مصلای امیرالمؤمنین(ع) سمنان در چهارمین شب کنگره سه‌هزار شهید استان، رنگ و بویی دیگر داشت؛ از گردهمایی سربازان و نشست باشکوه بانوان گرفته تا اجرای سمفونی ایثار و مقاومت و نمایشگاه هنری، همه در فضایی معنوی و روحانی به هم گره خورد. هنرمندان استان با بازآفرینی صحنه‌های صدر اسلام، روزهای پرشور انقلاب و حماسه‌های دفاع مقدس، جلوه‌ای بی‌بدیل از ایمان و هنر را به نمایش گذاشتند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان ،فضای مصلی در این شب، ترکیبی از معنویت و شور مردمی بود. نورپردازی هنرمندانه و نوای سرودهای ملی و حماسی، مخاطبان را به سفری در دل تاریخ برد؛ از کوچه‌های مدینه و مسجد کوفه تا خیابان‌های انقلاب و خاکریزهای جبهه. بازدیدکنندگان با گام‌های آهسته و کنجکاو، هر بخش نمایشگاه را لمس می‌کردند و با نثار گل و قرائت فاتحه، یاد و خاطره شهدا را گرامی داشتند.

یکی از بخش‌های شاخص، اجرای سمفونی ایثار و مقاومت بود که با هماهنگی ارکستر سراسری و هنرمندان استان، پیام ایثار و روحیه مقاومت را به شکل صوتی و بصری به مخاطب منتقل کرد و لحظاتی پرشور و تأثیرگذار خلق کرد.

در کنار آن، بازسازی صحنه‌های عاشورا و روایت حماسه حضرت عباس(ع)، کوچه‌های انقلاب و صحنه‌های برخورد ساواک با مردم، فضای ملموسی از مقاومت و تلاش مردم ایران پیش از پیروزی انقلاب را به تصویر کشید.

غرفه‌های جهادی و اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی نیز، با نمایش دستاوردهای نیروگاه‌های خورشیدی، صندوق‌های قرض‌الحسنه و بازارچه‌های فروش محصولات محلی، گوشه‌ای از تلاش مردم و جهادگران برای توانمندسازی اقتصادی را نشان دادند. رزمایش بزرگ مواسات و خدمت جهادی، با توزیع هزاران بسته معیشتی، لوازم‌التحریر، جهیزیه و تانکرهای آبرسانی، جلوه‌ای از همدلی و کمک به نیازمندان استان بود.

در حاشیه مراسم، اسماعیل اسفندیار، معاون هماهنگی امور استان‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در کنگره، بر نقش هنر در انتقال ارزش‌های دفاع مقدس به نسل امروز تأکید کرد و گفت: «هنر نه تنها زبان جاودانه ایثار و مقاومت است، بلکه پلی است میان نسل‌ها؛ پلی که ارزش‌های شهیدان را از خاکریزهای دیروز به قلب‌های امروز منتقل می‌کند.» وی همچنین از حمایت وزارت ارشاد از هنرمندان شهرستانی و برنامه‌های توسعه فرهنگی استان‌ها سخن گفت.

چهارمین شب کنگره، یادآور این بود که هر قاب تصویری، هر لحظه و هر روایت، نه تنها جلوه‌ای از حماسه شهیدان است، بلکه نمادی از اتحاد، ایمان و نقش بی‌بدیل هنر و فرهنگ در انتقال ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس به جامعه امروز است.

با همکاری اعضای تیم رسانه ای شهید عباس یزدی فر از خبرگزاری خبرآنلاین استان سمنان گزارش کامل روز چهارم را تقدیم می کنیم

***دلنوشته چهارمین شب کنگره سه‌هزار شهید سمنان

>مرتضی دهرویه

چهارمین شب از دومین کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان، شبی بود سرشار از نجواهای آسمانی، شبی که مصلای امیرالمؤمنین(ع) لبریز شد از عطر یاد شهیدان و زمزمه‌های مردمان عاشق. در این شب، گردهمایی سربازان و نشست باشکوه بانوان، همچون دو دریای ایمان به هم پیوست و در پایان، اجرای باشکوه سمفونی ایثار و مقاومت، صدایی شد برای تاریخ؛ صدایی که نه تنها در گوش‌ها، بلکه در قلب‌ها طنین انداخت و همه را به یاد آورد که دفاع مقدس، روایتی است از کربلای مکرر و بی‌پایان.

