سرپرست فرمانداری لنگرود در جریان بازدید از ساختمان قدیمی نوغان این شهرستان از آغاز عملیات مرمت این بنای تاریخی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره نوغانداری گیلان و شهرداری لنگرود در آینده نزدیک خبر داد.

به گزارش خبرآنلاین گیلان وی با اشاره به قدمت بیش از ۸۰ ساله این بنا اظهار داشت: «ساختمان تاریخی نوغان لنگرود که در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده، یکی از نمادهای ارزشمند جایگاه این شهرستان در صنعت نوغان‌داری و تولید ابریشم استان گیلان است.

وی افزود: این ساختمان در گذشته محل برگزاری کلاس‌های آموزشی، توزیع نوغان و شناسنامه‌دار کردن نوغان‌داران بوده است و مردم لنگرود خاطرات بسیار زیادی از گذشته غنی آن دارند و یکی از مطالبات مردم شهرستان در سال های اخیر مرمت و بازسازی این بنا بوده است. سرپرست فرمانداری افزود: لنگرود همواره یکی از قطب‌های اصلی پرورش کرم ابریشم در گیلان و کشور بوده و امروز نیز با تلاش نوغان‌داران، جایگاه تاریخی خود را بازیافته و به مسیر احیا بازگشته است. وی در پایان تاکید کرد: حفظ و احیای بناهای تاریخی نه تنها گامی مهم در صیانت از میراث فرهنگی است، بلکه می‌تواند در خدمت توسعه گردشگری و تقویت هویت بومی منطقه نیز قرار گیرد. فرماندار لنگرود با بیان اینکه لنگرود مقام نخست تولید ابریشم را در کشور دارد گفت: سال گذشته در گیلان ۵۱۹ تن پیله ابریشم تولید شد که ۱۴۴ تن آن مربوط به لنگرود بود. وی یادآور شد: هم‌اکنون ۲۷۶۶ خانوار در لنگرود به شغل سنتی نوغان‌داری مشغول هستند.