نشست روسای فدراسیون های ناشنوایان و ورزش های رزمی با کارگروه ورزش حزب موتلفه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ روسای فدراسیون های ناشنوایان و  انجمن ورزش های رزمی با حضور در جمع اعضای کارگروه ورزش حزب موتلفه اسلامی برنامه ها و فعالیت های خود را تشریح کردند.

در ابتدای این نشست محمدرضا تهرانی رییس کارگروه ورزش حزب موتلفه با اشاره به موفقیت های اخیر کشتی آزاد و فرنگی و جوانان والیبال که منجر به ارسال پیام های جداگانه مقام معظم رهبری خطاب به آنها شد گفت: مقام معظم رهبری با بیان تعابیری چون "آمیزه قدرت و معنویت، شاد کردن دل ملت، تلاش اعجاب انگیز و رفتار تحسین برانگیز" ورزشکارانی را که با اقتدار و غرور از قله های قهرمانی بالا رفتند به بهترین شکل مورد تفقد قرار داد. وی افزود: ورزشکاران ما بعد از جنگ ۱۲ روزه در رویدادهای مختلف ضمن ادای احترام نسبت به پرچم مقدس کشورمان نه تنها دل ایرانیان را شاد کردند بلکه موجب یاس و سرخوردگی شبکه های معاند را فراهم ساختند.

ادامه این نشست با بیان دیدگاهها و نقطه نظرات اعضای کارگروه ورزش حزب در ارتباط با مسائل روز هر دو فدراسیون از جمله انتظار از کاروان ناشنوایان در المپیک پیش رو به میزبانی ژاپن، تعداد تیم ها و نفرات اعزامی به این مسابقات، وضعیت بودجه این فدراسیون، مشکلات تعدد و لزوم ساماندهی سبک های رزمی، موفقیت های اخیر MMA در مسابقات آسیایی بحرین و اهمیت حضور این فدراسیون در مجمع کمیته ملی المپیک ادامه یافت.

نکولعل آزاد: ناشنوایان از بودجه کمیته المپیک و پارالمپیک هیچ سهمی ندارند

در همین راستا ابتدا  مصطفی نکولعل آزاد رییس فدراسیون ورزش های ناشنوایان طی اظهاراتی با اشاره به سوابق ورزشی خود خاطر نشان کرد: من قبل از انقلاب در ترکیب تیمی فوتبال بازی می کردم  که بعدها اغلب نفرات آن تیم یا ملی پوش شدند یا در ترکیب  استقلال و پاس جا گرفتند. با شروع جنگ، عازم جبهه ها شدم و پس از آن نیز همواره در مدیریت های ورزشی به فعالیت خود ادامه دادم.

وی افزود: به یاد ندارم در گذشته  کسی سراغی از ورزش ناشنوایان بگیرد اما از وقتی که امکان فعالیت من در فدراسیون ناشنوایان میسر شد جدیت به خرج دادم تا صدای این قشر بیش از پیش به گوش مسیولین برسد. خوشبختانه  اکنون ما یکی از فدراسیون ها فعال هستیم که رو به جلو حرکت می کنیم. در حال حاضر مجموع کم شنوایان و ناشنوایان حدود یک درصد جامعه را تشکیل می دهند. خوشبختانه با پیشرفت علم، روز به روز تعداد این جمع کمتر می شود با این وجود برای همین تعداد نیز باید برنامه داشته باشیم.

نکولعل ادامه داد: ما ۱۸ انجمن ورزشی داشتیم که من ۳ انجمن دیگر به آن اضافه کردم و اکنون ۲۱ انجمن ورزشی داریم که ۱۵- ۱۶ رشته آن در جهان عنواندار هستند.  از معدود فدراسیون هایی بودیم که دو روز پیش از حمله رژیم صهیونیستی تیم فوتسال مان را به مسابقات جهانی ایتالیا اعزام کرده بودیم. ورزشکاران ما با وجود فشار روحی  که به خاطر بمباران ناجوانمردانه دشمن داشتند، توانستند ضمن کسب عنوان قهرمانی جهان، دل مردم را شاد کنند.