و در این میان، هنر بار دیگر جایگاه بلند خویش را آشکار ساخت. هنر، همان آیینه‌ای است که تصویر شهیدان را از غبار فراموشی می‌رهاند و جان‌ها را با حقیقت پیوند می‌زند. اگر در عاشورا، صدای زینب کبری(س) در شام، هنری بی‌بدیل بود که طومار ظلم را درید، در دفاع مقدس نیز هنرمندان این سرزمین با دل‌های مؤمن و دست‌های خلاق، تصویرگر رشادت‌های مردان و زنان مؤمن شدند.

هنرمندان استان سمنان نیز در این مسیر نقشی بی‌مانند داشته‌اند؛ آنان که با قلم‌هایشان داستان شهدا را نوشتند، با دوربین‌هایشان لحظه‌های ناب جبهه را ثبت کردند، با نغمه‌هایشان اشک و شوق را در جان مردم نشاندند و با صحنه‌های نمایشی‌شان حقیقت را در قاب دیدگان نسل‌ها زنده کردند. این هنرمندان، وارثان همان رسالتی هستند که از کربلا آغاز شد؛ رسالتی برای روایت حقیقت، برای بیدار نگاه داشتن وجدان‌ها، برای ثبت نام شهیدان در دفتر ابدیت.

در کوچه‌ها و خیابان‌های سمنان، در شاهرود و دامغان و گرمسار  و آرادان،میامی، سرخه و مهدی‌شهر، در هر شهر و روستای این دیار، هنرمندی پیدا می‌شود که دلش را وقف شهیدان کرده است. شاعری که غزل ایثار می‌سراید، نویسنده‌ای که دفترچه خاطرات مادر شهید را به کتابی ماندگار بدل می‌کند، نقاشی که قاب خونین پلاک‌ها را بر بوم جاودان می‌نشاند، و موسیقی‌دانی که ملودی اشتیاق را از دل نوحه‌های عاشورایی به جان مردم می‌ریزد.

این هنرمندان همانانی هستند که با آثارشان، اجازه نمی‌دهند فریاد شهید در میان هیاهوی دنیا گم شود. هر اثرشان، گویی ادامه همان آیه قرآن است که فرمود:«بَل أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقون»؛شهیدان زنده‌اند و هنرمندان، پیام‌آوران این حیات جاودانه‌اند.

چه زیباست که کنگره سه‌هزار شهید، نه تنها یاد شهیدان را زنده نگاه داشت، بلکه با حضور و نقش‌آفرینی هنرمندان سمنان، نشان داد که هنر این دیار همچنان ریشه در خاک ایمان دارد و شاخسارش در آسمان حقیقت می‌بالد. اگر روزی خون شهیدان، خاک جبهه‌ها را رنگین ساخت، امروز هنر هنرمندان سمنان، صفحات تاریخ را به رنگ ایثار و مقاومت مزین کرده است.

و این، همان پیمان ناگسستنی است: شهیدان با خون خود تاریخ را نوشتند و هنرمندان با هنر خویش آن را برای همیشه جاودانه کردند.

***نوای ارکستر سمفونیک ملی ایران در آسمان سمنان طنین‌انداز شد

ارکستر سمفونیک ملی ایران در چهارمین شب از دومین کنگره ملی بزرگداشت سه هزار شهید استان سمنان به اجرای برنامه پرداخت و با قطعاتی فاخر و حماسی تحت عنوان سمفونی ایستادگی، فضای مراسم را آکنده از شور و معنویت کرد.

چهارمین شب از دومین کنگره ملی بزرگداشت سه هزار شهید استان سمنان با حضور پرشور مردم، خانواده‌های شهدا و ایثارگران، مسئولان استانی و ملی و جمعی از علاقه‌مندان به فرهنگ و هنر برگزار شد. در این مراسم، گروه ارکستر سمفونیک ملی ایران با اجرای قطعاتی منتخب و ماندگار، یاد و خاطره شهدای والامقام را گرامی داشت.

