اخیراً در چین اولین بیمارستان تمام هوشمند جهان با ۴۲ پزشک هوش مصنوعی شروع به فعالیت کرده است.

غزال زیاری: این روزها بحث درباره هوش مصنوعی همچنان یکی از داغ‌ترین سوژه‌های دنیای علم است و درهرصورت نمی‌توان تأثیر چشم‌گیر آن بر جامعه به‌ویژه در حوزه سلامت را نادیده گرفت.

اما حالا به کارگیری هوش مصنوعی در حیطه سلامت و در کشور چین وارد فاز تازه‌ای شده است: جایی که "پزشکان هوش مصنوعی" در یک بیمارستان تحت آزمایش قرار گرفته‌اند.

این فناوری که توسط مؤسسه تحقیقات صنعتی هوش مصنوعی دانشگاه سینگ‌هوا (Tsinghua University’s Institute for AI Industry Research - AIR)  توسعه یافته ، شامل ۴۲ پزشک هوش مصنوعی در ۲۱ بخش پزشکی است. این ۴۲ پزشک هوش مصنوعی در بیمارستانی به نام "Agent Hospital" به کار گرفته شده‌اند و جزئیات این پروژه در یک پست وبلاگی منتشر شده است.

نیم‌نگاهی به پیشبرد اوضاع در بیمارستان

در این بیمارستان هوش مصنوعی، پزشکان، پرستاران و حتی بیماران، همگی توسط عامل‌های هوشمند مجهز به مدل‌های زبانی بزرگ (LLM) هدایت می‌شوند که این عامل‌ها قادر به تولید ارتباط خودمختار هستند.

این مدل توانایی شبیه‌سازی یک فرآیند بسته و کامل را داراست که شامل تمامی مراحل مراقبت درمانی می‌شود: از شروع بیماری گرفته تا تعیین اولویت، ثبت‌نام، مشاوره، معاینه، تشخیص، تجویز دارو، توانبخشی و پیگیری پس از درمان.

پزشکان هوش مصنوعی این بیمارستان نه‌تنها به تحلیل متون علمی پزشکی می‌پردازند، بلکه می‌توانند در مورد روش‌های درمان تصمیم‌گیری کرده و با تکرار تجربه، مهارت‌های خود را بهبود می‌بخشند.

طی تنها چند روز، بیش از ۱۰ هزار بیمار مجازی توسط این پزشکان هوش مصنوعی ویزیت شده و مشکلاتشان تشخیص داده شد؛ کاری که طبق محاسبه محققان، یک پزشک انسانی، با فرض ویزیت حدود ۱۰۰ بیمار در هفته، برای انجام آن به دو سال زمان نیاز خواهد داشت.

در همین حال، پزشکان مجازی روی یک مجموعه داده MedQA که شامل بیماری‌های عمده دستگاه تنفسی است، به‌دقت بیش از ۹۳ درصدی دست یافته‌اند که در نوع خود جالب‌توجه و حیرت‌انگیز است.

لئو یان، محقق اصلی پروژه Agent Hospital از دانشگاه سینگ‌هوا معتقد است که این شهرک بیمارستانی مبتنی بر هوش مصنوعی، روش تشخیص و درمان بیماران را دگرگون خواهد کرد و منافع عظیمی را برای هم متخصصان پزشکی و هم برای عموم مردم به همراه خواهد داشت.

بااین‌حال، پژوهشگران موظف‌اند تا مطابق مقررات سخت‌گیرانه ملی پزشکی پیش بروند؛ به‌ویژه که درک مناسب شیوه‌های همکاری میان انسان و هوش مصنوعی و اطمینان از بلوغ فنی این فناوری در اولویت اصلی قرار دارد.

در نگاهی رو به آینده، تیم تحقیقاتی در حال کار بر روی بهبود شناسایی و درمان بیماری‌ها توسط این پزشکان هوش مصنوعی است و به گفته یان، این فناوری تقریباً آماده اجرای عملی در محیط واقعی است.

این در حالی است که قاره آسیا به‌عنوان یک قطب جهانی برای نوآوری در هوش مصنوعی و فناوری پزشکی در حال ظهور است و بیمارستان Agent نمونه بارزی از چگونگی افزایش کارایی پزشکی و انقلابی در ارائه خدمات درمانی توسط راهکارهای مراقبت‌های بهداشتی مبتنی بر هوش مصنوعی خواهد بود.

این پیشرفت‌ها همچنین فرصت‌های جدیدی را برای آموزش پزشکی و لجستیک مراقبت‌های بهداشتی برجسته می‌کنند که پتانسیل تأثیرگذاری بر مدل‌های مدیریت بیمارستان جهانی دارند.

در این مسیر کشورهایی مثل چین و سنگاپور در خط مقدم این پیشرفت‌ها قرار دارند. از بیمارستان‌های هوش مصنوعی گرفته تا هوش مصنوعی مولد در فناوری پزشکی، این منطقه نقش محوری در شکل‌دهی به آینده مراقبت‌های بهداشتی ایفا می‌کند.

منبع: indy۱۰۰

 ۵۸۳۲۱

منبع: خبرآنلاین