در آخرین روزهای سال 90 خبر می رسد که هیات دولت تصویب کرده زنان شاغل دارای فرزند زیر هفت سال و دبستانی در روزهای پنج‌شنبه دور کار می شوند.

زهرا تالانی: پروین هدایتی معاون سرمایه‌های اجتماعی مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه مصوبه هیات دولت بلافاصله پس از ابلاغ برای تمام دستگاه‌های اجرایی لازم‌الاجرا خواهد بود، می افزاید: سازوکار استفاده از مزایای این مصوبه، خوداظهاری و اعلام تقاضای زنان واجد شرایط است.
وی با اشاره به اینکه ماهیت برخی مشاغل به گونه‌ای است که امکان دورکاری ندارد، می گوید: مصوبه اخیر هیات دولت برای آن دسته از زنانی دارای فرزند خردسال یا دبستانی که به دلیل نوع شغلشان دورکار نیستند، را شامل می‌شود تا آنها بتوانند از این مزیت در روزهای پنج‌شنبه برخوردار شوند.
سال گذشته بود که معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور در بخشنامه‌ای ابلاغ کرد: اولویت دورکاری با زنان دارای فرزند خردسال یا معلول است. این بخشنامه 11 دی ماه 1389از سوی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد .
با وجودیکه اخبار متفاوتی از دورکاری زنان می رسید اما احمد بزرگیان معاون نوسازی و تحول اداری معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری در گفت وگو با مهراعلام کرد که حدود 6 هزار نفر از دستگاه‌های اجرایی استان تهران به دورکاری رفته‌اند که بیشتر داوطلبان دورکاری خانم‌ها هستند.
اما برخی از نمایندگان مجلس نظرات متفاوتی را در‌خصوص کاهش ساعت کاری زنان عنوان می‌کنند آنها معتقدند که کاهش ساعت کاری زنان ممکن است به از دست رفتن فرصت‌های آنها در بازار اشتغال منجر شود.
فاطمه آجرلوعضو فراکسیون زنان مجلس با بیان اینکه کاهش ساعت کاری آنها قابل مانور نیست، می‌گوید: کاهش ساعت کاری زنان تمایل کارفرما به جذب آنها را کاهش می‌دهد.
وی می‌افزاید: با کارشناسان مختلف نشست‌های تخصصی را در زمینه کاهش ساعت کاری زنان به ویژه در بخش خصوصی برگزار کردیم و پس از برسی‌های لازم به این نتیجه رسیدیم که کاهش ساعت کاری زنان، جذب آنها را در بخش خصوصی به شدت کاهش می‌دهد و از این رو فرصت‌های شغلی آنها در جامعه کمتر می‌شود.
آجرلو با اشاره به اینکه بخش خصوصی به دنبال نیروی کار است و زمانی که مشاهده ‌کند زنان باید در ساعت کمتری کار‌ کنند، به سراغ مردان می‌رود، عنوان می‌کند: کاهش ساعت کاری زنان به سود افرادی است که هم‌اکنون شاغل هستند اما برای افرادی که می‌خواهند بعد از آن وارد بازار کار شوند، مشکل‌ساز می‌شود چرا که کارفرما ترجیح می‌دهد نیروی مرد را استخدام کند.
23245

 

منبع: خبرآنلاین