اجرای باشکوه این گروه هنری، حال و هوای خاصی به کنگره بخشید و مخاطبان را در فضایی معنوی و هنری غرق ساخت. قطعات اجرا شده با محتوای ملی و حماسی، پیوندی میان موسیقی و فرهنگ ایثار ایجاد کرد و مورد استقبال چشمگیر حاضران قرار گرفت.

دومین کنگره ملی بزرگداشت سه هزار شهید استان سمنان است که طی چند شب متوالی در قالب برنامه‌های متنوع فرهنگی، هنری و مذهبی برگزار می‌شود. حضور ارکستر سمفونیک ملی ایران در شب چهارم این رویداد، جلوه‌ای متفاوت از ادای احترام به مقام شهیدان و زنده نگه داشتن یاد و راه آنان را به نمایش گذاشت.

*** اسماعیل اسفندیار، معاون هماهنگی امور استان‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی :هنر، زبان جاودانه ایثار است؛ از کوچه‌های انقلاب تا خاکریزهای جبهه‌ها

چهارمین شب دومین کنگره ملی ۳۰۰۰ شهید استان سمنان فرصتی بود تا در کنار روایت‌های هنری و فرهنگی، پای گفت‌وگو با اسماعیل اسفندیار، معاون هماهنگی امور استان‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بنشینیم؛ گفت‌وگویی که بیش از هر چیز، بر نقش هنر در انتقال ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس به نسل‌های امروز و فردا تأکید داشت.

» حضور شما در کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

- سلام و ادب دارم خدمت مردم شهیدپرور سمنان. حقیقتاً توفیق بزرگی بود که امشب در این کنگره باعظمت حضور یافتم. آنچه من دیدم، جلوه‌ای از ایمان و اراده مردمی بود. دست‌اندرکاران فرهنگی و هنری استان توانستند با زبان هنر، فرهنگ ایثار، مقاومت و شهادت را برای نسل سوم و چهارم انقلاب به زیباترین وجه به نمایش بگذارند. ارزش‌های دفاع مقدس بار دیگر در این کنگره در جامعه جاری شد.

» به نظر شما راز استقبال گسترده مردم از این کنگره چیست؟

- هر زمان فعالیتی از متن مردم برخاسته باشد، جایگاه خود را در دل‌ها پیدا می‌کند. جنس حضور دست‌اندرکاران این کنگره از جنس اعتقاد بود و همین سبب شد که در دل مردم نفوذ کند. سمنان استانی شهیدپرور و انقلابی است و انتظار ما هم این بود که اثرگذاری چنین یادواره‌ای ملموس باشد؛ امشب این اثرگذاری را به چشم دیدیم.

» در نمایشگاه «تویی تمام ماجرا» صحنه‌های صدر اسلام، انقلاب و دفاع مقدس بازآفرینی شد. نگاه شما به این بازآفرینی چیست؟

- هنرمندان استان به زیبایی نشان دادند که انقلاب اسلامی امتداد راه انبیا و ائمه اطهار(ع) است. این پیام به نسل جوان منتقل شد که ملت ایران باید همچون یاران امام حسین(ع) در کنار ولی خود و ارزش‌هایش بایستد. در جنگ‌های اخیر هم شاهد بودیم که همین بصیرت و آگاهی ملت، دسیسه‌های رسانه‌ای دشمنان را خنثی کرد.

» اجرای سرودهای ملی و حماسی هم حال‌وهوای خاصی به مراسم بخشید.

- بله، این سرودها پیوندی میان ارزش‌های دفاع مقدس و هویت ملی ایجاد کردند. اشعار و ملودی‌های حماسی، جوانان را با روح مقاومت آشنا کردند و استقبال مردم هم نشان داد که هنر همچنان پرنفوذترین زبان برای انتقال پیام‌های انقلاب است.

» وزارت فرهنگ و ارشاد چه برنامه‌ای برای حمایت از هنرمندان استانی و شهرستانی دارد؟

- راهبرد ما تمرکز بر استان‌هاست. برای نخستین بار بسته‌های جامع فرهنگی و هنری در ۵۰ عنوان برنامه طراحی شده و دست‌کم ۳۰ درصد اعتبارات ملی معاونت‌ها به استان‌ها اختصاص یافته است. هدف ما حمایت عملی از فعالان فرهنگی شهرستان‌هاست. همچنین در دستور کار داریم که هنرمندان گمنام را شناسایی، جذب، تکریم و تقویت کنیم. خوشبختانه در استان سمنان، آقای موسوی‌نژادیان این سیاست را به‌خوبی اجرا می‌کنند.

