شرکت «نورالینک»(Neuralink) متعلق به «ایلان ماسک» که برای کمک به افراد ناتوان، تراشه‌های مغزی می‌سازد، قصد دارد در ماه اکتبر یک آزمایش گفتار مغزی انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و براساس گزارش ایسنا، دی‌جی سئو، مدیرعامل «نورالینک»، گفته است: «اگر شما فکر کنید چیزی را بگویید، ما می‌توانیم آن را تشخیص دهیم.»

هدف این فناوری، کمک به افرادی است که اختلالات گفتاری دارند و نمی‌توانند به راحتی صحبت کنند. این تراشه می‌تواند با دریافت سیگنال‌های مغزی، افکار افراد را به متن تبدیل کند و حتی به آن‌ها اجازه دهد رایانه‌ها و صفحه‌کلیدهای مجازی را با ذهن خود کنترل کنند.

«نورالینک» تاکنون پنج آزمایش بالینی دیگر در کشورهای مختلف از جمله آمریکا، کانادا، انگلستان و امارات انجام داده است و این آزمایش جدید ادامه همان مسیر است.

سئو همچنین پیش‌بینی کرده که در سه تا چهار سال آینده، افراد سالم هم بتوانند از این تراشه‌ها استفاده کنند و با کمک آن، حتی با مدل‌های پیشرفته هوش مصنوعی سریع‌تر از گفتار معمولی ارتباط برقرار کنند و اطلاعات را به شکل صوتی از طریق ایرپاد دریافت کنند.

با وجود امیدواری‌ها به کمک این فناوری به بیماران، کارشناسان هشدار می‌دهند که ایمپلنت‌های مغزی می‌توانند نگرانی‌های اخلاقی و امنیتی مشابه داستان‌های علمی-تخیلی ایجاد کنند و لازم است پیشرفت این فناوری با دقت و مسئولیت همراه باشد.

۲۲۷۲۲۷