به گزارش خبرآنلاین، منابع آگاه به روزنامه وال استریت ژورنال گفتند که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در این هفته (طی روزهای آتی) به دلیل ناراحتی از ادامه حملات روسیه به اوکراین و کندی مذاکرات صلح، در حال بررسی اعمال تحریم علیه مسکو است.
یکی از منابع گفته این تحریمها احتمالاً شامل محدودیتهای بانکی جدید نمیشود، اما گزینههای دیگری برای فشار به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در حال بررسی است؛ از جمله آتشبس ۳۰ روزهای که مورد حمایت اوکراین است.
ترامپ همچنین ممکن است تصمیم بگیرد که تحریم جدیدی اعمال نکند.
بنا بر گزارش ایسنا، دونالد ترامپ روز یکشنبه درباره احتمال تحریمهای جدید صحبت کرد و گفت «کاملا» آن را در نظر دارد. ترامپ همچنین از ادامه حملات روسیه به اوکراین که پاسخی به حملات کییف به زیرساختها بوده، ابراز نارضایتی کرد.
به گفته منابع آگاه، ترامپ از مذاکرات صلح نیز خسته شده و اگر تلاش نهایی به نتیجه نرسد، ممکن است آن را کاملاً رها کند؛ تغییری چشمگیر برای رهبری که وعده داده بود در همان روز اول ریاستجمهوری، جنگ را پایان دهد.
مشخص نیست اگر آمریکا از روند صلح کنار بکشد، چه خواهد شد و آیا ترامپ همچنان از نظر نظامی از اوکراین حمایت خواهد کرد یا نه.
کرولاین لویت، سخنگوی کاخ سفید در بیانیهای به والاستریت ژورنال گفت: «ترامپ بهوضوح خواهان توافق صلح از راه مذاکره است. او همچنین هوشمندانه همه گزینهها را روی میز نگه داشته است.»
به گزارش وال استریت ژورنال، این تحولات نشانهای از تیرگی تازه در روابط آمریکا و روسیه است که حتی در ماههای اخیر نیز نوسان داشتهاند. ترامپ با این باور که رابطه شخصیاش با پوتین قوی است، وارد کاخ سفید شد و فکر میکرد موقعیتی منحصربهفرد برای بهبود روابط دو کشور دارد. اما ترامپ نتوانسته امتیازات بزرگی از پوتین برای صلح با اوکراین بگیرد و پوتین اخیراً جنگ را در واکنش به حملات کییف شدت بخشیده است.
چند ساعت پس از اظهارات ترامپ در روز یکشنبه، روسیه بزرگترین حمله پهپادی و موشکی خود به اوکراین را در شب تا صبح دوشنبه انجام داد. روسیه این حملات را تلافی بمبارانهای اوکراین در داخل خاک روسیه توصیف کرد.
به گزارش این رسانه آمریکایی، در چند ماه اول ریاستجمهوری، موضع ترامپ نسبت به پوتین بارها تغییر کرده است. او هم تحریمهای جدید و اظهارات تند علیه پوتین را مطرح کرده، و هم از کاهش موانع تجاری و گشودن روسیه به روی سرمایهگذاریهای آمریکا صحبت کرده است.
هفتهها بود که ترامپ در برابر فشار برای سرزنش روسیه بهخاطر نپذیرفتن آتشبس مورد حمایت اوکراین مقاومت میکرد. همپیمانانی مانند سناتور لیندسی گراهام در گفتوگو با ترامپ مدعی شدهاند که پوتین بهدنبال توافق نیست و فقط مجازات است که او را پای مذاکره جدی میآورد.
اما به گفته مقامات، سه دیدگاه کلیدی بر فکر ترامپ تأثیرگذار بودهاند. اول، نارضایتی ترامپ از ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین بود؛ چون فکر میکند زلنسکی با فشار برای تحریمها، تنش را تشدید کرده است.
ترامپ روز یکشنبه همزمان با حمله به پوتین، زلنسکی را هم در یک پست رسانهای سرزنش کرد و گفت رئیسجمهور اوکراین با نوع صحبتهایش «هیچ لطفی به کشورش نمیکند.»
به گزارش وال استریت ژورنال، دونالد ترامپ همچنین معتقد بوده که تحریمهای بیشتر علیه روسیه توان جنگی آن را کاهش نمیدهد، بلکه تلاشها برای احیای روابط اقتصادی آمریکا و روسیه را مختل میکند. در نهایت، ترامپ فکر میکرد که پوتین را میشناسد و او بهعنوان یک لطف شخصی جنگ را پایان خواهد داد.
در همین حال، سنای آمریکا نیز فشارها بر روسیه را افزایش داده است.
گراهام به همراه سناتور ریچارد بلومنتال لایحهای برای اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه و تعرفههای سنگین علیه کشورهایی که نفت، گاز و اورانیوم روسیه را میخرند ارائه کردهاند؛ لایحهای که بیش از ۸۰ سناتور دیگر از آن حمایت کردهاند.
به گزارش وال استریت ژورنال، ترامپ اکنون در مسیری قرار دارد که پیشتر رؤسای جمهور دیگر آمریکا رفتهاند؛ مسیر تلاش برای همکاری با روسیه که در نهایت «ناکام» مانده است. ترامپ در کارزار انتخاباتیاش گفته بود اگر در قدرت بود، روسیه به اوکراین حمله نمیکرد و بارها گفته که میتواند بهسرعت جنگ را متوقف کند.
315 315