تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۱ - ۰۸:۰۰

طعم وایتکس در لبنیات شایعه رسانه ها بود یا تخلفی که برخی توزیع کنندگان شیر یا تولیدکنندگان محصولات لبنی انجام می دهند؟ نقش رقبا در بازار چقدر در پررنگ شدن این خبر نقش داشت؟

علی حق: شایعه ای که دهان به دهان چرخید و بدل به نظرات ارسالی مخاطبان خبرآنلاین شد. آیا لبنیات مصرفی ما این روزها حاوی مواد شوینده است؟ همچون ماده شوینده خطرناکی که به طور عمومی از آن به عنوان وایتکس یاد می شود.
برای پیگیری این نگرانی عمومی از رضا باکری، دبیر انجمن صنایع لبنی دعوت کردیم تا ضمن حضور در کافه خبر، این بحث را در حضور او مطرح کنیم. او تولیدکنندگان بزرگ و معتبر را از این اتهام مبرا دانست ولی احتمال این را که برخی تولیدکنندگان کوچک به چنین عملی دست بزنند، رد نکرد.(اینجا)
انتشار خبر اولیه این نشست کافه خبر، موج تازه ای از نگرانی مخاطبان خبرآنلاین را بر انگیخت. در میان نظرها، برخی با عنوان کارشناسان امر، تاکید داشتند که شیرهای استریلیزه به طور قطع حاوی مواد شوینده نیست و مردم می توانند با خیال راحت آن را مصرف کنند.(اینجا)
اما در این میان برخی گمانه های تازه نیز از سوی خوانندگان خبرآنلاین منتشر شد از جمله این که "این شایعه را وارد کنندگان شیر خشک چینی راه انداختند. چون شیر داخلی رقیب آن هاست وشیر خشک چینی هم سرطان زاست."(اینجا)
در چنین شرایطی یکی از تولیدکنندگان محصولا لبنی در گفتگو با خبرآنلاین تخطی برخی تولیدکنندگان را تایید کرد. او علت این امر را فشار هزینه ها بر تولیدکنندگانی دانست که قادر به افزایش قیمت های خود نیستند.(اینجا)
اما برخی مخاطبان معتقدند که افزون مواد شوینده به شیر، در بخش تولید و توزیع شیر صورت می گیرد و تولیدکنندگان محصولات لبنی مقصر نیستند. به گفته آنها، توزیع کنندگان برای تغییر اسیدیته شیر قدری وایتکس به آن می افزایند تا آن را گران تر و راحت تر بفروشند.(اینجا)
بدین ترتیب همه نگاه ها متوجه نهادهای مسوول شد.
آرام آرام نظرهای مخاطبان خبرآنلاین به این سمت معطوف شد که چرا وزارت بهداشت و درمان در این خصوص سکوت اختیار کرده است.
به همین دلیل، مساله را با معاون غذای سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت در میان گذاشتیم. بهروز جنت به مردم اطمینان داد که شیرهای تولیدشده از سوی تولیدکنندگان دارای نشان استاندار و پروانه بهره برداری وزارت بهداشت و درمان، هیچ مشکلی ندارد.(اینجا)
رئیس انستیتو تغذیه و صنایع غذایی وزارت بهداشت نیز در واکنش به این خبر، آن را ساخته و پرداخته رسانه ها دانست ولی به زعم او  یک دلیل افزودن وایتکس به شیر این است که ممکن است برخی شیرها آلودگی میکروبی بیش از حد مجاز داشته باشند و با اضافه کردن وایتکس می توانند این آلودگی‌ها را از دید آزمایشگاه غذا و دارو پنهان کنند که البته در آزمایشگاه غذا و دارو راههای کشف این مسئله وجود دارد.(اینجا)
اما در پایان مشاور معاون سازمان غذا و دارو گفت: مردم می‌توانند شکایتهای مستند خود را در مورد مواد غذایی به شماره 09646 اطلاع دهند یا با مراجعه به معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی به همراه مستندات و کالای مورد نظر شکایت کنند.(اینجا)
حال باید منتظر ماند و دید آیا شکایت مستندی در این خصوص به وزارت بهداشت و درمان ارایه می شود، اگر می شود، نتیجه بررسی های این وزارتخانه چه خواهد بود؟
/3131

 

منبع: خبرآنلاین