» خبرهایی از ارکستر ملی و اجرای آن در استان‌ها به گوش رسیده. آیا این برنامه شامل استان سمنان هم می‌شود؟

- بله. ارکستر ملی بنیاد رودکی آمادگی دارد در همه استان‌ها اجرا داشته باشد. آرمان ما این است که هر استان یک ارکستر سمفونیک اختصاصی داشته باشد. خوشبختانه مقدمات این امر در سمنان فراهم شده و امیدوارم به‌زودی شاهد تشکیل ارکستر سمفونی سمنان باشیم.

» و در پایان، بفرمایید نقش هنرمندان در دفاع مقدس را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

- در زمان جنگ، هنرمندان دوشادوش رزمندگان بودند. اگر هنر متعهد نبود، انتقال فرهنگ ایثار به نسل‌های امروز ممکن نمی‌شد. جوانانی که امروز در عرصه‌های علمی و دفاعی نقش‌آفرینی می‌کنند، ثمره همان هنر متعهد و اثرگذارند. هنرمندان با آثارشان روح مقاومت را در جامعه زنده نگه داشتند و این رسالت همچنان ادامه دارد.

این گفت‌وگو نشان داد که از نگاه معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، هنر نه تنها زبان جاودانه ایثار و مقاومت است، بلکه پلی است میان نسل‌ها؛ پلی که ارزش‌های شهیدان را از خاکریزهای دیروز به قلب‌های امروز و فردا منتقل می‌کند.

*** موسوی نژادیان: هنر و فناوری ابزار انتقال روحیه ایثار به نسل جوان است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در حاشیه برگزاری کنگره ملی ۳ هزار شهید استان، بر نقش مؤثر این رویداد در انتقال روحیه استقلال‌طلبی و شهادت‌طلبی به نسل جوان تأکید کرد. سید رسول موسوی نژادیان با اشاره به استقبال گسترده مردم و حضور فعالان فرهنگی گفت: «استفاده از هنرهای تجسمی، موسیقی و سینما همراه با فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی، در دهه آینده می‌تواند این روحیه را مؤثرتر به نسل‌های بعدی منتقل کند.»

***پرده‌های نمایشگاه «تویی تمام ماجرا»؛ سفر در تاریخ ایمان و مقاومت

> پرده اول: کوچه‌های مدینه؛ بازگشت به روزگار بعثت

قدم گذاشتن در نخستین بخش نمایشگاه، یادآور دیوارهای خشتی و کوچه‌های باریک مدینه است؛ فضایی که با بوی خاک و چوب کهنه، مخاطب را به صدر اسلام می‌برد. کودکان با کنجکاوی دیوارها را لمس می‌کنند، جوانان لحظه‌ها را ثبت می‌کنند و بزرگان با چشمانی متفکر به خاطرات شنیده از پدران خود بازمی‌گردند. این بخش نشان می‌دهد بعثت پیامبر(ص) تنها یک رویداد تاریخی نیست؛ بلکه تجربه‌ای زنده است برای بازاندیشی ایمان و استقامت.

> پرده دوم: مسجد کوفه؛ پژواک عدالت

مسجد کوفه در این نمایشگاه با جزئیاتی دقیق بازسازی شده است. فضای محراب و ستون‌ها، بازدیدکننده را در برابر خطبه‌های عدالت‌خواهانه امام علی(ع) قرار می‌دهد. در اینجا تاریخ نه در کتاب که در جان انسان جاری می‌شود؛ تجربه‌ای که یادآور می‌سازد عدالت، تنها یک شعار نیست بلکه مسئولیتی اجتماعی و سبک زندگی است.

> پرده سوم: عاشورا؛ فریب و عهدشکنی

در صحنه‌ای تأثیرگذار، فریبکاری دشمنان و عهدشکنی آنان در عاشورا بازآفرینی می‌شود. صدای شمر و وعده‌های دروغین، لرزش دستان سپاه دشمن در برابر نام عباس(ع)، و نهایتاً اوج تراژدی کربلا با نور و موسیقی حزن‌آلود، فضایی می‌سازد که دل هر بیننده را می‌لرزاند. پیامی روشن از این پرده برمی‌خیزد: مقاومت در برابر فریب، رسالت همیشگی مؤمنان است.

