به گزارش پایگاه فکر و فرهنگ مبلغ، این داستان مردی بیسواد اهل استان الشرقیه مصر است که با وجود بیسوادی، قرآن را به زبان انگلیسی کتابت کرده است.
بنابر روایت ایکنا، نظیمه البحراوی در گزارش خود اینگونه مینویسد: او لباسی سفید به تن دارد، میز چوبی کوچکی جلوی او است، لبخندی بر لب دارد، با چهرهای چروکیده اما همراه با وقار و خرد، قلمی در دست دارد و با انرژی یک جوان بیست و چند ساله، قرآن کریم را کتابت میکند، به این امید که تا زمان مرگش بتواند چند نسخه از قرآن را کتابت کند.
حاج عبدالله ابوالغیط، ۶۸ ساله، ساکن روستای کفر الشیخ ذکری وابسته به شهرستان ابوحماد واقع در استان الشرقیه مصر، با وجود اینکه خواندن و نوشتن نمیداند، اما توانسته است چهار نسخه از قرآن را کتابت کند که سه نسخه از آنها به زبان عربی و یکی به زبان انگلیسی است.
آغاز یادگیری خواندن قرآن پس از سن ۵۵ سالگی
ابوالغیط در گفتوگو با الوطن اظهار کرد: «میخواهم قرآن در زندگی پس از مرگ همراه و شفیع من باشد. به همین دلیل تصمیم گرفتم که قرآن در دوران پیریام در این دنیا دوست من باشد و هیچ چیز مرا از آن منحرف نکند.»
او ادامه داد: «تصمیم من به خواندن و نوشتن قرآن کریم از ۵۵ سالگی و پس از یک بیماری آغاز شد. من به مدت چهار سال کامل از بیماری گوش داخلی رنج میبردم که در این مدت به بیمارستانها و پزشکان متعددی مراجعه کردم، اما نتوانستم بهبود یابم. یکی از پزشکان به من توصیه کرد که قرآن کریم را بخوانم و حفظ کنم.»
وی با بیان اینکه احساس خجالت میکرد که بیسواد است و نمیتواند بخواند و بنویسد، به دکتر گفت: «من در منطقه الازهریه کار میکنم اما خواندن و نوشتن نمیدانم.» پزشک به او توصیه کرد که از یکی از شیوخ محلی کمک بگیرد تا به او خواندن قرآن را بیاموزد.
یادگیری حروف الفبا و خواندن قرآن
وی ادامه داد: «قرآن را برداشتم و به محل کارم در منطقه الازهریه رفتم. آنجا نشستم و گریه کردم چون نمیتوانستم بخوانم. یکی از شیوخ منطقه مرا دید و از من دلیل گریهام را پرسید، به او گفتم که به خاطر وضعیتم گریه میکنم. او گفت که به من کمک خواهد کرد تا خواندن، نوشتن و تلاوت کل قرآن کریم را یاد بگیرم.»
وی ادامه داد که آنها توافق کردند ساعت ۷ صبح قبل از شروع ساعت کاری همدیگر را ملاقات کنند و آن شیخ طی یک ساعت به او خواندن قرآن یاد بدهد. ابوالغیط گفت: «شیخ الفبا را به من یاد داد و خودش شروع به خواندن یک چهارم قرآن کرد و من نیز به دنبال او میخواندم، سپس خودم به تنهایی میخواندم و بعد به سر کارمان میرفتیم.» وی افزود که پس از اتمام کارش، تمام وقت خود را صرف خواندن آموختههایش میکرد تا زمانی که توانست کل قرآن کریم را تلاوت کند.
شروع کتابت قرآن از سال ۲۰۱۱
این پیرمرد مصری افزود: «یکی از همکارانم به من توصیه کرد که قرآن کریم را کتابت کنم و من از این ایده استقبال کردم، به این امید که قرآن را حفظ کنم.»
وی اظهار کرد که تا کنون چهار نسخه از قرآن کریم را کتابت کرده است که سه نسخه آن به زبان عربی و یکی به زبان انگلیسی بوده است.
او توضیح داد که کتابت قرآن را از سال ۲۰۱۱ میلادی آغاز کرده است. نسخه اول با خودکار و کاغذ معمولی بود و دو سال طول کشید. نسخه دوم دو سال و نیم و نسخه سوم سه سال طول کشید. اما کتابت نسخه چهارم را که به زبان انگلیسی است، دو سال و هشت ماه پیش شروع کرد و ۲۰ جزء قرآن را کتابت کرد و ۱۰ جزء آن باقی مانده است.
وی در کتابت نسخه انگلیسی قرآن از یک نسخه ترجمه شده قرآن به زبان انگلیسی استفاده کرده و آیه را دو بار کتابت کرده است، یکبار به زبان عربی و بار دوم به زبان انگلیسی. سرپرست زبان انگلیسی در آموزش و پرورش نیز بر کتابت او به زبان انگلیسی نظارت داشته است.
وی به مردم توصیه کرد که به عبادت و تلاوت قرآن کریم پایبند باشند، تا بتوانند زندگی پایدار، آرام و اطمینان بخشی داشته باشند.
گفتنی است عبدالله ابوالغیط، تیرماه ۱۴۰۳ پس از یک دوره بیماری در سن ۷۰ سالگی در روستای الصوة دار فانی را وداع گفت.