تارنمای انگلیسی میدل ایست آی در گزارشی با اشاره به اینکه نخست‌وزیر انگلستان قصد دارد امروز برای نخستین بار از زمان آغاز به کار دولت خود، یک سفر رسمی به ترکیه داشته باشد، نوشت: کی‌یر استارمر قرار است در جریان این سفر، قرارداد فروش چند میلیارد پوندی جنگنده‌های یوروفایتر تایفون به آنکارا را نهایی کند.

به گزارش خبرآنلاین، در گزارش میدل ایست آی آمده است: لندن و آنکارا در آستانه نهایی‌کردن مذاکرات مربوط به فروش ۴۰ فروند جنگنده یوروفایتر تایفون هستند و در آستانه سفر استارمر به ترکیه، ۲ فروند از این جنگنده‌ها به این کشور ارسال شده‌اند تا اهمیت این توافق را برجسته کنند.

بر اساس گزارش ایرنا، گفت وگوها برای امضای قرارداد فروش جنگنده‌های یوروفایتر تایفون میان انگلستان (به‌عنوان کشور محوری در پروژه مشترک تولید جنگنده‌های یوروفایتر که با مشارکت کشورهای آلمان، ایتالیا و اسپانیا انجام می‌شود) و ترکیه، از سال ۲۰۲۳ آغاز شده بود و این مذاکرات پس از آنکه آلمان در سال ۲۰۲۴ مخالفت خود با این قرارداد را کنار گذاشت، شتاب بیشتری گرفت.

گزارش میدل ایست آی می‌افزاید: توافق اولیه درباره قرارداد فروش این جنگنده‌ها به ترکیه در ماه ژوئیه (تیر- مرداد) حاصل شد و از آن زمان، مذاکرات بر سر قیمت و مشخصات فنی ادامه داشته است.

بر اساس این گزارش‌، این احتمال وجود دارد که برای تسریع در اجرای این قرارداد، ۲۰ فروند از این جنگنده‌ها از ناوگان فعلی نیروی هوایی سلطنتی انگلستان به ترکیه ارسال شود و تولید ۲۰ فروند دیگر به‌ صورت سفارشی برای این کشور در دستور کار قرار گیرد.

رویترز پیشتر گزارش داده بود که ترکیه و انگلیس تفاهم‌نامه‌ای را امضا کرده‌اند که به آنکارا اجازه می‌دهد از جنگنده‌های یوروفایتر تایفون استفاده کند.

این اقدام گامی بزرگ در جهت تضمین خرید این جنگنده‌ها است که ترکیه سال‌هاست بر سر آنها مذاکره می‌کند.

مقامات ارشد دفاعی هر دو کشور روز چهارشنبه در استانبول این سند را امضا کردند.

ترکیه در حال مذاکره برای خرید ۴۰ فروند از این جنگنده‌ها بوده است که توسط کنسرسیومی متشکل از آلمان، انگلیس، ایتالیا و اسپانیا به نمایندگی از ایرباس، بی. اِی. ای سیستمز (BAE Systems) و لئوناردو ساخته می‌شوند.

پیش از این، مجله اشپیگل گزارش داده بود که آلمان پس از تصمیم مثبت شورای امنیت فدرال این کشور، راه را برای تحویل ۴۰ جنگنده به ترکیه هموار کرده است.

یک منبع آگاه به اشپیگل گفت: آلمان فروش هواپیماهای یوروفایتر تایفون به ترکیه را تصویب کرد و مانع اصلی در یک توافق دفاعی را که مدت‌ها به دلیل تنش‌های سیاسی بین این دو متحد ناتو متوقف شده بود، از میان برداشت.

315