> پرده چهارم: کوچه‌های انقلاب؛ صدای مردم در دل تاریخ

کوچه‌های تهران قدیم، خانه‌ها و مغازه‌های ساده، چراغ‌های نفتی و نوارهای صوتی امام خمینی(ره) بازدیدکننده را به سال‌های مبارزه می‌برد. فضا چنان زنده بازآفرینی شده که هر کس خود را در دل جمعیت پرشور دهه ۴۰ و ۵۰ می‌بیند؛ روزهایی که قدم‌های مردم مسیر تاریخ را تغییر داد.

> پرده پنجم: مقاومت و شکنجه؛ بهای آزادی

در این بخش، صحنه‌های شکنجه ساواک، فریادهای آزادی‌خواهانه مردم و ایستادگی جوانان بازسازی شده است. نگاه مضطرب مردم و پژواک فریادها، حقیقت روزهایی را زنده می‌کند که آزادی هزینه‌ای سنگین داشت و نسلی با خون خود آینده‌ای تازه برای ایران رقم زد.

> پرده ششم: خاکریز جبهه‌ها؛ عطر ایثار در کنگره شهدا

آخرین پرده نمایشگاه، بازسازی زنده‌ای از جبهه‌های جنگ تحمیلی است. سنگرها، خاکریزها و نوجوانانی که جان بر کف آمده‌اند، فضای دفاع مقدس را زنده می‌سازد. شلیک‌ها و انفجارها، سقوط مظلومانه رزمندگان و برافراشته شدن پرچم سه‌رنگ ایران در دستان شهیدان، همه یادآور عهدی ابدی با وطن است؛ عهدی که در قلب بازدیدکنندگان نیز تجدید می‌شود.

این گزارش شب چهارم کنگره ۳۰۰۰ شهید سمنان نشان داد که کنگره تنها یک یادبود نیست، بلکه سفری روحانی، تاریخی و فرهنگی است؛ سفری که از کوچه‌های مدینه آغاز می‌شود و تا خاکریزهای جبهه‌ها امتداد می‌یابد، تا بگوید ایثار، عدالت و ایمان حقیقتی است زنده و جاری در تاریخ این سرزمین.

*** رسانه، توپخانه امروز جبهه مقاومت

حسن حمزه، پدر شهید مدافع حرم «محمدحسین حمزه» در حاشیه کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان با اشاره به جایگاه بی‌بدیل رسانه در دنیای امروز گفت: «رسانه در نبرد ترکیبی جای توپخانه را گرفته و بی‌توجهی به آن، عقب‌ماندگی از تحولات جهانی را در پی دارد.» او افزود: «جهان تشنه حقیقت است و تنها بسیج می‌تواند فرهنگ ناب ایثار، شهادت و انسانیت را به دنیا مخابره کند.»

وی با یادآوری سخنان امام راحل مبنی بر لزوم طنین‌افکندن ندای بسیج در بلندترین قله‌های جهان، تأکید کرد: «امروز وظیفه ما رساندن فرهنگ مقاومت به قله‌های اثرگذاری دنیاست.» حمزه همچنین به جنگ ۱۲ روزه اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: «این نبرد نشان داد تهدید دشمن واقعی است، اما مردم با بصیرت و اتحاد، ایران اسلامی را به محور مقاومت و وحدت در منطقه بدل کردند.»

سربازان؛ دژهای مستحکم ملت در برابر دشمن

چهارمین روز کنگره سه‌هزار شهید استان سمنان با برگزاری مراسمی ویژه به مناسبت روز سرباز در جوار دو شهید گمنام همراه شد. سردار شوقانی، فرمانده سپاه قائم استان، در این مراسم گفت: «پیام شهدا، سعادت انسانی است؛ راهی که در توکل به خدا، صبوری، صداقت و مقاومت خلاصه می‌شود.»

حجت‌الاسلام حکمتی‌نیک نیز سربازان را «دژهای مستحکم ملت» توصیف کرد و افزود: «سربازان مایه زینت کشور و مظهر اقتدار نظام هستند.» او مقاومت را بهترین راه حفظ دین دانست و تأکید کرد که این راهبرد، ستون اصلی جمهوری اسلامی است.