رییس فدراسیون ناشنوایان در بخش دیگری از توضیحات خود تصریح کرد: کاروان اعزامی  ورزش های ناشنوایان با شعار "عاشقان ایران و تا پای جان برای ایران" متشکل از ۱۶۰ ورزشکار، (۷۴مرد و ۱۹ نفر خانم) در قالب ۱۲ تیم(  کشتی آزاد و فرنگی، تکواندو، جودو، تنیس روی میز، شنا، کاراته، فوتبال، بدمینتون، تیراندازی، والیبال ساحلی، بولینگ و دوومیدانی ) آبان ماه راهی المپیک ژاپن خواهند شد. در حال حاضر مراحل آماده سازی تمام رشته در حال انجام است. به کسب مدال و موفقیت همه تیم ها و قهرمانان خوشبین هستیم اما مشخصا در رشته هایی چون کشتی آزاد و فرنگی، فوتبال، کاراته، تکواندو و فوتبال شانس بیشتری داریم. دوره گذشته در کشور برزیل به دلیل غیبت برخی تیم های مطرح دنیا توانستیم در مجموع جایگاه چهارم را به خود اختصاص دهیم که در نوع خود بی سابقه بود. اگر کشورهای غایب مطرح دوره گذشته در ژاپن حضور پیدا کنند، معقول این است که ما جایگاه هفتم یا هشتم را به دست آوریم هر چند انتظارمان رتبه بهتر است.

رییس فدراسیون ورزش های ناشنوایان در ارتباط با وضعیت بودجه فدراسیون تحت مدیریت خود گفت:  با وجود مساعدت و کمک های دنیامالی کل بودجه دریافتی ما رقمی در حدود ۴۰ میلیارد تومان است در حالیکه با در نظر گرفتن المپیک ژاپن به رقمی  حدود ۱۴۰ میلیارد نیاز داریم. باعث تاسف است که گفته شود برخلاف کشورهای دیگر کمیته ملی المپیک و پارالمپیک هیچ کمکی به ما نمی کنند. آنها ناشنوایان را نه جزو معلولین به حساب می آورند و نه به عنوان یک ورزشکار عادی با آنها رفتار می شود. نتیجه اینکه باید پیگیر جذب حمایت بخش خصوصی و خیرین باشیم تا کسری بودجه را جبران کنیم. بدیهی است با توجه به فضای موجود اسپانسرها هم رغبت زیادی برای کمک به ورزش ناشنوایان ندارند اما ما بیکار ننشسته ایم و تمام تلاش خود را به کار خواهیم کرد تا مشکلات رفع شود. دوست ندارم قهرمان من با وجود انگیزه بالا، توان  کافی و پشت سرگذاشتن تمرینات دشوار نتواند به مسابقات اعزام شود به همین دلیل تلاش می کنم تا سفرها به موقع انجام شود. با تمام این تفاصیل باید تکلیف ورزش های ناشنوایان مشخص شود تا ببینیم زیر مجموعه کمیته ملی المپیک هستیم یا پارالمپیک.

نکولعل آزاد در پایان تاکید کرد: خدمت به کم شنوایان و ناشنوایان برای من و همکارانم باعث افتخارست و تا زمانی که در فدراسیون هستم از هیچ کوششی فروگذار نخواهم کرد. سال گذشته ما برای اولین بار به عنوان قهرمانی آسیا رسیدیم. امسال و در المپیک ژاپن هم امید زیادی به موفقیت ورزشکاران با انگیزه خودمان داریم. تمهیدات لازم را جهت کسب موفقیت اندیشیده ایم. برای نخستین بار کمیته های بدنسازی و روانشناسی تشکیل شده، بخش هایی از مجموعه فرهنگی ورزشی ناشنوایان را در جهت رفاه حال ورزشکاران بازسازی و ترمیم کرده ایم. مربیان ما که همگی از چهره های شناخته شده هستند بدون دریافت حتی یک ریال حقوق، با تمام وجود برای آماده سازی ورزشکاران زحمت می کشند. مجموعه ای یک دست و همدل را در کنار خودمان داریم که در کمال لطف و محبت ما را یاری می دهند. امیدوارم بتوانیم یکبار دیگر در المپیک پیش رو حقانیت ورزش ناشنوایان را به اثبات برسانیم و با کسب عناوین ارزشمند  دل مردم خوب کشورمان را شاد کنیم.

