اگرچه عبدالکریمی از فلاسفه برجسته است و در فضای فکری کشور نقش دارد، ولی در سخنانش درباره اقتصاد ملی باید با احتیاط عمل کرد، به‌ویژه وقتی مخاطبش همه ایران است، نه فقط تهران و استان‌های برخوردارتر. در عین حال پیشنهاد می دهم ایشان فرصتی بیابند برای بازدید از استان های کمتر دیده شده و حتی دهها محله و منطقه سومالی گونه تهران و کرج.

 گروه اندیشه: یادداشت کوتاه زیر از دکتر یدالله کریمی پور، در کانال تلگرامی اش، در باره دکتر بیژن عبدالکریمی و اظهارات اخیر او در باره وضعیت اقتصادی مردم نوشته است. او به عبدالکریمی پیشنهاد می کند که برای سنجش صحت و سقم سخنانش، به استان های کمتر دیده شده سومالی گونه تهران و کرج بازدید بکند. این یادداشت کوتاه در زیر از نظرتان می گذرد:

****

بیژن عبدالکریمی چهره‌ای شناخته‌شده در فلسفهٔ ایران است؛ دارای لیسانس و فوق‌لیسانس از دانشگاه تهران و دکتری از دانشگاه علیگر هند. او در مباحث فلسفی و نقد ایدئولوژیک فعال است و تلاش می‌کند موضوعات اجتماعی و فرهنگی را از منظر فلسفی بررسی کند. اینها نشان می‌دهند که در برخی زمینه‌ها حرفی برای گفتن دارد.

ولی فلسفه به تنهایی پاسخ قطعی به چالش‌های اقتصادی نمی‌دهد. فیلسوف بودن به این معنا نیست که در تحلیل‌های اقتصاد عملی نیز دقیق باشد. برای ارزیابی وضعیت اقتصادی باید مجهز به آمار، اقتصادسنجی، تحلیل کلان و جغرافیای اقتصادی باشیم.

از منظر جغرافیای اقتصادی می‌توان گفت:
۱. عبدالکریمی تهران‌نشین است و مشاهدات او عمدتاً از نقاط مرکزی کشور است؛ عباراتی مانند «هر روز به میدان تره‌بار می‌روم»، «مردم با چهار دست بار می‌خرند» و «بوی کباب در پارک‌ها پیچیده است» بیشتر بازتاب تجربه شهری‌اند، نه کل کشور و همه استان‌ها. تهران بخش مهمی از ایران است، ولی نماینده کل کشور نیست.
۲. در آثار او مدارکی ندیده‌ام که نشان دهد در استان‌های دورافتاده‌تر (مثلاً سیستان و بلوچستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی) تحقیق منطقه‌ای عمیق اقتصادی انجام داده باشد. این امر طبیعی است چون تخصص اقتصاد ناحیه‌ای نیازمند داده و روش دقیق است.
۳. آمار رسمی نشان می‌دهد وضعیت اقتصادی استان‌ها تفاوت‌های جدی دارد؛ استان‌هایی مانند تهران، اصفهان و خراسان رضوی در شاخص‌های درآمد، زیرساخت، تحصیلات و بیکاری وضع بهتری دارند، در حالی که استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان، ایلام و کهگیلویه و بویراحمد و... محروم‌ترند.

نتیجه اینکه اگرچه عبدالکریمی از فلاسفه برجسته است و در فضای فکری کشور نقش دارد، ولی در سخنانش درباره اقتصاد ملی باید با احتیاط عمل کرد، به‌ویژه وقتی مخاطبش همه ایران است، نه فقط تهران و استان‌های برخوردارتر. در عین حال پیشنهاد می دهم ایشان فرصتی بیابند برای بازدید از استان های کمتر دیده شده و حتی دهها محله و منطقه سومالی گونه تهران و کرج.