سرهنگ خوش‌قدم، معاون اجرایی سپاه استان نیز در این مراسم از نقش سربازان در امتداد راه شهدا یاد کرد و گفت: «سربازی می‌تواند آغاز راه جهاد باشد، نه صرفاً یک دوره خدمت.» این آیین با تجلیل از جمعی از سربازان وظیفه به پایان رسید و جلوه‌ای تازه از پیوند نسل امروز با ارزش‌های ایثار و شهادت به نمایش گذاشت.

***۶۰۰ شهید دانش‌آموز؛ ستاره‌های راهنمای نسل فردا

قاسم شریفی، مدیرکل آموزش و پرورش استان، در حاشیه کنگره سه‌هزار شهید، حضور پررنگ دانش‌آموزان را جلوه‌ای از تداوم فرهنگ مقاومت دانست و گفت: «شهدای دانش‌آموز الگوهای تربیتی نسل امروزند. بیش از ۶۰۰ شهید دانش‌آموز در استان سمنان جان خود را برای دفاع از وطن تقدیم کردند.»

وی افزود: «این شهدا هم‌سن‌وسال دانش‌آموزان امروز بودند و باید سبک زندگی‌شان به عنوان الگویی ماندگار معرفی شود.» شریفی با اشاره به برگزاری اجلاسیه‌های مدرسه‌ای طی دو سال اخیر خاطرنشان کرد: «دانش‌آموزان امروز علاوه بر تولید محتوای فرهنگی و رسانه‌ای، نقش‌آفرین اصلی در جنگ شناختی و رسانه‌ای نیز هستند و می‌توانند پرچمدار جهاد تبیین باشند.»

*** «ایثار پروانه‌ها»؛ پرواز زنان در آسمان ایثار

اجلاسیه زنان شهرستان سمنان با عنوان «ایثار پروانه‌ها» در مصلای بزرگ امیرالمؤمنین(ع) برگزار شد؛ مراسمی که با حضور گسترده مادران، همسران و دختران شهدا حال‌وهوایی معنوی داشت. بانوان ایثارگر با روایت‌های صبر، ایمان و استقامت خود، بار دیگر نشان دادند که زنان نه‌تنها در پشت جبهه‌ها، بلکه در قلب میدان نیز ستون‌های مقاومت بوده‌اند.

***انسجام؛ رمز غلبه بر دشمن

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی، نماینده ولی‌فقیه در استان سمنان، در دیدار با فرماندهان تیپ ۱۲ قائم آل‌محمد(عج) بر ضرورت حفظ انسجام درونی نیروهای انقلابی تأکید کرد. او گفت: «انسجام و همدلی، کلید پیروزی در میدان‌های امروز است. اگر یاری‌گر یکدیگر نباشیم، محکوم به شکست خواهیم شد.»

مطیعی با اشاره به تجربه فرماندهان باسابقه و رزمندگان بازنشسته خاطرنشان کرد: «این ظرفیت‌های فراموش‌شده، سرمایه‌هایی آماده‌اند که در بحران‌ها می‌توانند بار دیگر درخشیده و به میدان بیایند.» او همچنین بر لزوم استفاده از طرح «شهید سلامی» برای بازگشت نیروهای مؤثر به بدنه جهادی استان تأکید کرد.

***کنگره ۳۰۰۰ شهید؛ نماد انسجام ملی و فرهنگ ایثار

حجت‌الاسلام حکمتی‌نیک، مسئول نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه استان، دومین کنگره سه‌هزار شهید سمنان را نمادی از انسجام ملی دانست و گفت: «این کنگره پیوند نسل‌ها را در سایه فرهنگ ایثار و مقاومت به نمایش گذاشت.»

وی افزود: «یکی از جلوه‌های زیبای این کنگره، برگزاری مراسم ازدواج ۱۱۰ زوج جوان در کنار فضای معنوی شهدا بود؛ نمادی از پیوند زندگی امروز با فرهنگ شهادت.» او چهار رکن اصلی اقتدار ایران اسلامی را انسجام ملی، پیشرفت علمی، توان دفاعی و نفوذ معنوی در جهان اسلام معرفی کرد و گفت: «دشمنان از همین قدرت بیمناک‌اند.»

