غلامحسین محسنی اژه ای گفت: "عفو و مرخصی‌ها به کسانی تعلق می‌گیرد که مجددا به کارهای خلاف روی نمی‌آورند و می‌توانند از مرخصی خود استفاده کنند."

به گزارش خبرآنلاین؛ سخنگوی قوه قضاییه در اولین نشست خود در سال 91، درباره‌ ساماندهی مرخصی‌ها و عفوهایی که به زندانیان تعلق می‌گیرد، گفت: "کسانی که در این زمینه متنبه نمی‌شوند و زمانی که به مرخصی می‌روند مجددا کارهای خلاف خود را تکرار می‌کنند مرخصی داده نمی‌شود."

به گفته او تعدادی از زندانیان "رای باز" که متخلف بودند، تعقیب شدند و رای باز آنها بسته شد: "این موضوعات در سازمان زندان‌ها ساماندهی شده است.

دادستان کل کشور همچنین به خانواده‌های زندانیان چنین توصیه کرد: "از خانواده‌های زندانیان تقاضا دارم که به زندانیان خود توصیه کنند که اگر از زندان خارج می‌شوند خلافی مرتکب نشوند که دستگاه و نظام را از ارفاق دادن به این افراد پشیمان کند."

 

اردوگاه های اختصاصی برای زندانیان مواد مخدر

محسنی اژه ای همچنین درباره فعالیت‌های سازمان زندان‌ها گفت: سازمان زندان‌ها فعالیت‌های را داشته که طبق قولی که در سال گذشته دادم این بود که بتوانیم اردوگاه‌ها را تجهیز کنیم که مجرمین مواد مخدر از مجرمین دیگر جدا کنیم که از لحاظ بهداشت در زندان‌ها بسیار مفید بود. تعداد زیادی از زندانیان مواد مخدر به اردوگاه‌های دیگر منتقل شده و بخش دیگری از این اردوگاه‌ها تا خردادماه آماده می‌شود و بخش دیگرش تا پایان سال آماده می‌شود.

به گفته او مجرمین مواد مخدر به این دلیل به اردوگاه‌های خاص منتقل می‌شوند که خود چون قاچاقچی هستند اعتیاد هم دارند: "این مساله مشکل‌ساز است. هم‌چنین تعدادی از زندان‌ها باید به خارج از شهر منتقل شود که در این خصوص 11 مورد پیش‌بینی شده که امیدواریم تا آخر سال جاری این انتقال صورت گیرد."


687 شکایت در مرحلخ اول انتخابات مجلس نهم

سخنگوی قوه قضائیه درباره ایجاد ستاد معاونت پیشگیری از وقوع جرم در قوه قضاییه برای جلوگیری از جرایم انتخاباتی گفت: در طول حدود سه ماه قبل از انتخابات، حین انتخابات و بعد از انتخابات، این ستاد در حال فعالیت بود و با ارزیابی که داشتیم، به عنوان کار اول و کاری که در آستانه انتخابات انجام شد، بسیار مفید بود.

محسنی‌اژه‌ای گفت: شاید در روزهای اول سوال‌برانگیز بود اما سازمان بازرسی با شورای نگهبان که خودشان طبق قانون موظف به همکاری بودند مشاهده کردند که این کار، کار بسیار خوبی است. هم‌چنین با هماهنگی‌هایی که بین وزارت کشور، شورای نگهبان و دستگاه قضایی در مجموع ستادهای ویژه مرکز و مراکز استان‌ها و شهرستان‌ها حدود یک‌ هزار و 468 جلسه تشکیل شد و چیزی در حدود 4 هزار و 416 بند تصمیمات اتخاذ و به مراجع مختلف ابلاغ شد.

به گفته دادستان کل کشو، طبق آمار کل دادگستری‌ها از قبل از شروع انتخابات، در مدت تبلیغات و در روز انتخابات 687 فقره شکایت به مراجع قضایی گزارش شد: "این تعداد نسبت به سال‌های گذشته کاهش بسیار خوبی را داشته است؛ بدین معنی که ما نمی‌گوییم صد در صد این ستادها در کاهش این تخلفات موثر بوده‌اند اما فرهنگ مردم، رعایت نامزدها و اقدامات سایر دستگاه‌ها و شورای نگهبان بسیار موثر بوده اما یقینا یکی از کارهایی که در جهت رعایت مقررات و قوانین در نتیجه‌ی کاهش جرایم و تخلفات در دستگاه قضایی بوده، ایجاد ستاد معاونت پیشگیری از وقوع جرم بوده است."

 

مشکلات حقوقی را تلفنی بپرسید

سخنگوی دستگاه قضایی با بیان این‌که سامانه تلفن گویا در دیوان عدالت فعال شد، گفت: خوشبختانه سامانه تلفن گویا فعال شد و مراجعین می‌توانند از طریق مراجعه به سامانه تلفن گویا از مراجعه به دیوان عدالت کم کنند. در همین راستا سیستم‌هایی را درخصوص پاسخ سوالات مردم درباره‌ی سوالات حقوقی داشتند و نمی‌دانستند چه سوالی را باید از دیوان بپرسند در یک پایگاه اینترنتی ترتیبی داده شد که آنها جوابگوی سوالات مردم باشند.

4747

منبع: خبرآنلاین