فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: در این که ما در موضوع بنزین باید بیشتر حرف بزنیم و به تصمیم برسیم تردبدی وجود ندارد. اما الان آن زمان نیست. اما کسی که با ماشین افرود و بنزین ۱۵۰۰ تومانی به گردش می‌رود، ایا می‌توان بنزین دهک پایین را به او داد؟ در حد طرح مسئله است اما هنور به جمع بندی نرسیده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در بیست‌ویکمین نشست خبری خود که امروز سه شنبه(۲۱ مرداد) برگزار شد، ضمن عرض ادب به مقام شهدا و تقدیر از خدمتگزاران اربعین حسینی گفت: ایران تا ابد مدیون این عزیزان است. دستگاه‌های متعددی در مسیر خدمت‌رسانی به زوار اربعین تلاش کردند و نقش‌هایی ثبت شد که نشان از هم‌ریشگی در اسلام و انسانیت دارد. راهپیمایی اربعین، که ریشه در تاریخ دارد، نماد وحدت مسلمانان و انسجام ملی است و به‌عنوان بزرگ‌ترین گردهمایی مسالمت‌آمیز جهان شناخته می‌شود.

گزیده سخنان سخنگوی دولت در ادامه می‌آید:

وی با اشاره به آموزه‌های این حرکت معنوی، افزود: از اربعین درس‌های بسیاری نظیر جهاد با نفس، عزت، افتخار، وفاداری، ایثار، توکل، صبر، استقامت و شجاعت می‌آموزیم.

*{ با گرامیداشت ۱۷ مرداد روز خبرنگار}: خبرنگاران به‌عنوان نگارندگان حقیقت هستند که اگر لازم است واقعیت‌ها بی‌پرده بیان شود، این رسالت خبرنگاران است. 

* {ضمن بیان تسلیت درپی درگذشت استاد محمود فرشچیان و اشاره به آثار ماندگار او از جمله «عصر عاشورا» و نقش‌های حرم امام رضا(ع) و امام حسین(ع)}: ایشان هنرمندی بود که هنر ایرانی اسلامی را با مضامین دینی پیوند زد.

*{با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور به پاکستان}: در این سفر ۱۲ سند همکاری به امضا رسید که نشان‌دهنده پربار بودن مذاکرات بود. افزایش سطح تجارت و رسیدن به رقم ۱۰ میلیارد دلار مبادله، بخشی از دستور کار مشترک ایران و پاکستان است.

*{ با اشاره به سفر وزیر امور خارجه به تاجیکستان}: این سفر با هدف حل مشکلات بخش خصوصی و تقویت توان آن بود و برای اولین بار بود که وزیر امور خارجه برای حل مشکل بخش خصوصی به سفر رفتند و حماست از بخش خصوصی به شدت مورد توجه است. 

این رویکرد را در راستای حمایت راهبردی دولت از فعالان اقتصادی ارزیابی کرد.

* روز ۲۶ مرداد، سالروز بازگشت آزادگان به میهن گرامی‌ می‌دارم و همچنین دریافت جایزه بین‌المللی خانم پوران درخشنده از بنیاد جهانی نلسون ماندلا را به‌پاس تلاش‌های ایشان در حوزه کودک، نوجوان و خانواده تبریک می‌گویم.

* از انجمن ناشنوایان ایران بابت همکاری در ترجمه نشست‌های خبری دولت قدردانی می‌کنم.

* {درباره قیمت بنزین و اظهارات رئیس جمهور}: در اینکه ما در موضوع بنزین باید بیشتر حرف بزنیم و در نهایت به تصمیم برسیم تردیدی وجود ندارد ولی زمان آن تصمیم الان نیست. به قول رئیس جمهور کسی که با ماشین آفرود می رود و در فضای خارج شهر رانندگی می کند خیلی هم خوب است ما خوشحالیم از اینکه مردم بتوانند بروند آفرود  و شاد باشند ولی آیا می‌توانیم سهم دهک‌های پایین و قیمت ۱۵۰۰ تومانی را به این به این کار اختصاص بدهیم؟