در ادامه جلسه، پوریا سهرابی رییس شورای راهبردی فدراسیون ناشنوایان طی سخنان کوتاهی مهمترین دغدغه ورزش ناشنوایان را محرومیت از دریافت بودجه کمیته ملی المپیک و پارالمپیک عنوان کرد و افزود : نمایندگان مجلس و وزیر ورزش در تلاش هستند تا مشکلات ما را حل کنند. قرار است بزودی با حضور در نخستین جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس، از حقوق ناشنوایان دفاع کنیم. امیدوارم این مشکل هرچه زودتر مرتفع شود و تا آن زمان این مهم به عنوان مطالبه عمومی از طریق رسانه ها مطرح شود.

چگینی:  رشته های رزمی باید در چهارچوب قانونی فعالیت کنند

سخنران نهایی این جلسه افشین هادی چگینی رییس فدراسیون انجمن ورزش های رزمی بود که با اشاره به اقدامات صورت گرفته در فدراسیون تحت مسئولیت خود اظهار داشت:  برای اولین بار پس از تاسیس فدراسیون انجمن ورزش های رزمی توانستیم مجوز فعالیت رشته ترکیبی (MMA) را از وزارت ورزش بگیریم. با این تفاوت که مسابقات این ورزش را که جزو رشته های المپیکی محسوب می شود در  کشور خودمان بدون قفس برگزار می کنیم. در همین راستا و اخیرا عازم مسابقات انتخابی بازی های آسیایی بحرین شدیم و تیم جوانان ما موفق شد عنوان سوم قاره ای را از آن خود کند. ۱۲ ورزشکار ما  توانستند در جمع ورزشکاران ۱۹ کشور،  با کسب مدال های رنگارنگ، ۱۲ سهمیه حضور در بازی‌های آسیایی بحرین را به دست آورند. قرار است نفرات ما باردیگر ۲۸ مهرماه عازم بحرین شوند تا در بازی های آسیایی این رشته حضور داشته باشند. ضمن اینکه دو ورزشکار رشته پنچاک سیلات را هم به این میدان اعزام می کنیم.

چگینی در پاسخ به این پرسش که کار ساماندهی سبک های رزمی و مقابله با پدیده هایی چون فروش حکم و کمربند، اعزام های بی ضابطه و موفقیت های غیر واقعی به کجا رسید، گفت:  طی حدود ۱۵ ماه مسئولیت اجازه ندادم حتی یک سبک هم به سبک های قبلی اضافه شود. ۱۷ سبک غیر فعال و مسئله دار را هم منحل کردم.جلو فروش هر گونه سبک های جعلی و احکام نادرست  را هم گرفتم.  سبک، یک نفر را که در خانه نشسته بود و ۳۳ سال حکم می فروخت منحل کردم. از وقتی آمدم  اجازه ندادم هیچ سبکی بدون مجوز شورای برون مرزی، عازم  مسابقات خارجی شود. جلو دریافت هر گونه پول را گرفتم تا همه چیز شفاف شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۳۰ رشته زیر نظر فدراسیون فعالیت می کنند. هر کدام از آنها انتظار دارند فدراسیون  به اعزام شان  کمک کند. طبیعتا رشته هایی که دارای اعتبار و جایگاه هستند، در چهارچوب قانونی و شفاف فعالیت می کنند در اولویت حمایت ما قرار می گیرند. عده ای مدام پیش مسئولین ورزش از من بدگویی می کنند اما من از اول گفته تاکید داشتم با فساد مبارزه خواهم کرد و تا زمانی که هستم به این کار ادامه می دهم. کمیته انصباطی فدراسیون هم فعال است و در صورت لزوم به وظیفه خود عمل می کند. مقابل هر کس که خارج از چهارچوب قرار گیرد خواهم ایستاد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: قریب به پانصد هزار رزمی کار داریم که در اغلب مراسم فرهنگی حضور فعال دارند. فدراسیون نیز در راستای گرامیداشت ایام و مناسک پیشقدم است. در جنگ ۱۲ روزه ۱۴ شهید تقدیم انقلاب کردیم که ورزشکاران رشته های مختلف رزمی بودند. نکته مهم پایانی اینکه فدراسیون انجمن ورزش های رزمی به دلیل وجود رشته های  المپیکی رسما عضو مجمع کمیته ملی المپیک شده و از این پس در این مجمع حق رای خواهیم داشت.

253 258

منبع: خبرآنلاین