***رسانه‌ها، پیشقراولان جهاد تبیین

حجت‌الاسلام ستار علیزاده، مدیرکل اوقاف استان سمنان، در حاشیه کنگره با تأکید بر نقش رسانه‌ها در جهاد تبیین گفت: «امروز جهان عرصه قلم، تصویر و بیان است. رسانه‌های انقلابی پرچمداران لبیک به رهبر معظم انقلاب در این عرصه‌اند.»

وی پیام شهدا را «اتحاد، ایستادگی و خدمت به مردم» دانست و افزود: «شهدا با همین اتحاد به پیروزی رسیدند و امروز نیز تنها راه پیروزی در برابر استکبار، ایستادگی و خدمت صادقانه است.» علیزاده تصریح کرد: «۱۸ بقعه متبرکه استان سمنان امروز میزبان شهداست و فعالیت‌های فرهنگی متنوع اوقاف در همین مسیر و به نیت شهدا برگزار می‌شود.»

***دشمن از نسل شهدا می‌ترسد، نه فقط از حضورشان

 در اجلاس بزرگداشت پنج شهیده سمنان، فاطمه مقیمی از خانواده شهدای جنگ اخیر که ۷ عضو از اعضای خانواده اش  در جنگ اخیر به شهادت رسیدند  با بیان روایتی دردناک از شهادت خانواده‌اش، تأکید کرد : دشمنان انقلاب اسلامی از تأثیر نسل‌های آینده شهدا بیم دارند و خون این عزیزان زمینه‌ساز بیداری نسل جوان و تقویت ارزش‌های دینی و انقلابی شده است.

در مراسم بزرگداشت پنج شهیده  سمنان، مقیمی، از خانواده شهدای جنگ اخیر، با لحنی پر احساس و روایتی تکان‌دهنده از شب شهادت عزیزانش سخن گفت.

او با اشاره به شهادت دامادش، مصطفی سعادتی، و سه فرزند خردسال خانواده، اظهار داشت: دشمن می‌توانست مصطفی را در محل کار یا مسیر رفت‌وآمد هدف قرار دهد، اما صبر کرد تا او به خانه پدری همسرش بازگردد و در کنار خانواده باشد؛ چون از نسل او می‌ترسید، نه فقط از خودش.

مقیمی با تأکید بر اثرگذاری خون شهدا بر نسل جوان، افزود:بعد از شهادت این کودکان، نوجوانان بسیاری به سمت حجاب و ارزش‌های دینی گرایش پیدا کردند. خداوند با خون این بچه‌ها امداد خود را برای نسل جوان امروز فرستاد؛ نسلی که با رسانه‌ها و فضای مجازی درگیر است و دشمن در آن فعالانه نفوذ کرده.»

او با اشاره به نقش خانه پدری در شکل‌گیری این تحول، گفت: خانه‌ای که محل رشد و تربیت فرزندانمان بود، توسط دشمن هدف قرار گرفت؛ چون می‌دانست این خانه فقط یک محل خانوادگی نبود، بلکه پایگاهی برای بصیرت و تربیت نسل آینده بود.

مقیمی در پایان سخنانش با تأکید بر ادامه راه شهدا گفت: اگر لازم باشد، من، فرزندانم و همسرم همچنان پای این نظام خواهیم ایستاد. ان‌شاءالله خون این عزیزان زمینه‌ساز ظهور باشد و ما سهمی در این مسیر داشته باشیم.

***میهمانی لاله‌ها؛ تجدید میثاق با ستارگان ایثار

همزمان با هفته دفاع مقدس و در چهارمین شب از دومین کنگره ملی بزرگداشت سه‌هزار شهید استان سمنان، آیین ملی و سراسری «میهمانی لاله‌ها» با حضور پرشور مردم و خانواده‌های شهدا در گلزار مطهر شهدای امامزاده یحیی(ع) سمنان برگزار شد.

فضای معنوی گلزار، آکنده از عطر گل‌های سرخ و زمزمه فاتحه بود؛ جایی که مردم در کنار مزار شهیدان ایستادند، شاخه‌های گل نثار کردند و بار دیگر با آرمان‌های امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی پیمانی تازه بستند. اجرای سرودهای انقلابی، روایتگری دفاع مقدس و سخنان مسئولان، حال و هوای خاصی به این مراسم بخشید؛ آیینی که نمادی از وفاداری ملت ایران به ارزش‌های انقلاب و ایثارگری شهیدان است و هر سال در نخستین روز از هفته دفاع مقدس در سراسر کشور طنین‌انداز می‌شود.

