به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از آذربایجانغربی، عملیات اجرایی احیای ۶ واحد تولیدی و صنعتی راکد بعد از دهها سال تعطیلی در ارومیه اجرا شد.
برای احیای این واحدهای تولیدی دو سرمایهگذار دارای اهلیت صنعتی که هر دو جزو سرمایهگذاران بهنام ملی میباشند، بالغ بر یک هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید انجام میدهند و حداقل برای ۳۵۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد میشود.
همزمان با برگزاری همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری آذربایجانغربی "اینوا"، یکی از بستههای سرمایهگذاری بخش صنعت، معدن و تجارت، احیای طرحهای راکد تولیدی سرمایهپذیر بود که در این بسته ۵۰ واحد راکد جهت احیا معرفی شده بود.
احیای واحدهای راکد یکی از اولویتهای اصلی در آذربایجانغربی است
رضا رحمانی استاندار آذربایجانغربی در حاشیه بازدید از یک واحد تولیدی راکد که پس از ۱۸ سال تعطیلی عملیات احیای آن به اجرا درآمده، افزود: امسال بهعنوان سال سرمایهگذاری برای تولید تعریف شده و این هدف در چند محور دنبال میشود.
وی همچنین با بیان اینکه بخشی از این سرمایهگذاری مربوط به راهاندازی واحدهای جدید است که سرمایهگذاران بهطور مستقیم وارد میدان میشوند، خاطرنشان کرد: بخش دیگر مربوط به احیای واحدهای راکد است که همانند این واحد، با حمایت دولت و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان دوباره به چرخه تولید بازمیگردند.
استاندار آذربایجانغربی به تکمیل پروژههای نیمهتمام و توسعه واحدهای موجود نیز اشاره کرده و افزود: خوشبختانه سازمان صمت استان این موضوع را با جدیت دنبال میکند و این طرح جزو برنامههای اصلی دولت و وزارت صمت در آذربایجانغربی است.
رحمانی همچنین با اشاره به اهمیت واحد در حال احیای مذکور که در حوزه صنایع غذایی فعالیت خواهد داشت، اضافه کرد: احیای این واحد علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم برای ۳۵۰ نفر از جوانان استان، نقش مهمی در اقتصاد منطقه خواهد داشت و با توجه به ظرفیتهای کشاورزی و صنایع غذایی آذربایجانغربی، این پروژه میتواند اثرگذاری قابلتوجهی داشته باشد.
وی در پایان افزود: برنامه زمانبندی این پروژه بهزودی اطلاعرسانی میشود و خبرنگاران میتوانند در هر مرحله، روند پیشرفت طرح را پیگیری و به اطلاع مردم برسانند.
نهضت احیای واحدهای تولیدی در آذربایجانغربی با قدرت ادامه دارد
رحمانی در آیین آغاز عملیات اجرایی احیای ۶ واحد راکد صنعتی در حوزه صنایع غذایی و تبدیلی در ارومیه، افزود: آذربایجانغربی امروز به کارگاه سازندگی در حوزههای مختلف تبدیل شده است.
وی همچنین با ابراز تاسف از وجود پروژههای نیمهتمام از جمله ورزشگاه شهید باکری ارومیه، خاطرنشان کرد: با تدابیر اندیشیده شده و به صورت شبانهروزی بهدنبال تکمیل ورزشگاه شهید باکری ارومیه هستیم.
استاندار آذربایجانغربی به استقبال و مشارکت سرمایهگذاران داخلی و خارجی در پروژههای استان نیز اشاره کرده و افزود: بودجههای دولتی به تنهایی برای تکمیل پروژههای عمرانی جوابگو نبوده و باید از سرمایهگذاران حمایت کرده و نباید با قوانین و بروکراسیهای اداری چوب لای چرخ سرمایهگذاران گذاشت.
رحمانی همچنین با بیان اینکه برگزاری همایش فرصتهای بینالمللی سرمایهگذاری در آذربایجان غربی "اینوا" در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری برای تولید بود، اضافه کرد: مسئولان و دستگاههای متولی باید زمینه تولید را فراهم کرده و از سرمایهگذاران حمایت کنند.
