به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار جمعی از اساتید سطوح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه قیل و قالهای سیاسی با فضای عمومی کشور متفاوت است، اظهار داشت: برخی از حرفها و ادبیاتی که به کار برده میشود، مشاجرات بلاوجه بوده و با مسائل واقعی مردم و کشور فاصله دارد.
وی ضرورت توجه به شرایط کنونی کشور در بعد داخلی و خارجی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در شرایط کنونی و طی سالهای اخیر فشارها نسبت به کشور افزایش یافته است و البته ایران نیز در بعد مسائل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی پیشرفتهای قابل توجهی داشته است.
نماینده مردم قم در مجلس با بیان اینکه غربیها میخواهند در بعد فرهنگی مجموعهای از اقدامات را نسبت به ایران سامان بدهند، خاطرنشان کرد: غربیها اولویت را بیاعتقادی دینی و سیاسی مدنظر قرار دادهاند و البته برنامههای آنها عیان است.
وی با اشاره به افزایش چشمگیر هجمههای غربیها نسبت به ولایت فقیه تاکید کرد: غربیها به درستی دریافتهاند که آنچه در درون کشور عامل اصلی همگرایی ملت و همچنین جریانات سیاسی است و توانسته است مانع زیادهخواهیهای غرب در سه دهه گذشته شود، رهبری نظام است و به همین دلیل جایگاه ولایت فقیه را هدف قرار دادهاند و باید گفت آنها واگرایی سیاسی دینی را با هم دنبال میکنند.
لاریجانی با اشاره به ضرورت توجه به نقاط قوت داخلی به ویژه ظرفیت حوزههای علمیه گفت: تنها راهکاری که میتواند این توطئهها را پس بزند فرهنگ دینی است، هر شهری که مدرسه علمیه قوی داشت فرهنگ آن شهر تحت تاثیر آن بود.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت برگزاری انتخاباتی باشکوه خاطرنشان کرد: باید نمود انتخابات برای ما مهم باشد و نخبگان جامعه توجه داشته باشند که اگر در انتخابات حضور جدی نداشته باشیم حریف را به فشار بیشتر تحریک میکنیم و این تحریک به ضرر کشور است.
وی با بیان اینکه انتخابات مربوط به مصلحت کل امت است، اضافه کرد: اصل حضور اهمیت زیادی دارد و علما میتوانند در هدایت مردم نقش مهمی داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه غربیها به دنبال ایجاد رخنههای سیاسی بوده و تعجب این است که عدهای در تله میافتند، بیان داشت: معلوم نیست چرا برخی نیروهای سیاسی در کشور بدون تعمق کار کرده و در شطرنج دشمن بازی میکنند.
لاریجانی تاکید کرد: در شرایط حساس کنونی در چارچوب نظام و تحت رهبری آیتالله خامنهای باید داخل کشور را همگرا کرده و نباید فضا را به گونهای پر کرد که تخریب صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: عقل حکم میکند در شرایطی که دشمن خارجی فشار را تشدید کرده است، در داخل کشور همگرایی را تقویت کنیم.
دیگر اظهارات رئیس مجلس به نقل از ایسنا به شرح زیر است:
* تلقی غربیها این است که در انقلابهای منطقه ایران نقش تاثیر گذاری داشته است. البته این تلقی خلاف واقع نیست و صاحبنظران منطقه نیز منشا اصلی این انقلابها را ایران اسلامی میدانند و به همین دلیل دشمنان فشارهایشان علیه ایران را تشدید کردهاند.
*غربیها در ابتدای اشغال عراق هنوز تلقی درستی از مقام مرجعیت و تاثیر و نفوذ آن در میان مردم نداشتند ولی به مرور زمان به این درک رسیدند.
* در تدوین قانون اساسی عراق آیتالله سیستانی نقش آفرینی کردند. غربیها در این کشور گام به گام عقبنشینی کردند و متوجه شدند که ظرفیت مهمی به نام مرجعیت دینی در بین شیعیان است.
* به هر حال در خلال این سالها به ویژه بعد از 11 سپتامبر غربیها فهمی پیدا کرده و دریافتند که شرایط تغییر کرده است.
*ایران کشوری بزرگ است که دارای جمعیت زیادی بوده و از نظر علم و دانش گامهای بلندی برداشته است و غربیها در محاسبات خود میدانند که کشوری که دارای نیروی انسانی قدرتمند و با اراده و منسجم است، مهار آن مشکل است و در سیاستهای خود به دنبال این هستند که به این کشور فشار بیاورند.
* از نظر منطقهای شرایط متفاوتی نسبت به گذشته داریم و یک سال گذشته وضع ما با امروز متفاوت بود.تغییر و تحولات در منطقه و دشمنیهای برخی کشورهای منطقه از جمله عوامل این تغییر وضع بوده است.
* غربیها تصور میکردند که میتوانند مساله اسراییل را حل کرده ولی نتیجه عکس گرفتند و از حرفهای آنها مشخص است که نگران هستند.
*در سفر اخیر خود به سوییس در اجلاس بینالمجالس کشورهای جهان برخی از رهبران اروپایی میگفتند که یکی از مشکلات این است که اسراییل در دنیای امروز در حالت انزوا است و این نکتهای درست است.
* برخی کشورهای منطقه که از نظر فکری بنیهای ندارند از سوی غربیها وسط میدان فرستاده شده و جریان سنی و شیعه را مطرح کردند.
* در صحنه بینالمللی و منطقه همگرایی در مخالفت با ایران در حال شکلگیری است. استراتژی آنها اعمال فشارهای اقتصادی بوده و میخواهند پروندههایی نظیر حقوق بشر را برجستهسازی کنند و البته نمی توانند توفیقی داشته باشند و البته تصمیمگیریها ما نیز در این زمینه موثر است.
* از نظر اقتصادی اقدامات خوبی در کشور انجام شده است. به طور مثال در بخش مسکن اقدام خوبی در مسکن مهر صورت گرفت و موجب شده زمین از بورس خارج شد و قیمت خانه کاهش یافته است.
*طی سالهای اخیر توجه به نقاط محروم بیشتر شده و شکاف طبقاتی از نظر ضریب جینی کمتر میشود. البته ضعفهایی هم مثل نوسانات قیمت و گرانی وجود دارد که قابل علاج و پیشبینی است، اگر نظام علمی عاقلانه این شرایط را مدیریت کند، میتوان مشکلات را حل کرد.
*در برخی بخشها با ضعفهای مدیریتی مواجه هستیم.در اشتغال باید استراتژی دولت به سمت تولید داخل و نه واردات باشد و این مساله مورد تاکید رهبری است، وقت این است که بر روی داخل تمرکز داشته باشیم و از ظرفیت بازار کشورهای همسایه نظیر عراق استفاده لازم را داشته باشیم.
* در بعد سیاسی نیز باید به جای مناقشات کم خاصیت داخلی که از سوءفهم بر میخیزد روی محورهای اصلی انقلاب و فکر انقلابی بر مبنای تفکر رهبری همگرایی به وجودآورده تا دشمن احساس نکند ما در داخل با مشکل مواجه هستیم.
* باید از نظر فرهنگی نسبت به توسعه فکر دینی در کشور توجه داشته باشیم.فکر دینی انسانها را صیانت میکند و باید این مهم مورد توجه قرار گیرد.
/27212