* پاسخ این است که یقیناً این عمل را هیچ کسی تایید نمی کند لذا موضوع در حد طرح مسئله است هیچ گونه نظری بر اینکه بخواهد افزایش قیمت بنزین وجود داشته باشد صورت نگرفته و هیچ جمع بندی در این زمینه وجود ندارد. رئیس جمهور رئیس جمهور همه مردم ایران هست هم رئیس جمهور متمولین است هم رئیس جمهور ضعفا ولی طبیعتاً ضعفا نیاز به حمایت ویژه دارند که در این زمینه برنامه‌های جدی در دستور است.

*{ راجع به میزان مسکنی که تا پایان امسال تولید می‌شود}: موضوع مسکن در جامعه مورد توجه است، سامانه‌ای برای حل مشکلات مسکن راه‌اندازی شد، اعداد و ارقام متناقضی در ابتدای کار دولت وجود داشت.

*{ راجع به ممنوعیت مهاجرت به تهران}: این موضوع از جنس سیاست گذاری و نه اجبار است، ظرفیت‌های زیستی دشت تهران دیگر جوابگو نیست، باید بتوانیم به صورت قانونی جلوی برخی از موضوعات را بگیریم، موضوع حریم‌های تهران جز موضوعاتی است که تهران بیش از حد گسترش نیابد.

*{ راجع به آئین نامه جدید رتبه‌بندی معلمان و ویژگی‌های آن}: آئین نامه رتبه‌بندی معلمان در راستای رتبه‌بندی خود معلمان و هم افزایش کیفیت بخشی آموزشی است. همچنین در راستای اصلاح آئین نامه قبلی صورت می‌گیرد. این آئین نامه در کمیسیون مدیریت و سرمایه انسانی دولت مطرح شده است و کاربردی متشکل از وزارت آموزش و پرورش، سازمان امور استخدامی سازمان برنامه بودجه تشکیل شده است. توضیحات تکمیلی را پس از قوام موضوع اطلاع رسانی می‌کنم.

*{ در پاسخ به پرسش خبرنگاری راجع به شهادت خانواده شیخی در خمینی شهر و پیگیری دولت در این رابطه گزارشی در این رابطه در جلسه دولت مطرح شده}: گزارشی که وزیر کشور ارائه کرده است در پاسخ پرسش من بود، برای جلوگیری از تکرار این حادثه وزیر کشور توصیه‌هایی را شروع کرد و به دستگاه‌های امنیتی و نظامی مه متولی این مسائل هستند، ارسال کرد و خاطیان در لحظات اول دستگیر شدند. مراحل قضائی آنها در حال انجام است و قانون حمل سلاح به صورت جدی در حال پیگیری است؛ در شرایط خاصی از کشور بودیم و بهتر از شرایط را با هم بهتر درک کنیم، باید دقت به گونه‌ای بالا برود که دیگر این اتفاق تکرار نشود.

*افزایش نان: قاعدتا ماده اصلی نان ارد است. قیمت ارد از ۲۵۰۰ تومان در سال ۹۹ به عدد ۱۱ هزار تومان در ۱۴۰۱ رسیده و در ۱۴۰۳ ۱۷ هزار تومان و در امسال به ۲۰ هزار تومان است. طبیعتا وقتی ماده اصلی که گندم است گران می‌کنید و دستمزد کارگران و بیمه گران می‌شود و در نتیجه نان هم گران می‌شود. این محصول یک سری فرایندهاست.

* درباره تغییرات در شعام: تعییرات یک چیز طبیعی است و اقای رئیس جمهور با توجه به شرایط منطقه و دگرگونی های بین‌المللی این تغییر را ایجاد کردند. ضمت اینکه ایشان اقای لاریجانی را فرد معتمد و خوشنام می‌دانند این کار را انجام دادند. این تغییر برای افزایش چانه زنی در سطح بین الملل و حفظ انسجام ملی انجام شد. از ظرفیت اقای احمدیان در جای دیگر استفاده می‌شود.

