در میانه‌ی کوه‌های زاگرس و دل خاک ترانه‌خیز ایلام، نخستین جشنواره‌ی «هورە» با هدف زنده‌کردن و پاسداشت آواهای اساطیری غرب ایران برگزار می‌شود؛ رویدادی فرهنگی-هنری که با گرد هم آوردن پژوهشگران، هنرمندان و مقام‌خوانان، نوای کهن اقوام را بار دیگر به گوش جان می‌رساند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، نخستین جشنوارەی آواز اساطیری هورە بە منظور تحکیم و تکریم فرهنگ، هنر، آواها و نواهای اقوام شمال غرب و غرب کشور بە صورت منطقەای برگزار می‌شود.

علی محمد ارسلانی (پژوهشگرِآواها و نواهای ایلام و دبیر این جشنوارە) که از دهه هفتاد بە گردآوری و پژوهش و شناسایی و معرفی  این بخش از فرهنگ آوایی وموسیقایی کشور پرداختە است، کتابی را در مورد کهن آواهای هورە منتشر کرد.

دبیر نخستین «جشنواره هوره» درباره شکل‌گیری این جشنواره گفت: این اثر بە عنوان محور آغازین «جشنوارەی هورە» مورد توجە قرار گرفت و طرح  این جشنواره با همکاری و پیشنهاد مولف، انجمن موسیقی ایلام و ادارە کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام آغاز شد کە با تشکیل  شورای سیاست‌گذاری و برگزاری جلسات متعدد وتشکیل کمیتەهای فنی، علمی پژوهشی،هیئت داوران و ... فراخوان جشنوارە در سال گذشتە بە مناطق  شمال غرب و غرب کشور ارسال شد و با همکاری مراکز صداوسیمای استان‌ها اطلاع‌رسانی انجام گرفت و بیش از دویست اثر هورەای دریافت شد.

او افزود: از میان آثار رسیدە بە دبیرخانەی جشنوارە، سی و یک اثر هورەای بە مرحله‌ی نهایی رسید که لوح افتخار و جوایزی برای آنان درنظر گرفته شده است. همچنین با اجرای مقام‌های هورەای در بخش رقابتی جشنوارە بە  دوازدە نفر ازمقام خوانان برگزیدە، تندیس جشنوارە، لوح سپاس و جوایزی اهدا می‌شود.

علی محمد ارسلانی گفت: از میان مقالات رسیدە بە دبیرخانەی جشنوارە نیز پنج اثر برتر پذیرفتە شد و مورد داوری و بررسی کمیتەی علمی پژوهشی قرار گرفت که مقالات برگزیده بە مرحلەی نهایی راە یافتند. همچنین در حوزەی تالیف و پژوهش نیز دو اثر برگزیده شدند و یک مقالە هم بە سفارش دبیرخانەی جشنوارە پیرامون این کهن آوای اساطیری  نگاشته شده است.

در این جشنوارە هنرمندانی همچون محمدرضا درویشی (پژوهشگر موسیقی نواحی) و علی‌اکبر مرادی (مقام‌دان و نوازنده تنبور) حضور می‌یابند.

تجلیل از پیشکسوتان آواهای اساطیری، مراسم آئینی، اجرای موسیقی اصیل ایلامی، خوانش شعر و ادبیات هورەای، سخنرانی تخصصی و اجرای مقام‌ها؛ حماسی، دینی، عرفانی، عاشقانە و نیایشی از دیگر برنامه‌های این جشنواره‌ی سه‌روزه خواهد بود.

این جشنوارە روزهای نهم تا یازدهم ۱۴۰۴ در شهرستان چوار ایلام برگزار می‌شود.

۵۹۲۴۳

منبع: خبرآنلاین