رسانه انگلیسی نوشته عربستان سعودی درخواست آمریکا برای ارسال موشک‌های رهگیر به سرزمین‌های اشغالی را رد کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، رژیم اسرائیل در ماه ژوئن، زمانی که موشک‌های بالستیک ایران به سرزمین‌های اشغالی اصابت می‌کردند، با کمبود موشک‌های رهگیر سامانه «تاد» مواجه بود و ایالات متحده از عربستان سعودی خواست تا رهگیرها را برای کمک به متحد نیازمند آمریکا تحویل دهد.

۲ مقام آمریکایی آشنا با مذاکرات به میدل‌ایست‌آی گفتند که پاسخ ریاض «نه» بود.

بنا بر گزارش ایسنا، یکی از مقامات به این رسانه انگلیسی گفت: «در طول جنگ، ما از همه خواستیم که کمک مالی کنند. وقتی این کار جواب نداد، سعی کردیم معامله کنیم. این کار فقط مختص یک کشور نبود.»

اما عربستان سعودی در موقعیت خوبی برای کمک به تل‌آویو بود و مقامات آمریکایی مشتاق بودند تأکید کنند که ایران تهدیدی برای آنها و همچنین رژیم صهیونیستی است.

ایالات متحده پیش از این سامانه‌های دفاع هوایی را در این کشور نفت‌خیز خلیج فارس مستقر کرده است، 

طبق این گزارش، در حالی که ایران و رژیم صهیونیستی در حال جنگ بودند، پادشاهی عربستان در حال آماده شدن برای دریافت اولین سامانه تاد بود که با بودجه مستقل خود خریداری کرده بود. در واقع، این سامانه در ۳ ژوئیه، تنها ۹ روز پس از آتش‌بس، توسط ارتش عربستان سعودی رونمایی شد. درست قبل از مراسم، مقامات آمریکایی نگران بودند که حمله گسترده موشک‌های بالستیک ایران به سرزمین‌های اشغالی، ذخایر موشک‌های رهگیر ایالات متحده را به «سطح وحشتناکی» کاهش دهد.

موشک‌های رهگیر سامانه‌های پدافندی ته کشیدند

میدل‌ایست‌آی اولین رسانه‌ای بود که گزارش داد رژیم صهیونیستی به سرعت در حال کاهش ذخایر موشک‌های رهگیر ایالات متحده و همچنین زرادخانه موشک‌های رهگیر سامانه «پیکان» است.

وال‌استریت‌ژورنال و گاردین بعداً این گزارش را تأیید کردند. گاردین بعداً در ماه ژوئیه گزارش داد که پس از درگیری، ایالات متحده تنها حدود ۲۵ درصد از موشک‌های رهگیر پاتریوت را که برنامه‌ریزان پنتاگون برای تمام عملیات نظامی ایالات متحده در سطح جهان مورد نیاز ارزیابی می‌کنند، در اختیار دارد.

یک مقام آمریکایی این تعداد طبقه‌بندی شده را به میدل‌ایست‌آی تأیید کرد.

در این گزارش آمده است: ایالات متحده همچنین موشک استاندارد-۳ (SM-۳) را که بر روی ناوشکن‌های موشک هدایت‌شونده کلاس «آرلی بورک» نصب شده بود، برای دفاع از اسرائیل شلیک کرد. با وجود اینکه سیستم دفاع هوایی سه لایه اسرائیل توسط قدرت آتش اضافی آمریکا پشتیبانی می‌شد، ایران توانست درست تا زمان دستیابی به آتش‌بس، موشک‌هایی را به شهرهای اسرائیل شلیک کند.

روزنامه انگلیسی تلگراف گزارش داد که موشک‌های ایرانی مستقیماً به پنج تأسیسات نظامی رژیم صهیونیستی اصابت کردند. تحلیلگران می‌گویند که با توجه به مقیاس حملات ایران، سامانه‌های دفاع هوایی آمریکا و رژیم صهیونیستی بهتر از آنچه برخی از برنامه‌ریزان نظامی پیش‌بینی می‌کردند، عمل کردند، اما ایران توانست از نقطه ضعف این سیستم، به ویژه با طولانی شدن درگیری، به خوبی بهره‌گیری کند.

عربستان پیشنهاد را رد کرد؛ موشک‌های امارات نرسید

«داگلاس بیرکی» مدیر اجرایی موسسه مطالعات هوافضای «میچل» گفته بود: «نقطه ضعف این است که در معرض خطر اتمام ظرفیت انبار خود هستید. ما فقط تعداد محدودی موشک رهگیر و توانایی تولید آنها را داریم.»

