یک کارشناس تغذیه گفت: سالمندان مبتلا به فشار خون از مصرف غذاهای شور از جمله ماهی دودی یا کنسرو شده و تن ماهی پرهیز کنند.
لیلا شوروزی با بیان این مطلب اظهار داشت : این افراد باید از مصرف سوسیس، کالباس، کنسروگوشت، همبرگرها و سایر فرآوردههای گوشتی به علت دارا بودن مقادیر بالای سدیم بپرهیزند.سبزیهای کنسروشده در آب نمک، زیتون شور، چیپس و سایر تنقلات شور نیز نباید مصرف شوند.
وی تصریح کرد: ماهی دودی یا کنسرو شده و تن ماهی سرشار از سدیم هستند که باید از برنامه غذایی حذف شوند.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه سسها، سوپها، قرصهای گوشت، کنسرو لوبیا و سایر غذاهای آماده مصرف میتواند سبب تشدید بیماری شود، تأکید کرد: مواد حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای و نوشابههای گازدار باید در حد اعتدال مصرف شوند.
شوروزی درباره مواد غذایی مفید برای سالمندان، گفت: مصرف ماهی تازه منجمد شده یا کنسرو شده بدون آب نمک، مفید است و میتوان ماهی را با برگ بو، شوید، فلفل سسهای خانگی بدون نمک و سایر سبزیها معطر کرد. ماهیهای حاوی اسیدهای چرب مفید از قبیل حلوا، قزلآلا و قباد چندین بار در هفته توصیه میشود.
این کارشناس تغذیه دانشکده علوم پزشکی گفت: سبزیهای ریشهای از قبیل سیبزمینی، همچنین برنج، ماکارونی ، رشتهها و حلیم بدون نمک مواد نشاستهای دارای سدیم کم هستند و میتوان به عنوان پایهای برای وعده غذایی از آنها استفاده کرد.
شورورزی خاطرنشان کرد: میوهها و سبزیها دارای مقدار کم سدیم هستند و باید به وفور مصرف شوند، مصرف آلو، انگور، هلو، انجیر، موز، گوجه فرنگی، کنجد، خرما، سیر، گلابی، مرکبات توصیه میشود.
وی تأکید کرد: منابع منیزیم شامل جوانه گندم برشته، بادام زمینی، سیبزمینی، اسفناج، شیر، نان سبوسدار و مرغ است و منابع غذایی کلسیم شامل شیر و لبنیات و ماهی است.همچنین مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم، منیزیم و کلسیم در بهبود فشار خون بسیار مؤثر است و مصرف کم موادغذایی حاوی سدیم و چربیهای اشباع موجب کاهش فشار خون میشود.
301301