وی در ادامه با تاکید بر ضرورت مشارکت بانکها در حمایت از تولید، افزود: کمکاری و عدم همکاری برخی بانکها غیرقابلقبول بوده و در این خصوص تصمیمات جدی گرفته خواهد شد.
استاندار آذربایجانغربی به اهمیت آمادهسازی زیرساختها در شهرکهای صنعتی استان نیز اشاره کرده و یادآور شد: توجه به زیباسازی و فضاسازی شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی در دستورکار باشد.
رحمانی در پایان با اشاره به ظرفیتهای مرزی استان، افزود: استفاده از ظرفیتهای مرزی، مکمل توسعه و رونق آذربایجانغربی است.
۳۷۰ واحد صنعتی در استان طی سالهای اخیر تعطیل شده است
سخاوت خیرخواه سرپرست اداره کل صنعت،معدن وتجارت آذربایجانغربی در آیین آغاز عملیات اجرایی احیای ۶ واحد تولیدی راکد که در قالب طرح سرمایه گذاری «اینوا» با حضور استاندار کلید خورد؛گفت: همایش سرمایهگذاری، یک حرکت مداوم برای احیای واحدهای راکد است.
خیرخواه، در مراسم اجرای عملیات احیای واحد صنعتی اروم دشت ارومیه با اشاره به حضور سرمایهگذارانی همچون «بانی مسعود» و «پایداری» که با سرمایهگذاری شخصی نقش مهمی در بازگشت واحدهای راکد به چرخه تولید ایفا کردهاند، افزود: این واحد صنعتی پس از ۱۸ سال تعطیلی با سرمایهگذاری جدید احیا میشود و اشتغال دوباره برای حدود ۱۳۰ نفر فراهم خواهد شد که این رقم با تکمیل ظرفیت واحد بیشتر نیز خواهد شد.
خیرخواه با اشاره به تجربه خود در احیای واحدهای صنعتی در استانهای دیگر گفت: خوشبختانه امروز در آذربایجانغربی، با همراهی مدیران توانمند و سیاستهای حمایتی استاندار محترم، شاهد بازگشت تدریجی واحدهای تعطیلشده به مدار تولید هستیم.
سرپرست اداره کل صمت استان آذربایجانغربی با اشاره به همایش سرمایه گذاری استان در خرداد ماه امسال نیز اظهار کرد: در این همایش بسته های سرمایه گذاری در ۵ محور ارائه شد که احیای واحدهای راکد یکی از این بستهها بود.
وی در ادامه به آماری از واحدهای تعطیل صنعتی اشاره کرد و افزود: در استان حدود ۳۷۰ واحد صنعتی طی سالهای گذشته تعطیل شدهاند که بر اساس بررسیهای کارشناسی، ۵۰ واحد در مرحله نخست، قابلیت احیا با ورود سرمایهگذار و حمایت بانکی را دارند.
خیرخواه بااشاره به اینکه امروز ۶ واحد صنعتی با سرمایهگذاری حدود ۱,۱۰۰ میلیارد تومان به چرخه تولید بازمی گردند، گفت: این واحدها اشتغال مستقیم برای ۳۵۰ نفر ایجاد خواهد کرد که این روند، اشتغال غیرمستقیم قابل توجهی نیز به همراه دارد.
وی با بیان اینکه آذربایجانغربی حدود ۲۰۷۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری دارد که بیش از ۸۰ درصد آنها در ارومیه متمرکز هستند،گفت: یکی از سیاستهای مهم استان، توسعه متوازن صنعت در سایر شهرستانها و استفاده حداکثری از ظرفیتهای معدنی و مرزی است.
وی همچنین تأکید کرد: احیای واحدهای راکد، یک حرکت مقطعی نیست بلکه یک جریان مداوم است که با همکاری همه دستگاهها، سرمایهگذاران و مردم دنبال خواهد شد.
خیرخواه با تاکید بر اینکه تکمیل زنجیره ارزش صنعتی در استان پیگیری می شود، ادامه داد: این مسیر با جدیت ادامه مییابد تا وضعیت صنعت و معیشت مردم استان روزبهروز بهبود یابد.