***رزمایش بزرگ مواسات در سمنان؛ توزیع هزاران بسته معیشتی و کمک‌های جهادی در گرامیداشت ۳ هزار شهید

رزمایش بزرگ مواسات و خدمت جهادی همزمان با دومین کنگره ۳ هزار شهید استان سمنان، روز یکشنبه ۶ مهرماه ساعت ۱۰ صبح در مصلای سمنان برگزار می‌شود. در این مراسم با حضور سردار حزنی و سردار شوقانی، بیش از ۳۰ هزار بسته لوازم‌التحریر، ۳۶۰ سری جهیزیه، ۳ هزار بسته معیشتی، ۶۵۰ بخاری، ۶۰۰ تانکر آبرسانی، ۵۰ دار قالی و ده‌ها طرح محرومیت‌زدایی دیگر میان نیازمندان توزیع خواهد شد.

به گفته مهدی کاشفی، این رزمایش جلوه‌ای از همدلی مردم و گروه‌های جهادی در عمل به فرمان رهبر معظم انقلاب در زمینه مواسات و خدمت بی‌منت است.

***غرفه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی در کنگره شهدا؛ دستاوردهای بزرگ در اشتغال‌زایی و انرژی پاک

حسین فغانی، مدیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی سازمان بسیج سازندگی استان سمنان، در حاشیه دومین کنگره ملی سه هزار شهید استان، از دستاوردهای این قرارگاه در عرصه توانمندسازی اقتصادی و اشتغال خبر داد.

وی اظهار کرد: «تا کنون ۶۵۸ نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس (پنج کیلوواتی) در سطح استان نصب و راه‌اندازی شده است. همچنین طی سه سال گذشته ۴۹۶۳ فقره تسهیلات قرض‌الحسنه اشتغال‌زایی به ارزش ۵۶۰ میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت شده است.»

فغانی با اشاره به گسترش صندوق‌های مردمی افزود: «تاکنون ۵۴۵ صندوق قرض‌الحسنه اشتغال‌زا در استان ایجاد شده و این قرارگاه در چهار سال اخیر موفق به ایجاد ۹۸۴۳ فرصت شغلی شده است.»

مدیر قرارگاه اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی همچنین از حمایت از تولید و عرضه محصولات خبر داد و گفت: «۴۷۳ نمایشگاه و بازارچه فصلی برای فروش محصولات اقتصاد مقاومتی در سطح استان برپا و پشتیبانی شده است.»

وی تصریح کرد: «در حوزه آموزش و توانمندسازی نیز تاکنون ۸۶۸۰ نفر در زمینه‌های مختلف اشتغال و کارآفرینی آموزش دیده‌اند.»

فغانی حضور پررنگ این دستاوردها در غرفه اقتصاد مقاومتی کنگره شهدا را نشانه‌ای از پیوند اقتصاد مردمی با فرهنگ ایثار و خدمت دانست.

***دعای کمیل، طنین‌انداز در چهارمین شب کنگره ۳۰۰۰ شهید سمنان

در چهارمین شب دومین کنگره ملی ۳۰۰۰ شهید استان سمنان، دعای کمیل در جوار قبور نمادین شهدا و شهدای گمنام طنین‌انداز شد.

با نوای حاج مرتضی طاهری و حضور پرشور مردم، خانواده‌های معظم شهدا و عاشقان ولایت، زمزمه‌های عاشقانه دعای کمیل دل‌ها را به آسمان پیوند زد و اشک‌ها را بر گونه‌ها جاری ساخت. این مراسم معنوی جلوه‌ای از تجدید بیعت با آرمان‌های شهیدان و عهد دوباره با راه روشن آنان بود.

نغمه‌های آسمانی دعای کمیل در کنار مزارهای نمادین، یادآور حماسه‌ها و جانفشانی‌هایی شد که امنیت و عزت امروز را رقم زده‌اند و این شب را به لحظه‌ای معنوی و عاطفی برای همه شرکت‌کنندگان بدل کرد.