عضو فراکسیون اقلیت مجلس هشتم گفت که اصلاحطلبان مجلس نهم نیرو ندارند که فراکسیون تشکیل دهند لذا مجلس نهم فراکسیون اقلیت ندارد.
قدرت الله علیخانی در ارزيابي از عملکرد مجلس هشتم گفت: در جمعبندی مجلس هشتم باید به این نکته توجه کرد که این مجلس مدیریتی قوی داشت و نظارت مجلس هم فعالتر از مجالس قبلی انجام میشد. مجلس هشتم مصوبات خوبی داشت و آن چیزی که مطرح شد و به تصویب رسید جدای از اینکه چقدر دولت به آن عمل کرد یا نکرد به نفع جامعه بود. مجلس قوانین خوبی در جهت تقویت مراکز آموزش عالی و نهادهای انقلابی و مردم داشت و نمایندگان با طرحهای مختلف که برای کشور نفع داشتند موافقت میکردند مخصوصا مناطق محروم و به خصوص روستایی.
به گفته وي، مجلس هشتم نسبت به مجلس هفتم فعالتر بود ولی بالاخره یک تنشهایی در مجلس وجود داشت که مربوط به درگیریها با دولت میشد. مجلس با دولت اختلافاتی بر سر مصوبات داشت و همچنین دولت بی مهریهایی نسبت به مجلس انجام داد و از همه مهمتر سؤالی بود که قرار بود از رئیس جمهور مطرح شود و بالاخره تابوی این مسئله در مجلس هشتم شکسته شد.
گزيده سخنان وي را در ادامه بخوانيد:
· سؤال از رئیسجمهور خوب بود خیلی خوب بود؛ البته رئیس جمهور به خیلی از سؤالات جواب نداد و فقط اهانت کرد که البته مردم در مورد آن قضاوت میکنند ولی در کل طرح سؤال تابویی بود که در مجلس هشتم شکسته شد و خیلی هم مثبت بود. نظر من برخلاف نظر آقای حداد است که گفته بود این کار خوب نبود و آن را رد کرده بود.
· مجلس میتوانست بهتر از این هم عمل کند. مثلا در مسائلی که در سال آخر میان مجلس و دولت پیش آمد، اگر مجلس از سال اول برای نظارتش بیشتر اهمیت قائل بود و دولت را بیشتر کنترل میکرد و از خود حساسیت نشان میداد شاید وضع خیلی بهتر از اینها میشد و امروز این همه مشکلات را نداشتیم. نمیخواهم بگویم که مجلس بی نقص بوده، مجلس مشکل هم داشته و اگر نقصی و اشکالاتی در کشور وجود دارد مجلس در آن سهیم است ولی بیشتر مشکلات متوجه دولت است چرا که دولت قوانین را اجرا نمیکرد و بد اخلاقی میکرد و حادثه میآفرید.
· در مجلس هشتم یک اختلاف بین گروه اصولگرایان وجود داشت؛ یک گروه مخالف و گروه دیگر موافق دولت بودند، به نظر من این مسئله در مجلس نهم پررنگ تر خواهد بود.
· درست است که 200 نماینده جدید وارد مجلس شدند ولی نمایندگان اصلی و آن مهرههایی که سر دمدار قضایا بودند اکثرا هنوز هستند و فقط اصلاح طلبها حذف شدهاند.
· مجلس نهم 8 اصلاح طلب دارد؛ البته همین افرادی که هم هستند از همین الان برخیهایشان گفتهاند که مستقلاند؛ یعنی حاضر نیستند به نام اصلاحطلبی کار کنند. بالاخره این افراد فضا را میبییند، وقتی یک فراکسیون میخواهد تشکیل شود باید 10 و 15 نفر باشند و وقتی تعداد ندارند نمیتوانند فراکسیون تشکیل دهند؛ این آمارهایی که میدهند و میگویند 20 و 30 نفر اصلاحطلب در مجلس نهم است درست نیست.
· روی هم رفته چون اقلیتیها با اصولگرایان تعامل و فکر حکومتی داشتند عملکرد خوبی از خود نشان دادند چرا که نمیشود در حکومت بود و با آن مخالفت کرد. ولی بالاخره اصلاح طلبان معتقد و همراه با نظام بودند.
· اکثریت مجلس نهم جبهه متحد اصولگرایان هستند و اعضای جبهه پایداری و آبادگران و ایثارگران و همه را که روی هم بگذاریم کلا 70 و 80 نفر میشوند و اکثریت مجلس نهم از جبهه متحد است. آنهایی هم که میگویند مستقلیم فقط اسمشان مستقل است وگرنه در دایره اصولگرایان هستند و به سمت جبهه متحد حرکت میکنند.
· با فضایی که وجود دارد آقای لاریجانی رئیس میشود. دعوای اصولگراها هم بر سر هیئترئیسه مجلس است.
· مجلس نهم اصلاحطلبی ندارد و برخی آنها به سمت نمایندگان مستقل حرکت کردهاند. از اين رو نیرو ندارند که فراکسیون تشکیل دهند و مجلس نهم فراکسیون اقلیت ندارد.از همین 8 نفری که هستند 3،4 نفرشان با مستقلین ائتلاف کردهاند؛ آقای محجوب که با مطهری و پزشکیان و تاج گردون با مستقلین و نماینده دیگر هم با رهروان ولایت ائتلاف کرده و فقط علی مانده با حوضش.
· بعد از اتمام دوره نمایندگی شهردار زنجانم (زن جان)! بعد از دوره نمایندگی به کارهای مطالعاتی میپردازم و از بیرون سیاسیون را تماشا میکنیم. مهم نیست در مجلس باشم یا نباشم. مهم این است که تفکر ما تغییر نکند.
/2929