در بحبوحه این کمبود، وال استریت ژورنال روز جمعه گزارش داد که برخی از مقامات آمریکایی حتی در مورد انتقال موشک‌های رهگیر تاد خریداری شده توسط عربستان سعودی و انتقال آنها به سرزمین‌های اشغالی بحث کرده‌اند. یک مقام آمریکایی به میدل‌ایست‌آی گفت که این مذاکرات پس از آن صورت گرفت که عربستان سعودی پیشنهادهای مودبانه و تلاش‌های توافقی ایالات متحده را رد کرد.

هر دو مقام آمریکایی گفتند که ایالات متحده از امارات متحده عربی خواسته است که موشک‌های رهگیر را با اسرائیل به اشتراک بگذارد. هیچ‌کدام از آنها تأیید نکردند که آیا موشک رهگیر رسیده است یا خیر.

امارات متحده عربی اولین کشور غیر آمریکایی بود که سامانه تاد را خریداری و در سال ۲۰۱۶ فعال کرد.

امتناع عربستان، واشنگتن را به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد

طبق این گزارش، جستجوی جهان برای یافتن سامانه‌های رهگیر به یک کار رایج برای تعداد کمی از مقامات منتخب آمریکایی تبدیل شده است، زیرا رژیم صهیونیستی و اوکراین به‌عنوان متحدان آن، هر دو با دشمنانی روبرو هستند که به موشک‌های بالستیک و پهپادهای بسیار ارزان‌تری متکی هستند.

دفتر سیاست‌گذاری وزارت دفاع ایالات متحده، رهبری تلاش برای ترغیب و تشویق متحدان ایالات متحده برای به اشتراک گذاشتن سامانه‌های رهگیر با اسرائیل را بر عهده گرفته است. این تلاش‌ها توسط «کریستوفر ماماکس» معاون دستیار وزیر دفاع در امور مشارکت‌های جهانی، رهبری می‌شد.

اما امتناع عربستان سعودی از کمک به رژیم صهیونیستی، مقامات واشنگتن را به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد. پیش از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ و عملیات طوفان الاقصی، ایالات متحده در تلاش بود تا سامانه دفاع هوایی رژیم صهیونیستی را با متحدان خلیج فارس در بخشی از یک «ناتوی خاورمیانه» که بسیار مورد توجه قرار گرفته بود، ادغام کند. تحلیلگران منطقه به میدل ایست آی گفتند که در عوض، کشورهای حوزه خلیج فارس از درگیری اسرائیل و ایران کنار کشیدند و احساس کردند که برای احیای روابط با جمهوری اسلامی ایران «حق» دارند.

اسرائیل هزینه رویارویی با یک دولت-ملت قوی را تجربه کرد

دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا هنوز می‌گوید که می‌خواهد برای عادی‌سازی روابط بین اسرائیل و عربستان سعودی میانجیگری کند. اما ریاض و دیگر کشورهای عربی به طور فزاینده‌ای اسرائیل را به عنوان یک توسعه‌طلب می‌بینند - نه به عنوان یک کمک در زمان نیاز. به عنوان مثال، عربستان سعودی در ماه جاری با ایالات متحده لابی کرد تا سربازان سوری در جنوب سوریه مستقر شوند. ریاض از اینکه اسرائیل در بحبوحه درگیری‌های فرقه‌ای در این کشور به نیروهای دولتی سوریه حمله کرد، ناراحت بود.

به گزارش میدل‌ایست‌آی، با فروکش کردن التهابات از درگیری اسرائیل و ایران، اسرائیل سرگرم بررسی نقص‌های سیستم دفاع موشکی و ایران در حال بازسازی دفاع هوایی خود است. همانطور که یک دیپلمات عرب به میدل ایست آی گفت: «از دیدگاه ما، جنگ به خوبی پایان یافت. اسرائیل هزینه رویارویی با یک دولت-ملت قوی را تجربه کرد».

«فیراس ماکساد» مدیر عامل گروه اوراسیا برای خاورمیانه و شمال آفریقا، اخیراً در ایکس نوشت: «موضع عربستان سعودی در قبال اسرائیل، با توجه به اقدامات مهار نشده اسرائیل در سوریه، لبنان، غزه و کرانه باختری، سخت‌تر شده است. این پادشاهی در حال نزدیک‌تر شدن به ترکیه است و حتی ممکن است همین کار را با ایران نیز انجام دهد.»

315 315