانسیل مراجع تقلید برای آرامسازی جامعه بهره بگیرند زیرا مراجع همواره در کنار مردم بودهاند و به عنوان دلسوزان جامعه میتوانند راهکاری را تدوین کنند تا با حداقل هزینهها بیشترین دستاوردها برای مردم ایجاد شود.
افزایش هزینه بر مردم سبب شد که مراجع نقش فعالتر و پویاتری را در حوادث ایفا کنند به گونهای که سیاستمداران دیدار با مراجع تقلید را به اولویت کاری خود تبدیل کردند و به همین منظور بعد از پایان ماه مبارک رمضان، شهر قم شاهد حضور جمعیت زیاد سیاستمدارانی بود که به منظور تحقق آرامسازی جامعه به دیدار مراجع تقلید آمده بودند.
البته مراجع تقلید نیز از این دیدارها استقبال کردند و برای برون رفت از وضعیت فعلی توصیههایی را کردند که در صورت به کارگیری آن کشور از این بحران عبور میکند.
این راهکارها زمانی میتواند مفید واقع شود که دولت نیز به آن تکمین کند و در صورتی که دولت نخواهد نظر مراجع را قبول کند دیگر نمیتوان به نتایج این راهکارها امیدوار بود.
هر چند بین دولت و مراجع کدورتهای به وجود آمده است اما باید تلاش کرد این کدورتها رفع شود زیرا تداوم کدورتها به رابطه بین دولت و مراجع آسیب میرساند که این مسئله خود زنگ خطری محسوب میشود. در این میان برخی منتقدان، مصداق عدم پذیرش نظرات مراجع توسط دولت را معرفی وزرای زن میدانند در حالی که این مسئله با معرفی وزرای زن تفاوت اساسی دارد.
در زمان معرفی کابینه، آقای احمدینژاد برخلاف نظر مراجع، زنان را برای وزارت معرفی کردند که البته سبب دلخوری مراجع را فراهم ساخت.
دولت برای بهبود رابطه خود با مراجع و روحانیت باید تلاش گستردهای انجام دهد زیرا هر مرجع تقلیدی به عنوان یک شخصیت سیاسی و مذهبی از نفوذ بین مقلدان خود برخوردار است. بنابراین دولت باید تلاش کند که رابطه خود را با مراجع تقویت کند و برای این مسئله میتواند از راهکار گفتوگو بهره گیرد تا ضمن اینکه رابطه دولت با مراجع بهبود مییابد برای حل مشکل اخیر کشور نیز چارهاندیشی شود.
عضو جامعه روحانیت مبارز و نماینده مجلس هشتم