* طرح مجلس درباره نظم بخشی از فضای مجازی پس از بازپس گیری لایحه دولت: بازپس‌گیری آن لایحه با توجه به خرد جمعی بود. علی رغم اینکه جلسات کارشناسی که از قبل برگزار شده بود. نگاه دولت تقابل با مجلس نیست و قاطبه مجلس هم این نگاه را ندارد. ما در این فضا نیاز به وفاق و اجماع داریم و نگاه تقابلی نداریم. با پیگیری های حقوقی هرجا که نیاز باشد مسئله را حل می کنیم.

* گزارش وزیر کشور درباره شهادت خانواده شیخی: درمورد حادثه خمین، پرسشی بود که من از ایشان داشتم. برای حلوگیری از تکرار حادثه خمین، وزیر کشور از همان ابتدا توصیه هایی را به دستگاه هایی امنیتی و انتظامی و بسیج ارسال کردند. خاطیان دستگیر شدند و پرونده قضایی در جریان است. ما در شرایط خاصی از کشور بودیم و از دست دادن یک نفر هم باید به گونه‌ای باشد که دیگر شاهد تکرار این اتفاق نباشیم.

* تشکیل شورای دفاع: طبیعتا رئیس همه شوراهای عالی رئیس جمهور است و انتخاب دبیر هم حق طبیعی رئیس جمهور است. لاریجانی فرد مورد احترام بوده و از وجاهت کافی برخوردار است. امیدوارم انتخاب ایشان بتواتد موضوعاتی را که ما داریم بهت خل کند. شرایط کشور ایجاب می‌کند که شورای دفاع تشکیل شود.

* درباره ساخت مسکن: ان‌شاءالله همه مستاجران به‌زودی صاحب‌خانه شوند. هرچند با شرایط اقتصادی فعلی، خانه‌دار شدن دشوار است، اما دولت هم در راستای خانه‌دار شدن مردم و هم در تسهیل امور زندگی مستاجران برنامه‌های حمایتی دارد.

* در شورای عالی مسکن مقرر شد ۲۰۰ همت برای تسهیلات مستاجران تخصیص یابد؛ این رقم از ۸۰ همت به ۲۰۰ همت افزایش پیدا کرد.

* جزئیات این تسهیلات شامل ۲۷۵ میلیون تومان در تهران، ۲۱۰ میلیون تومان در مراکز استان‌ها، ۱۴۰ میلیون تومان در شهرها و ۵۵ میلیون تومان در روستاها به‌عنوان کمک ودیعه مسکن است. همچنین تسهیلات قرض‌الحسنه کمک ودیعه مسکن برای دهک‌های اول تا سوم اختصاص یافت. از دیگر مصوبات، پرداخت تسهیلات برای تکمیل و عرضه ۳۰۰ هزار واحد مسکونی، فعال کردن بخش خصوصی، اختیارات بیشتر به استانداران برای تعیین نحوه افزایش اجاره‌بها، و احداث ۱۰۰ هزار واحد مسکونی برای کارکنان فراجا بود.

* لایحه فضای مجازی اصلاح می‌شود؟: فعلا مسترد شده و اگر لازم باشد کاری انجام شود، اطلاع می‌دهیم.

* مسئله قفقاز و مسیر ترامپ و با اشاره به نقشه: در برخی از رسانه در فصای مجازی این موصوع عجیب و غریبی نشان می دهد ک کل مرزهای شمالی از بین رفت. البته هیچ وقت از امدن نیروهای بیگانه خوشحال نیستیم. حفظ تمامیت ارضی از موضوعات مورد تاکید ماست. مردم یک منطقه بهتر میدانند چطور با هم مبادله کنند.

*مکانیسم ماشه بار روانی بیشتری از بار اقتصادی است. دستگاه وزارت خارجه فعال است ولی دوستان اجازه بدهید تقاضا کنم دستگاه رسانه فعال باشد و واقعیت ها را بگوییم. نگران این موضوعات نباشید.

۲۹۲۱۹

منبع: خبرآنلاین