منابع عراقی از آغاز قریب‌الوقوع دور جدیدی از مذاکرات بین کمیته‌های نظامی و فنی عراق و آمریکا در مورد حضور آتی نیروهای ائتلاف بین‌المللی به سرکردگی آمریکا در این کشور خبر دادند.

به گزارش خبرآنلاین، این دور از مذاکرات، اولین دور از مذاکرات پس از بازگشت «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به کاخ سفید است. بغداد و واشنگتن به ضرب‌الاجل رسمی که حداکثر تا پایان سپتامبر ۲۰۲۵ است، برای پایان دادن به ماموریت ائتلاف بین‌المللی علیه داعش در این کشور رسیدند.

به گزارش ایسنا، این مهلت پس از ماه‌ها گفت‌وگو بین دو طرف، پس از افزایش درخواست‌های گروه‌های مسلح و نیروهای عراقی برای پایان دادن به حضور ائتلاف، تعیین شد.

«اسکندر وتوت»، نماینده مجلس و عضو کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق به العربی الجدید گفت که دور جدیدی از مذاکرات طی دو هفته آینده بین کمیته‌های نظامی و فنی عراق و آمریکا برای بحث در مورد آینده ائتلاف بین‌المللی و حضور آمریکا آغاز خواهد شد.

او خاطرنشان کرد: «تغییرات اخیر در منطقه، به ویژه در سوریه، و افزایش نفوذ سازمان تروریستی داعش، ممکن است احتمال تمدید حضور ائتلاف بین‌المللی را افزایش دهد، به ویژه که ما به روند انتخابات نزدیک می‌شویم و نمی‌خواهیم هیچ‌گونه تخلف یا رویدادی که وضعیت امنیتی و ثبات موجود را مختل کند، رخ دهد.»

وتوت افزود: «نیروهای عراقی توانمند و آماده هرگونه شرایط اضطراری هستند، اما در عین حال، عراق همچنان به پشتیبانی امنیتی و اطلاعاتی برای توسعه توانایی‌های رزمی و اطلاعاتی خود نیاز دارد. بنابراین، دور بعدی مهم خواهد بود و آینده حضور آمریکا و همچنین ماموریت‌های ائتلاف بین‌المللی را تعیین خواهد کرد.»

«علی الفتلاوی»، از رهبران ائتلاف الفتح، شاخه سیاسی گروه‌های الحشد الشعبی به العربی الجدید گفت: «درخواست‌ها برای خروج کامل نیروهای خارجی از عراق ادامه دارد و هیچ عقب‌نشینی از این امر وجود ندارد. این امر طبق تصمیم مجلس نمایندگان برای دولت عراق الزام‌آور است و دولت این موضوع را در برنامه خود تایید کرده است.»

الفتلاوی توضیح داد که «تمام احزاب سیاسی و همچنین جناح‌ها به دولت عراق فرصتی داده‌اند تا از طریق چارچوب‌های دیپلماتیک و قانونی به این حضور پایان دهد. دورهای قبلی مذاکرات هیچ نتیجه ملموسی نداشته است. بنابراین، ما دور بعدی را پیش‌بینی می‌کنیم و با توجه به توسعه قابلیت‌های رزمی زمینی و هوایی عراق، نیازی به تمدید حضور آمریکایی‌ها نمی‌بینیم.»

او افزود: «هیچ آتش‌بس با آمریکایی‌ها برقرار نشده، بلکه فرصتی به دولت داده شده تا این مسئله را حل کند و هرگونه تعلل در این امر، گروه‌های مسلح را به سمت اتخاذ موضع جدیدی در قبال حضور آمریکایی‌ها سوق خواهد داد.»

این در حالی است که «صفا الاعسم»، مشاور نظامی سابق و سرلشکر بازنشسته، به العربی الجدید گفت: «اطلاعات و داده‌ها تایید می‌کند که نیروهای آمریکایی به این زودی‌ها از عراق خارج نخواهند شد، به ویژه پس از خروج از خاک سوریه و تقویت نفوذ آنها در خاک عراق.»

او پیش‌بینی کرد که «دور جدید مذاکرات، پایان حضور ائتلاف بین‌المللی را پیشنهاد نخواهد کرد، بلکه در عوض، چگونگی مقابله با تهدید تروریسم در عراق، سوریه و کل منطقه را بررسی خواهد کرد.»

تقریباً ۲۵۰۰ سرباز آمریکایی به عنوان بخشی از ائتلاف بین‌المللی که از سپتامبر ۲۰۱۴ به رهبری واشنگتن تشکیل شده است، در عراق حضور دارند. این سربازان در سه پایگاه اصلی توزیع شده‌اند: پایگاه عین الاسد در انبار، پایگاه حریر در اربیل و کمپ ویکتوریا در مجاورت فرودگاه بین‌المللی بغداد.

همه این نیروها آمریکایی نیستند، زیرا نیروهای فرانسوی، استرالیایی و بریتانیایی نیز در چارچوب نیروهای ائتلاف و همچنین در چارچوب ماموریت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در عراق فعالیت می‌کنند.

310310